iPhone 6s Plus vs Nexus 6P

iPhone 6s Plus vs Nexus 6P
ired.gr

Είστε μεταξύ iPhone 6s Plus και Nexus 6P; Εμείς θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε!

Οι φίλοι της τεχνολογίας, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αυτό το Φθινόπωρο, καθώς έφερε όλες τις μεγάλες αφίξεις. Σχεδόν κάθε μεγάλη εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, παρουσίασε τουλάχιστον μία κορυφαία συσκευή (ναυαρχίδα) και σε κάποιες περιπτώσεις και δύο.

Η Apple όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσίασε τις νέες της συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ενώ η Google από την αντίπερα όχθη του λειτουργικού Android, μας γνώρισε τα δύο νέα μέλη της οικογένειας Nexus: Nexus 5X και Nexus 6p. Θα πρέπει να σημειώσετε πως όλες οι ναυαρχίδες που κυκλοφόρησαν αυτό το Φθινόπωρο, αξίζουν πραγματικά τους τίτλους τους.

ired iphone 6s plus vs nexus 6p 00

Διαβάστε επίσης: Επισυνάψτε αρχεία από το iCloud Drive ή άλλες online υπηρεσίες αποθήκευσης σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Πρόκειται για αξιόλογες σχεδιαστικά συσκευές, με αυξημένες δυνατότητες και τεχνικά χαρακτηριστικά, κρατώντας τους κατόχους τους, ικανοποιημένους. Παρότι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ των νέων tech συσκευών, υπάρχουν και οι κατάλληλες διαφορές, οι οποίες θα προσελκύσουν νέους πελάτες προς κάθε κατεύθυνση.

Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε το νέο iPhone 6s Plus ή το Nexus 6P και είστε αναποφάσιστοι, εμείς θα σας παρουσιάσουμε όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα, ώστε η απόφασή σας να είναι πλήρως τεκμηριωμένη. Λόγω του ότι έχουμε αναφερθεί πολλάκις για το νέο iPhone 6 Plus, θεωρώ φρόνιμο να ξεκινήσουμε από την άγνωστη σε εμάς συσκευή Huawei Nexus 6P.

Huawei Nexus 6P

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες συσκευές του τρέχοντος έτους, ήταν το Huawei Nexus 6P. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην ανανεωμένη λίστα με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, αλλά και στη νέα έκδοση λειτουργικού Android. Το νέο Nexus 6P, είναι μία από τις πρώτες συσκευές με λειτουργικό Android 6.0 (Marshmallow), προεγκατεστημένο. Ο μικρός αδελφός, το Nexus 5X, διαθέτει επίσης την τελευταία έκδοση λειτουργικού, προεγκατεστημένη. Ο τίτλος όμως της ναυαρχίδας της Google για φέτος έχει δοθεί από την εταιρεία, στο Nexus 6P.

Το Nexus 6P, κατασκευασμένο από την εταιρεία Huawei, έχει μία αρκετά μεγάλη οθόνη 5,7 ιντσών, με αναλογία κάλυψης screen-to-body σε ποσοστό 71,4% ανώτερο από αρκετές συσκευές που κυκλοφόρησαν εφέτος. Πρόκειται για μία QHD AMOLED με πυκνότητα 518 ppi, η οποία παρουσιάζει μία καθαρή και φωτεινή εικόνα.

Προστατεύεται από κρύσταλλο Corning Gorilla Glass 4, το οποίο διαφημίζεται για την ελαιοφοβική επίστρωση που διαθέτει, την αντοχή και την ομορφιά του.

ired iphone 6s plus vs nexus 6p 01

Τροφοδοσία - Το Nexus 6P, τροφοδοτείται από ένα octa-core chipset στον οποίο 4 από τους πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 1,55 GHz, ενώ οι υπόλοιποι στα 2,0 GHz. To chipset συνδυάζεται με Adreno 430 GPU, κάνοντας τη συσκευή Nexus 6P, ακατανίκητη. Τα 3 GB RAM και ο αποθηκευτικός χώρος των 32, 64 ή 128 GB, συμβάλλoυν επίσης στη απόκτηση του τίτλου ως “η ναυαρχίδα της Google” για εφέτος.

