Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung;

Έρχεται το 3D Touch και στη Samsung;
ired.gr

Η Samsung ψάχνει τρόπους να φέρει το 3D Touch του iPhone 6S στις συσκευές της

Μια νέα αίτηση για κατοχύρωση πατέντας υπέβαλλε πρόσφατα η Samsung, η οποία περιλαμβάνει μια ιδέα παρόμοια με το χαρακτηριστικό 3D Touch, που η Apple εγκαινίασε με το εκπληκτικό iPhone 6s.

Διαβάστε επίσης: «Ρυθμίστε την ευαισθησία της λειτουργίας 3D Touch στο νέο iPhone»

Το έγγραφο αναφέρει αναλυτικά ότι σε μια οθόνη αφής, όπως σε εκείνες που χρησιμοποιούνται στα smartphones και στα tablets, θα μπορούσε να εμφανίζεται μια συγκεκριμένη εικόνα ή ένας γραμματικός χαρακτήρας, αναλόγως με το πόση πίεση ασκείται στην οθόνη.

ired tech news samsung 3d touch 01

Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα επικεντρώνεται στο πώς αυτού του είδους η τεχνολογία θα έκανε ευκολότερη την πληκτρολόγηση στις οθόνες αφής. Μέχρι σήμερα, τα πληκτρολόγια που λειτουργούν με αφή έχουν περιορισμένες δυνατότητες, αφού η οθόνη μπορεί να εμφανίσει συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων.

Διαβάστε επίσης: «7 κόλπα με το 3D Touch»

Ένα σύστημα σαν αυτό που οραματίζεται η Samsung θα μπορούσε να δίνει πρόσβαση σε περισσότερους και διαφορετικούς χαρακτήρες χωρίς να χρειάζεται να εμφανίζονται όλοι στην οθόνη. Πατώντας και κρατώντας ένα συγκεκριμένο γράμμα θα μπορούσε να τεθεί σε ενέργεια μια νέα λειτουργία, όπως γίνεται με το Shift.

ired tech news samsung 3d touch 02

Η ιδέα έρχεται μετά την αντίστοιχη της Apple, η οποία ενσωμάτωσε τη νέα τεχνολογία του 3D Touch στις ολοκαίνουριες συσκευές της iPhone 6S και iPhone 6S Plus. Σύμφωνα με αυτή, ο χρήστης, χρησιμοποιεί επιπλέον πίεση σε ένα εικονίδιο για να εμφανίσει επιπλέον πληροφορίες ή να δημιουργήσει μια συντόμευση μέσα σε μία εφαρμογή.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Apple δεν ήταν η πρώτη που έφερε τέτοιου είδους τεχνολογία στις συσκευές της, αλλά τα iPhone είναι ίσως τα πιο δημοφιλή gadgets ανά τον κόσμο που τη διαθέτουν. Λίγο πριν αποκαλυφθεί το νέο iPhone 6S, η κινέζικη Huawei κυκλοφόρησε ένα smartphone με μια παρόμοια λειτουργία με το 3D Touch. Μάλιστα, ονομάζεται Force Touch, δηλαδή όπως ακριβώς λέγεται και η αντίστοιχη τεχνολογία στα MacBooks και στο Apple Watch.

ired tech news samsung 3d touch 03

Διαβάστε επίσης: «3D Touch & Μεμβράνες προστασίας οθόνης, μια σχέση αγάπης»

Προς το παρόν, η «νέα» ιδέα της Samsung βρίσκεται μόνο στα χαρτιά και μάλιστα σε αίτηση για πατέντα, γεγονός που δεν εγγυάται ότι το χαρακτηριστικό αυτό θα εμφανιστεί σε κάποια από τα μελλοντικά προϊόντα της.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: