Τηλεοπτικός σταθμός αντικατέστησε τις κάμερες με iPhones και selfie sticks

Τηλεοπτικός σταθμός αντικατέστησε τις κάμερες με iPhones και selfie sticks
ired.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, ο ρεπόρτερ έβγαινε live μέσω FaceTime; Θα μπορούσαν τα iPhone να αντικαταστήσουν τις επαγγελματικές κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών;

Το iPhone, από ό,τι φαίνεται, δεν είναι απλά ένα καταπληκτικό smartphone για τους λάτρεις της Apple, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως κάμερα σε τηλεοπτικό κανάλι! Ένα τοπικό, ειδησεογραφικό κανάλι στην Ελβετία αντικατέστησε πρόσφατα τις κλασικές κάμερες με συσκευές iPhone!

ired swiss tv iphone for cameras 01

Διαβάστε επίσης: «Νέοι κανονισμοί απαγορεύουν τα selfie sticks στα μουσεία όλου του κόσμου»

Η μεταστροφή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε: κάθε ρεπόρτερ στο κανάλι Leman Bleu διαθέτει πλέον ένα iPhone 6 και ένα selfie stick για να κάνει εγγραφή του ρεπορτάζ του, αλλά ακόμη και να συνδέεται live με το δελτίο ειδήσεων. Εκτός του ότι οι δημοσιογράφοι είναι πιο «ετοιμοπόλεμοι» έτσι, κουβαλώντας λιγότερο εξοπλισμό, το κόστος της παραγωγής έπεσε εντυπωσιακά.

Μάλιστα, σύμφωνα με ένα πρόσφατο συγκριτικό τεστ που έκανε ο Lee Morris της φωτογραφικής ιστοσελίδας Fstoppers, το iPhone 6s βγήκε νικητής ως προς τις δυνατότητες λήψης video σε σχέση με μια ημιεπαγγελματική κάμερα Nikon D750 DSLR, και μάλιστα σχεδόν στο 1/3 της τιμής.

Ο συγκεκριμένος σταθμός μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα μόνο για λίγες ώρες την ημέρα, οπότε η μετάβαση στο iPhone αντί κάμερας, θα επιτρέψει στους δημοσιογράφους να μοιράζονται περισσότερο υλικό και ρεπορτάζ online.

ired swiss tv iphone for cameras 02

Διαβάστε επίσης: «iPhone 6 Review μετά από 4 μήνες χρήση»

Ένα παρόμοιο πείραμα είχε πραγματοποιηθεί το 2014, σε ένα αμερικάνικο σταθμό (Fox64) αλλά σύντομα εγκαταλείφθηκε λόγω κακής ποιότητας του αποτελέσματος. Τα τεχνικά προβλήματα ήταν πολλά και οι δημοσιογράφοι δεν διέθεταν την κατάλληλη εμπειρία και η ποιότητα ήταν ερασιτεχνική, γεγονός που έδιωξε τους τηλεθεατές.

ired swiss tv iphone for cameras 03

Διαβάστε επίσης: «Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με το Google Images»

Όμως δεν είναι μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια που στρέφονται στα smartphones. Και ο χώρος των εκτυπώσεων φλερτάρει έντονα με το iPhone. Το 2013, η εφημερίδα Chicago Sun-Times είχε σκοπό να εκπαιδεύσει όλους τους δημοσιογράφους της ώστε να κάνουν φωτογραφικές λήψεις με iPhone. Μέχρι σήμερα όμως δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος δημοσιογραφικός οργανισμός που έχει αντικαταστήσει πλήρως τις υπερσύγχρονες κάμερες και φωτογραφικές μηχανές για χάρη των iPhones. Μοναδική εξαίρεση το iReport του CNN που δίνει το βήμα στο κοινό να στείλει το ρεπορτάζ του μέσω smartphone ή email.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: