Taxibeat - Review: O εύκολος τρόπος μετακίνησης εντός της πόλης

Taxibeat - Review: O εύκολος τρόπος μετακίνησης εντός της πόλης
ired.gr

Η καλύτερη λύση όταν θέλεις εσύ να επιλέγεις τον οδηγό που θα σε εξυπηρετήσει.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρούμε ένα ταξί κοντά μας, εδώ και πολλά χρόνια είχαμε την επιλογή να καλέσουμε μία εταιρία “ράδιο-ταξί” και να ζητήσουμε να μας φέρουν έναν οδηγό. Αυτή η επιλογή όμως συχνά έκρυβε επιπλέον έξοδα.

Τώρα με την χρήση της τεχνολογίας οι επιλογές είναι πολλές περισσότερες. Οι χρήστες smartphone μπορούν να ελέγξουν πολλά περισσότερα πέρα από την διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Έχοντας την εφαρμογή Taxibeat στο κινητό η θέση σου εμφανίζεται αυτόματα στον χάρτη. Σου δίνεται η δυνατότητα να ζητήσεις από τον οδηγό να έρθει ακριβώς εκεί που βρίσκεσαι, χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσεις την ακριβή σου τοποθεσία καθώς αυτή θα είναι ορατή στον χάρτη.

 ired taxibeat 01

Ίσως το πιο θετικό στοιχείο της εφαρμογής είναι η δυνατότητα επιλογής του οδηγού που θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου. Παράλληλα με την αξιολόγηση και τις κριτικές που έχουν γίνει στον οδηγό μπορούμε να δούμε την απόσταση του οδηγού από την τοποθεσία μας καθώς και επιπλέον στοιχεία για το όχημα, όπως μοντέλο και επιπλέον παροχές π.χ. δωρεάν Wi-Fi.

Μέχρι σήμερα οι οδηγοί που με έχουν εξυπηρετήσει ήταν όλοι πολύ αξιόλογοι και οι αξιολογήσεις μου προσφέρουν μία επιπλέον σιγουριά ως χρήστη της υπηρεσίας του Taxibeat. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογής του οδηγού, κάτι που πλέον δεν μένει στην τύχη.

ired taxibeat 02

Αυτό που έχει σημασία σε κάθε παροχή υπηρεσιών είναι η σωστή επικοινωνία, με το Taxibeat είναι αδύνατο να συμβεί κάποιο λάθος.

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι όλες αυτές οι επιπλέον παροχές έρχονται χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος. Η μόνη χρέωση που γίνεται είναι αυτή που αφορά την διαδρομή. Όσα γράψει το ταξίμετρο δηλαδή. Δεν γίνονται χρεώσεις για τα ραντεβού, την αναμονή ή την παραγγελία ενός ταξί.

Ένα επιπλέον ατού του Taxibeat είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής. Ακόμη και εάν δεν έχω μετρητά μαζί μου, δεν χρειάζεται να πάω στο ATM, ούτε καν χρειάζεται να έχω την πιστωτική κάρτα μαζί μου. Έχω καταχωρήσει μία φορά τα στοιχεία μου και μπορώ να κάνω ασφαλείς πληρωμές μέσω της εφαρμογής.

 ired taxibeat 022

Τέλος, όταν βιάζομαι να βγω από το σπίτι και έχω σχεδόν 0% μπαταρία στο κινητό, το βάζω για φόρτιση και ενεργοποιώ το Airplane mode. Καλώ το ταξί από την web έκδοση του Taxibeat ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανα από το κινητό. Με έχει βοηθήσει αρκετές φορές καθώς καταφέρνω να φτάσω στον προορισμό μου χωρίς να μείνω από μπαταρία.

To Taxibeat είναι διαθέσιμο για συσκευές iOS, συσκευές Android και υπολογιστές.

Taxibeat iOS

 ired taxibeat 04

Taxibeat Android

 ired taxibeat 05

Taxibit Web Client

 ired taxibeat 03