Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποκτήστε το Android 6 χωρίς το Android 6

Αποκτήστε το Android 6 χωρίς το Android 6
ired.gr

Αποκτήστε τα νέα χαρακτηριστικά του Android 6.0 Marshmallow χωρίς να περιμένετε την αναβάθμιση.

Η Google παρουσίασε πρόσφατα τη νέα έκδοση του Android 6.0 Marshmallow για τα Nexus τηλέφωνά της. Αλλά, όπως ξέρουμε, οι αναβαθμίσεις του Android δε βγαίνουν ταυτόχρονα για όλες τις συσκευές και πολλές φορές περνάει πάρα πολύς καιρός ώστε κάποιες να δουν (αν δουν) αναβάθμιση. Μπορούμε να έχουμε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Marshmallow όμως - άσχετα από τη συσκευή μας.

Είτε έχετε, λοιπόν, το Lollipop (5.1) είτε το KitKat (4.4), μπορείτε να έχετε αρκετά από τα νέα χαρακτηριστικά του Marshmallow στη συσκευή σας άμεσα. Όχι βέβαια τα πάντα, αλλά αρκετές από τις νέες δυνατότητες.

Είναι πιο εύκολο αν έχετε κάνει root (έχετε δώσει πλήρη πρόσβαση) στο «Ανδροειδές» σας, αλλά ακόμη και χωρίς αυτό, υπάρχουν λύσεις.

Δείτε ακόμη: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του Android 6 Marshmallow

Αποκτήστε τη «φάτσα» του Marshmallow

Δείτε βίντεο:

Για πρώτη φορά η Google προσφέρει το Android launcher ελεύθερα για όλους. Ο Google Now Launcher είναι ακριβώς το interface που έχει το Android 6.0 Marshmallow και υποστηρίζει νέες λειτουργίες όπως:

  • Σύρετε προς τα αριστερά για να δείτε το νέο «Google Now homescreen» που παρέχει όλες τις πληροφορίες από τις κάρτες του Google Now μαζί με υποστήριξη για offline ανάγνωση.
  • Όταν είστε στη homescreen μπορείτε να δώσετε φωνητικές εντολές με το «ΟΚ Google» χωρίς να χρειάζεται να αγγίξετε τη συσκευή σας.
  • Το App Drawer τώρα κάνει κύλιση κάθετα και τοποθετεί τις εφαρμογές αλφαβητικά.
  • Μπορείτε να ψάξετε για εγκατεστημένες εφαρμογές με τη βοήθεια της γραμμής αναζήτησης και θα σας προσφέρει και συμβουλές για το ποιες εφαρμογές αξίζει να δοκιμάσετε.

Ο Google Now Launcher είναι πραγματικά εντυπωσιακός και πολύ ελαφρύς ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και σε παλιότερα τηλέφωνα με πιο αδύναμο hardware και αξίζει να τον έχετε.

Δημιουργία εφεδρικού αντιγράφου και ανάκτησής του (Backup App Data and Restore)

Δείτε το βίντεο:

Το Marshmallow φέρνει μια λειτουργία που ζητούσαν πολλοί, το να κάνουμε εφεδρικό αντίγραφο μιας εφαρμογής μαζί με όλα τα δεδομένα της και να την μεταφέρουμε σε μια νέα συσκευή χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε root τη συσκευή. Λοιπόν, αυτό γίνεται ήδη.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι η εφαρμογή Helium, μια εφαρμογή που υπάρχει για Mac, Windows και Linux, και ένα καλώδιο USB. Συνδέστε τη συσκευή σας και φύγαμε.

Το Helium θα κάνει το αντίγραφο της εφαρμογής που θέλετε - και θα σας ενημερώσει αν κάποια δε γίνεται. Επίσης προτείνουμε να σώσετε μαζί και το αρχείο εγκατάστασης ΑΡΚ της εφαρμογής μια και βοηθάει στην ευκολότερη εγκατάσταση κατόπιν και στις αναβαθμίσεις της εφαρμογής.

Μετά συνδέετε τη νέα σας συσκευή και μεταφέρετε την εφαρμογή και τα δεδομένα της απλά και ωραία. Επίσης το Helium Premium θα σας επιτρέψει να κάνετε εφεδρικά αντίγραφα σε εξωτερικές συσκευές και σε υπηρεσίες του «Συννέφου» και υποστηρίζει εφαρμογές που το απλό δεν υποστηρίζει.

Παρόλα αυτά το Helium δεν είναι η τέλεια λύση. Αν θέλετε μια πλήρη λύση εφεδρικού αντιγράφου για το Android θα χρειαστείτε το Titanium Backup και root στη συσκευή σας.

Δείτε ακόμη: 6 χαρακτηριστικά του Marshmallow 6.0 που η Google «δανείστηκε» από το iOS

Πώς να ελέγξετε την αδειοδότηση ανά εφαρμογή

ired android 6 02

Το Android Marshmallow φέρνει επιτέλους την επιλεκτική αδειοδότηση εφαρμογών ώστε να ελέγχουμε ποιες εφαρμογές ελέγχουν τι στη συσκευή μας. Αυτό σημαίνει ότι, αν μια εφαρμογή ζητήσει την άδεια πρόσβασης στις επαφές και στην κάμερά σας, μπορείτε να επιλέξετε να έχει πρόσβαση στην κάμερα (π.χ.) αλλά όχι στις επαφές σας.

Ο έλεγχος αυτού του επιπέδου αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια στο Android, που, εδώ που τα λέμε, ήταν αρκετά προβληματική. Στις εκδόσεις του Android 5.Χ και 4.3/4.4 μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο με το App Ops. Σε παλαιότερες εκδόσεις θα χρειαστεί να κάνετε root τη συσκευή σας για να ελέγξετε τις άδειες των εφαρμογών.

Το App Ops είναι πολύ απλό στη χρήση και σας επιτρέπει να ανοιγοκλείνετε άδειες για οποιαδήποτε εφαρμογή, άρα, αν έχετε Android από 4.3 και πάνω είστε τυχεροί.

Μόνο μια υποσημείωση: για να απεγκαταστήσετε το App Ops, σε περίπτωση που δεν το θέλετε, χρειάζεστε το App Ops Uninstall.


Καλύτερες λειτουργίες κειμένου

ired android 6 03

Το να μιμηθούμε το Android 6.0 στις νέες καλύτερες λειτουργίες κειμένου όπως, αντιγραφή επικόλληση και αποκοπή είναι εύκολο και μάλιστα γίνεται καλύτερα ακόμη.

Χάρη στο Native Clipboard μπορείτε να κάνετε όλα αυτά καλύτερα απ’ ότι στο ίδιο το Marshmallow.

Η εφαρμογή ζητάει πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας, αλλά, άπαξ και την παρέχετε, θα κάνει την αντιγραφή-επικόλληση από οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου σε άλλο, πραγματικό, παιχνιδάκι.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

Περισσότερη μπαταρία

ired android 6 04

Το Marshmallow έχει δυο νέες λειτουργίες που αυξάνουν το χρόνο ζωής της μπαταρίας σας. Πρώτον, βάζει «για ύπνο» τις μη χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Δεύτερον, αναγνωρίζει πότε δε χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας και διακόπτει τη χρήση δεδομένων εντελώς. Υπάρχουν όμως δύο εφαρμογές που κάνουν τα ίδια ακριβώς.

Το Greenify με την auto-hibernation mode που έχει (λειτουργεί σε Android 4.1 και άνω) σταματάει τις εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε και εμποδίζει και την επιβράδυνση των λειτουργιών της συσκευής σας.

Το JuiceDefender - battery saver είναι η πλήρης λύση για οποιαδήποτε λειτουργία που θα μπορούσε να επεκτείνει τη ζωή της μπαταρίας σας. Αν θέλετε ακόμη περισσότερα, τότε πάρτε την έκδοση JuiceDefender Ultimate (~5$).

Chrome Custom Tabs, ή Firefox 4.2;

ired android 6 05

Μια από τις πιο «cool» λειτουργίες του Android Marshmallow είναι η νέα λειτουργία του Google Chrome, Custom Tabs. Με αυτήν, οι εφαρμογές μπορούν να ανοίξουν μια ειδική σελίδα στο Chrome με αποθηκευμένους κωδικούς και άλλα δεδομένα. Και μάλιστα, οι σελίδες προ-φορτώνονται στο υπόβαθρο, οπότε η λειτουργία φαίνεται ταχύτερη.

Ακόμη και χωρίς το Android 6.0, μπορείτε να έχετε αυτές τις λειτουργίες με το νέο Google Chrome Browser. Τώρα, ο Chrome είναι ο ταχύτερος browser για το Android, οπότε αυτά είναι καλά νέα. Όμως δεν είναι κατ’ ανάγκην και ο καλύτερος.

Θα προτείναμε να δοκιμάσετε το Firefox 4.2 που έχει μια νέα λειτουργία ονόματι “Tab Queuing” που αξίζει πολύ να την έχετε. Με αυτήν, μόλις δείτε ένα σύνδεσμο σε μια εφαρμογή, τον πατάτε κι αυτός προστίθεται σε μια «ουρά» ενώ εσείς δε φεύγετε από την εφαρμογή που δουλεύετε. Όταν τελειώσετε, πάτε στην «ουρά» (Tab Queue) και με ένα πάτημα ανοίγουν όλα όσα προσθέσατε, στο Firefox. Είναι πολύ ωραίο και πολύ βολικό.

Δείτε ακόμη: 5 εφαρμογές που πρέπει να βγάλετε από το Android smartphone

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status