Διαβάστε επίσης: Κατανόηση της χρήσης μπαταρίας από τις εφαρμογές σε συσκευές iPhone ή iPad

Σημειώστε πως δεν υπάρχει υποδοχή για SD card, γι' αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να επιλέξουν από πριν τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζονται, καθώς δεν θα έχουν τη δυνατότητα επέκτασης στο μέλλον. Ο προεγκατεστημένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάνει τη συσκευή Nexus 6P, ασφαλή, ώστε οι κάτοχοι να αποκτήσουν μια εξαιρετική συσκευή στο σύνολό της.

ired iphone 6s plus vs nexus 6p 02

Φωτογραφία - Εντυπωσιακές είναι επίσης και οι δύο κάμερες που διαθέτει. Το Nexus 6P έρχεται με οπίσθια κάμερα στα 12 MP, ανάλυσης 4608 x 2592 pixels, αυτόματη εστίαση με λέιζερ, dual-LED dual tone flash. Οι φωτογραφίες που έχουμε συλλάβει με το Nexus 6P, είναι με μία λέξη, εξαιρετικές.

Από τις κάμερες δεν απουσιάζει η λειτουργία geo-tagging, η εστίαση με την αφή, η ανίχνευση προσώπων, η λειτουργία λήψης HDR και η πανοραμική λήψη. Το Nexus 6P, έχει την ικανότητα καταγραφής video, ανάλυσης 2160P στα 30fps. Η δευτερεύουσα κάμερα της συσκευής, συλλαμβάνει φωτογραφίες ανάλυσης 8MP. Πρόκειται για την καλύτερη δευτερεύουσας σημασίας κάμερα, από την πλειοψηφία των smartphone στις μέρες μας. Διαθέτει επίσης δυνατότητα εγγραφής video 720p στα 30fps επίσης.

Μπαταρία - Η μη αφαιρούμενη μπαταρία των 3450 mAh, του Nexus 6P, θεωρούμε πως θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα σε άλλες συγκρίσιμες συσκευές. Παρότι δεν πρόκειται για εντυπωσιακό μέγεθος, αποταμίευσης ενέργειας, εν τούτοις θα καλύψει το μέσο χρήστη, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με δεδομένη τη χαμηλότερη τιμολόγηση της συσκευής Nexus 6P, συγκριτικά με την τιμή έναρξης του iPhone 6 Plus, ο χρήστης μπορεί να έχει ήδη έναν ακόμη λόγο για να την επιλέξει.

ired iphone 6s plus vs nexus 6p 03

Διαβάστε επίσης: Συγκριτικό: Microsoft Surface Pro 4 εναντίον Apple iPad Pro

  • CPU – Quad-core 1.55 GHz Cortex-A53 και Quad-core 2.0 GHz Cortex-A57 / Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810
  • GPU – Adreno 430
  • ΟΘΟΝΗ – Corning Gorilla Glass 4, 5.7 inches, AMOLED capacitive οθόνη αφής, 16M colors, 1440 x 2560 pixels (~518 ppi pixel πυκνότητα).
  • ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – 32/64/128 GB, 3 GB RAM, χωρίς υποδοχή κάρτας SD
  • ΜΠΑΤΑΡΙΑ – Μη αφαιρούμενη Li-Po 3450 mAh
  • CAMERA –12 MP, 4608 x 2592 pixels, laser αυτόματης εστίασης, dual-LED (dual tone) flash, δευτερεύουσα camera 8 MP, 720p@30fps
  • VIDEO – 2160p@30fps
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – 159.3 x 77.8 x 7.3 mm (6.27 x 3.06 x 0.29 in)
  • ΒΑΡΟΣ – 178 g (6.28 oz)
  • ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot