Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να έχετε το ΡiΡ του iPad στο Mac σας

Πώς να έχετε το ΡiΡ του iPad στο Mac σας
ired.gr

Αποκτήστε το Picture in Picture του iOS 9 και του iPad με αυτή την απλή δωρεάν εφαρμογή.

Συνήθως, αν θέλετε να παίζει ένα βίντεο από το Internet στην οθόνη σας, ενώ εργάζεστε σε ένα άλλο πρότζεκτ ταυτόχρονα, θα πρέπει να έχετε ένα παράθυρο του browser σας ανοιχτό με το βίντεο αυτό και να του έχετε δώσει το μέγεθος που θέλετε για να μην καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη σας. Όμως αυτό δεν είναι και τόσο βολικό, έτσι; Θα είδατε την νέα δυνατότητα του iOS 9 στα νέα iPad Air 2 και iPad Pro που λέγεται ΡΙΡ (Picture in Picture), όπου μπορούμε να έχουμε ένα παράθυρο μικρό σε μια γωνιά της οθόνης του iPad να παίζει κάποιο βίντεο, ενώ εμείς εργαζόμαστε στην υπόλοιπη οθόνη. Μάλιστα το ΡiΡ βίντεο βρίσκεται να «επιπλέει» πάνω από τα άλλα παράθυρα και το μεταφέρουμε όπου θέλουμε χωρίς να τα επηρεάζουμε.

Λοιπόν, την ίδια αυτή λειτουργία, έρχεται να μας προσφέρει μια απλή δωρεάν εφαρμογή για το Mac, το Helium, που μας επιτρέπει να βλέπουμε οποιοδήποτε online βίντεο, σε ένα «επιπλέον» (floating) παράθυρο που το τοποθετούμε όπου μας αρέσει χωρίς να επηρεάζει ή να ενοχλεί τα άλλα και του δίνουμε το μέγεθος που θέλουμε.

Το Helium χρησιμοποιεί το Safari webkit, οπότε, όλα τα επιπλέον plugins που έχετε εγκαταστήσει στο Safari, λειτουργούν και σ’ αυτό. Εννοείται ότι κι ο ήχος λειτουργεί άψογα και γενικώς, όποιο βίντεο μπορείτε να δείτε στο Safari, μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανενόχλητοι με το Helium.

Δείτε ακόμη: iOS 9 Εντός: Νέα λειτουργία Picture in Picture για συσκευές iPad

Πώς το χρησιμοποιούμε

  • Κατ’ αρχήν, κατεβάστε την εφαρμογή Helium.
  • Αφού το αντιγράψετε στις Εφαρμογές του Mac σας, εκκινήστε το.
  • Πηγαίνετε στο μενού Location>Open web url.

ired pip on mac 01

  • Βρείτε τη διεύθυνση (URL) της ταινίας που θέλετε στο Safari, αντιγράψτε τη και επικολλήστε τη στο πεδίο που εμφανίζει το Helium γι’ αυτό το σκοπό.

ired pip on mac 02

  • Πατήστε το πλήκτρο Load και η ταινία θα ξεκινήσει να παίζει.

Αυτό ήταν, μεγεθύνετε ή σμικρύνετε το παράθυρο ανάλογα με τα γούστα σας, μεταφέρετέ το σε όποιο σημείο της οθόνης σας σας βολεύει, και συνεχίστε να εργάζεστε, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να παρακολουθείτε το βίντεο που θέλετε.

Αν το να παρακολουθείτε ταινίες ταυτόχρονα με την εργασία σας είναι κάτι που σας βολεύει, θα βρείτε την εφαρμογή, πάρα πολύ βολική και εύχρηστη. Επίσης, σημειώστε ότι το παράθυρο του Helium δεν ανταποκρίνεται στο ποντίκι, οπότε, όταν κάνετε κλικ πάνω του, στην ουσία «κλικάρετε» όποια άλλη εφαρμογή βρίσκεται από κάτω. Μόνο η πάνω γραμμή του παραθύρου ανταποκρίνεται στο ποντίκι ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε το παράθυρο όπου θέλετε και τα πλαϊνά του, ώστε να μπορείτε να του αλλάζετε διαστάσεις.

Δείτε ακόμη: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status