Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιλύστε το πρόβλημα εξαφάνισης της εφαρμογής “Κάμερα” από την οθόνη αφετηρίας στο iOS 9.

Επιλύστε το πρόβλημα εξαφάνισης της εφαρμογής “Κάμερα” από την οθόνη αφετηρίας στο iOS 9.
ired.gr

Χάσατε την εφαρμογή της κάμερας μετά την αναβάθμιση σε iOS 9; Δείτε πως μπορείτε να την επαναφέρετε στην οθόνη αφετηρίας.

Πολλοί χρήστες διαπίστωσαν πως το εικονίδιο της εφαρμογής "Κάμερα", απουσιάζει από την οθόνη αφετηρίας, ύστερα από αναβάθμιση του λειτουργικού iOS, στην τελευταία έκδοση iOS 9. Το γιατί εξαφανίζεται το εικονίδιο μετά την αναβάθμιση, δεν είναι σαφές, αλλά αντιμετωπίζεται εύκολα το πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες, που σας παραθέτουμε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Εμφανίστε το εικονίδιο iCloud Drive στην οθόνη αφετηρίας της iOS συσκευής σας

Στην προσπάθειά τους να διορθώσουν το πρόβλημα κάποιοι από τους χρήστες, ανακάλυψαν πως η εφαρμογή “Κάμερα”, έχει απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις περιορισμών, μη επιτρέποντας την εμφάνιση της εφαρμογής στην οθόνη αφετηρίας ή να είναι προσβάσιμη μέσω άλλης εφαρμογής.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις περιορισμών

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από την οθόνη αφετηρίας του iPhone ή του iPad σας.
  • Μεταβείτε στην ενότητα Γενικά κι επιλέξτε “Περιορισμοί".

ired iphone hide camera icon 01

ired iphone hide camera icon 02

Εισάγετε το συνθηματικό σας (κωδικό πρόσβασης) μόλις σας ζητηθεί κι αναζητήστε την εφαρμογή "Κάμερα". Η εναλλαγή που αφορά την εφαρμογή "Κάμερα", θα πρέπει να είναι ενεργή - ενδεχομένως να χρειαστεί να την απενεργοποιήσετε και να την ενεργοποιήσετε ξανά - αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως αρχικά είναι ενεργή.

  • Επιστρέψτε τώρα στην οθόνη αφετηρίας κι ελέγξτε εάν έχει επανέλθει το εικονίδιο της εφαρμογής στην οθόνη του της iOS συσκευής σας. Λογικά θα πρέπει να έχει επανέλθει.

ired iphone hide camera icon 03

Τώρα το γιατί έχει απενεργοποιηθεί δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Είναι όμως πιθανό οι χρήστες στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν εφαρμογές που περιλαμβάνουν πρόσβαση στην κάμερα λανθασμένα, να αποκρύπτουν και την εφαρμογή της κάμερας.

Επαναφορά Οθόνης αφετηρίας

Υπάρχει επίσης ενδεχόμενο να έχει εισαχθεί η εφαρμογή της κάμερας, σε κάποιον φάκελο, στις σελίδες της οθόνης αφετηρίας, χωρίς να το έχετε αντιληφθεί (ή χωρίς δική σας παρέμβαση), κάτι που κι εμείς θεωρούμε απίθανο, αλλά μπορεί να συμβεί. Μπορείτε να επαναφέρετε τη διάταξη εικονιδίων στην προεπιλεγμένη μορφή της, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε τις ρυθμίσεις από την οθόνη αφετηρίας της iOS συσκευή σας.
  • Στη συνέχεια από την ενότητα "Γενικά" επιλέξτε Επαναφορά > Επαναφορά "Διαρρύθμισης οθόνης αφετηρίας".

ired iphone hide camera icon 04

  • Μόλις επιστρέψετε στην οθόνη αφετηρίας, θα πρέπει να έχει εμφανιστεί το εικονίδιο της εφαρμογής "Κάμερα", πάνω δεξιά στην οθόνη.

ired iphone hide camera icon 05

Διαβάστε επίσης: Η Apple αφαιρεί Ad Blockers από το App Store για λόγους ασφαλείας


Αντίγραφο ασφαλείας και πλήρη επαναφορά

Εάν έχετε κάνει όλες τις παραπάνω ενέργειες κι εξακολουθεί το εικονίδιο της κάμερας να αρνείται να εμφανιστεί στην οθόνη αφετηρίας, θα πρέπει να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Κρατήστε ένα αντίγραφο ασφαλείας της iOS συσκευής σας, τοπικά στην εφαρμογή iTunes του υπολογιστή σας και προχωρήστε σε πλήρη επαναφορά (Restore).

Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή σας κι επιλέξτε "Κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας" (η επιλογή αυτή αποθηκεύει και τους κωδικούς πρόσβασης της συσκευής). Στη συνέχεια επιλέξτε "Αντίγραφο τώρα”.

ired iphone hide camera icon 06

Με την ολοκλήρωση του αντιγράφου ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε επαναφορά, προκειμένου να επαναφέρετε τη συσκευή σας σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Στη συνέχεια κατά τη διαμόρφωση της iOS συσκευής σας, επιλέξτε επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από την Microsoft

Πλέον η συσκευή σας δεν έχει καμία δικαιολογία ώστε να μην εμφανίζει το εικονίδιο της κάμερας. Θα πρέπει να εξετάσετε τη συσκευή σε επίπεδο hardware. Το πρόβλημα παύει να χρεώνεται στην αναβάθμιση της συσκευής, πιθανόν να οφείλεται πλέον στο ίδιο το εξάρτημα της κάμερας. Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο για να ελεγχθεί η συσκευή σας.

Αυτά ήταν τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου να επαναφέρετε την εφαρμογή της κάμερας, στην οθόνη αφετηρίας της iOS συσκευής σας. Εάν κάτι από τα παραπάνω είναι δυσνόητο, αισθανθείτε ελεύθερα να μας το επισημάνετε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status