Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS vs Android: ο πόλεμος τελειώνει

iOS vs Android: ο πόλεμος τελειώνει
ired.gr

Πολύ πασέ η κόντρα Pc-Mac και μάλλον κάπου εδώ τελειώνει και ο πόλεμος Android-iPhone!

Πίσω στα 90’s, σχεδόν όποιος γνώριζα είχε ένα PC με Windows 95, το ίδιο κι εγώ. Όμως υπήρχαν ελάχιστοι φίλοι που είχαν ένα Mac, ένα από εκείνα τα πολύχρωμα iMac που ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησε η Apple, λίγο μετά την επιστροφή του Steve Jobs. Εκείνοι οι φίλοι έμοιαζαν με εξωγήινοι!

Διαβάστε επίσης: «Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα iMac σαν οθόνη»

Μέχρι που η Apple πέρασε στην επιθετική διαφήμιση, το 2000, με εκείνα τα διάσημα σποτάκια που προέτρεπαν τον κόσμο να αγοράσει ένα Mac. «Get a Mac» έλεγαν. Οι δύο ηθοποιοί έπαιζαν τους ρόλους τους αναπαριστώντας ένα PC και ένα Mac, κάνοντας τον πρώτο να μοιάζει με έναν γερασμένο και ανιαρό τύπο, ενώ το Mac έναν νέο και μοδάτο. Αυτά τα διαφημιστικά ήταν ίσως εκείνα που έσωσαν την Apple από την καταστροφή αφού το iMac είχε μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για το iPod και το iPhone που επακολούθησαν.

ired war end 01

Χρόνια αργότερα η κόντρα καλά κρατεί. Οι άνθρωποι θέλουν να υπερασπίζονται με μεγάλο πάθος τα smartphones και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν. Όμως ο πόλεμος έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Δεν πρόκειται πια για επιλογή αλλά για θέμα γούστου.

Παρά την σιγουριά της Microsoft ότι το Surface Book έχει τη διπλή ταχύτητα από το MacBook Pro, το νέο λάπτοπ δεν θα καταστρέψει την Apple. Κατά πάσα πιθανότητα και οι δυο θα βγουν κερδισμένοι. Το μόνο που θέλει η Microsoft είναι μια καλύτερη συσκευή για όσους χρησιμοποιούν ήδη τα Windows.

Διαβάστε επίσης: «iPad Pro εναντίον Surface Pro 3 – Μάχη γιγάντων»

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις πλατφόρμες των smartphones. Η Apple και η Google κόβουν μαζί το νήμα. Το iPhone αποφέρει τρελά κέρδη ενώ συγχρόνως ένας στους πέντε ανθρώπους στον πλανήτη διαθέτει Android. Και ενώ υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά που χωρίζουν τους δύο κόσμους, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές-υπερδυνάμεις που βρίσκονται παντού, χωρίς να έχει πραγματική σημασία το ποιο λειτουργικό σύστημα τρέχει από κάτω. Για παράδειγμα, μπορεί να σας αρέσει το Instagram πιο πολύ στο iPhone ή στο Android, όμως το Instagram είναι το Instagram.

ired war end 02

Αυτό που θα παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον θα είναι το ποιος θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες. Το να μεταπηδήσει κανείς από PC σε Mac είναι εξαιρετικά απλό. Ο συγχρονισμός της μουσικής, για παράδειγμα, δεν χρειάζεται καν, αφού υπάρχει το Spotify. Για το λόγο αυτό η Microsoft διαθέτει τα Office apps της τόσο για iPhone όσο και για Android. Για αυτό και η Apple φέρνει το Apple Music και στις Android συσκευές. Για αυτό η Google επενδύει τόσα πολλά στο Chrome, το οποίο τρέχει τόσο στα Windows όσο και στο Mac OS. Όταν λοιπόν το λειτουργικό σύστημα δεν έχει και τόση σημασία, οι χρήστες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα, ανά πάσα στιγμή.

ired war end 03

Και ίσως ο πόλεμος πραγματικά να τελειώσει κάποια στιγμή.

Διαβάστε επίσης: «Έρευνα Yahoo: iPhone & Android fans, τάλε κουάλε»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status