Ξυράφι LASER μεγάλη εφεύρεση ή απάτη 4$ εκατομμυρίων?

Ξυράφι LASER μεγάλη εφεύρεση ή απάτη 4$ εκατομμυρίων?
ired.gr

Μία καμπάνια στο Kickstarter υποστήριζε ότι μπορεί να κατασκευάσει ξυριστικές μηχανές χωρίς ξυραφάκια, αλλά με Laser.

Τελικά η καμπάνια αυτή αφού ξεπέρασε τον αρχικό στόχο των 160.000 $ και έφτασε στο ποσό των 4 εκ. $, το Kickstarter διέκοψε την καμπάνια καθώς δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις ότι αυτό το προϊόν μπορεί να κατασκευαστεί.

ired laser razor 01

Η διαγραφή της καμπάνιας από το Kickstarter είναι οριστική καθώς η ομάδα πίσω από το Skarp Laser Razor δεν έχει καταφέρει να ικανοποιήσει τους όρους χρήσης του Kickstarter, οι οποίοι απαιτούν “πρωτότυπα προϊόντα” που να αποδεικνύουν την λειτουργικότητά τους. (working prototypes of physical products)

Η Skarp δημοσίευσε ένα βίντεο με ένα πρωτότυπο μοντέλο σε δράση, αλλά τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά αποθαρρυντικά. Στο βίντεο των 90 δευτερολέπτων το laser κατάφερε να αφαιρέσει ελάχιστες τρίχες.

Διαβάστε επίσης: After Dark - 5 Πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα!

Το Indiegogo γνωρίζει το ρίσκο που παίρνει με την φιλοξενία αυτής της καμπάνιας. Ακόμη και οι υποστηρικτές της καμπάνιας γνωρίζουν το ρίσκο.

Η χρηματοδότηση μέσω crowdfunding πάντα έχει κινδύνους. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές μπορεί να δυσκολευτούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της μαζικής παραγωγής. Στην περίπτωση του Skarp Laser Razor, οι κατασκευαστές δυσκολεύονται να κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο μοντέλο για να αποδείξουν τη λειτουργικότητα της ιδέας τους.

ired laser razor 02

Οι υποστηρικτές λοιπόν είναι πολύ εύκολο να πληρώσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όχι αναγκαστικά γιατί οι κατασκευαστές έχουν την διάθεση να στήσουν μία απάτη, αλλά ίσως γιατί δεν μπορούν να αναγνωρίζουν εκ των προτέρων τις δυσκολίες που κρύβει το εγχείρημά τους.

Φήμες λένε...

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί η φήμη ότι το Project αφαιρέθηκε από το Kickstarter μετά από πιέσεις του λόμπι των “ξυριστικών μηχανών”. Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτή την φήμη. Θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα σκηνή, να βλέπαμε τα στελέχη του Kickstarter να δέχονται εντολές / απειλές από τους εκπρόσωπους της Bic, της Gillete, της Wilkinson και της Astra.

Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, το οποίο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει από το βασικό πρόβλημα της καμπάνιας:

“Κανείς δεν ξέρει εάν αυτή η ιδέα μπορεί να υλοποιηθεί.”

Χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες για το Concept

(από την επίσημη σελίδα της καμπάνιας στο Indiegogo)

To ξυράφι Skarp λειτουργεί με ένα μικρό laser που κόβει τις τρίχες σε πολύ μικρό μέγεθος, χωρίς να προκαλεί ενοχλήσεις στο δέρμα. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του Skarp Razor:

  • Τέλος στις γρατζουνιές
  • Τέλος στο κοκκίνισμα
  • Τέλος στις μολύνσεις
  • Τέλος στην φαγούρα
  • Τέλος στα κοψίματα
  • Τέλος στις ενοχλήσεις
  • Ανεπαίσθητη και ομαλή χρήση
  • Απίστευτα βαθύ ξύρισμα
  • Χωρίς ακριβά ανταλλακτικά ξυραφάκια
  • Ξύρισμα με λίγο ή χωρίς καθόλου νερό
  • Τέλος στον πόνο της αποτρίχωσης
  • Φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε επίσης: Νέο εστιατόριο με iPad για παραγγελίες και ταμείο.

Το κόστος του Skarp Laser Razor είναι 189 $. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι φθηνό, ειδικά χωρίς να έχουμε αποδείξεις ότι κάνει όλα όσα υπόσχεται η Skarp.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στην σελίδα του Indiegogo, τον επόμενο Μάρτιο θα δούμε τελικά εάν το Laser Razor είναι μία μεγάλη εφεύρεση ή απλά χάσιμο χρόνου.

από jericho

Δείτε περισσότερα: