“Η Apple μας αντιγράφει”, υποστηρίζει η HTC

“Η Apple μας αντιγράφει”, υποστηρίζει η HTC
ired.gr

Παράλληλα έσπευσε να διαψεύσει όλους όσους υποστηρίζουν πως το One A9 είναι κλώνος του iPhone 6/6s.

Ένα στέλεχος της εταιρίας που κατασκευάζει ποιοτικά κινητά και εδρεύει στη Taiwan, έκανε μία δήλωση προς τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως “η Apple είναι αυτή που μας αντιγράφει” .

apple copies htc 05

Η αναφορά σε αντιγραφή έχει να κάνει με τον σχεδιασμό της κεραίας με τις πλαστικές λωρίδες, που διακόπτουν το συνεχόμενο μεταλλικό σώμα της συσκευής. Η HTC είχε παρουσιάσει αυτό το σχέδιο 3 χρόνια πριν.

Ο Jack Tong είπε:

Δεν αντιγράφουμε. Φτιάξαμε μία συσκευή με μεταλλικό κάλυμμα το 2013. Είναι η Apple αυτή που μας αντιγράφει, όσο αφορά τον σχεδιασμό της κεραίας στο πίσω μέρος της συσκευής.

apple copies htc 01

Οι δηλώσεις του προέδρου της HTC βόρειας Ασίας, έγιναν με αφορμή την εκδήλωση της HTC για την κυκλοφορία του One A9.

Ο πρόεδρος επέμενε:

Το A9 είναι πιο ελαφρύ και πιο λεπτό από τα προηγούμενα μεταλλικά κινητά μας. Πρόκειται για μία αλλαγή και εξέλιξη, δεν αντιγράφουμε εμείς.

apple copies htc 04

Το HTC One M7 κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013 με σώμα αλουμινίου και πλαστικές γραμμές στο πίσω μέρος του κινητού. Όπως φαίνεται η Apple υιοθέτησε αυτό το σχεδιασμό για το iPhone 6 και τον διατήρησε και φέτος στο iPhone 6s.

apple copies htc 02

Το One A9 δεν θεωρείται κλώνος του iPhone μόνο από τις γραμμές της κεραίας όμως. Έχει στρογγυλεμένες γωνίες, πλαστικές γραμμές κεραίας, πίσω κάμερα που εξέχει και διατίθεται στα ίδια σχεδόν χρώματα στα οποία κυκλοφορεί το iPhone 6s.

Σύμπτωση;

Η απάντηση της HTC ήρθε ως αντίδραση στο The Verge, το οποίο αποκάλεσε το One A9 “την πιο κραυγαλέα απομίμηση iPhone, από το πρώτο Samsung Galaxy S”. Αυτές οι κατηγορίες έχουν γίνει δημοφιλείς την τελευταία εβδομάδα.

apple copies htc 06

Είναι αδύνατο να διαψευστεί η επιρροή του iPhone 6s στον σχεδιασμό του One A9. Οι δύο εταιρίες πράγματι έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοια χαρακτηριστικά στον σχεδιασμό των συσκευών τους, αλλά η Apple δεν έχει σχολιάσει ποτέ το ζήτημα.

Μην ξεχνάτε ότι η Apple είχε κινηθεί δικαστικά απέναντι στην Samsung στο παρελθόν για παρόμοια περίπτωση αντιγραφής. Δεν θα μας φανεί περίεργο να συμβεί κάτι ανάλογο και αυτήν την φορά.

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιος αντιγράφει ποιον τελικά;