Μυθιστόρημα που γράφεται σε live streaming

Μυθιστόρημα που γράφεται σε live streaming
ired.gr

Στο PCKWCK, ένας συγγραφέας ζει τον εφιάλτη όποιου ετοιμάζει ένα βιβλίο: γράφει ένα μυθιστόρημα που μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει σε πραγματικό χρόνο, μέσω internet.

«Νομίζω ότι θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα.» Πόσες φορές έχετε ακούσει κάτι τέτοιο; Αστέρες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ακόμη και η θεία σας ή η γιαγιά σας, ο καθένας θέλει να δει το όνομά του σε ένα εξώφυλλο βιβλίου, αλλά όχι οποιουδήποτε βιβλίου, ενός μπεστ σέλερ κατά προτίμηση.

Το να γράψει κανείς ένα μυθιστόρημα είναι μια σοβαρή και χρονοβόρα εργασία και οι περισσότεροι αναγνώστες δεν μπορούν καν να φανταστούν πόσο από τον προσωπικό του χρόνο δίνει ο συγγραφέας και πόση ψυχική δύναμη χρειάζεται για να ολοκληρώσει το έργο του.

Διαβάστε επίσης: «Goodreads, ένα book club στο κινητό μας!»

Μια νέα πρωτοβουλία του μυθιστοριογράφου Joshua Cohen μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία για το μυθιστόρημα που έχει στα σκαριά, σε πραγματικό χρόνο. Το project ονομάζεται PCKWCK και στην ουσία είναι μια εφαρμογή που μοιάζει με το Google Docs. Το όλο θέμα είναι μια νέα προσέγγιση του μυθιστορήματος του Κάρολου Ντίκενς «The Pickwick Papers». Όταν ο συγγραφέας είναι online και γράφει, όλοι εμείς μπορούμε να τον «βλέπουμε» να αναπτύσσει την ιστορία του, από την αρχή ως το τέλος, γράφοντας, σβήνοντας, κάνοντας λάθη και διορθώνοντάς τα. Όταν ο συγγραφέας απέχει από την οθόνη, ο κέρσορας του αναβοσβήνει στο σημείο που ήταν την τελευταία φορά που έγραφε.

ired pckwck 01

Ως θεατές δεν μένουμε όμως απλοί παρατηρητές που κοιτάνε από την κλειδαρότρυπα. Μπορούμε να συνομιλήσουμε με τον συγγραφέα αλλά και οποιονδήποτε άλλο συμμετέχει στο chat, να υπογραμμίζουμε κομμάτια του κειμένου και να στέλνουμε καρδιές στον Cohen, δίνοντάς του κουράγιο να συνεχίσει.

ired pckwck 02

Το να παρακολουθεί κανείς κάποιον να δημιουργεί είναι αλλόκοτα συναρπαστικό. Αλλά και για τον ίδιο τον συγγραφέα θα είναι, φανταζόμαστε, εξαιρετικά άβολο να σε παρακολουθεί κάποιος ζωντανά να κάνεις λάθη ή να προσπαθείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά.

Διαβάστε επίσης: «Δημιουργήστε ebooks με το iBooks Author»

Επισκεφτείτε το project και χαθείτε υπνωτισμένοι στο γράψιμο του συγγραφέα που κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ δυσκολότερο από το να γράφει ένα βιβλίο: γράφει ψηφιακά με το κοινό πίσω από την πλάτη του να κάνει αστεία, να δίνει συμβουλές, να κάνει αυστηρά σχόλια και να συμμετέχει ενεργά διασκεδάζοντας.

Διαβάστε επίσης: «Τώρα το ‘Στο μάτι του ταύρου’ και στα ired stores!»

Το link για το πείραμα του online streaming μυθιστορήματος είναι εδώ .

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: