Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος iMac 4K στις 21,5 ίντσες από την Apple

Νέος iMac 4K στις 21,5 ίντσες από την Apple
ired.gr

Η Apple παρουσίασε τον νέο iMac 4K. Άραγε αξίζει;

Έχουμε πλέον εισέλθει στην εποχή της υπέρ υψηλής ευκρίνειας. Ενώ τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπουν σε αναλύσεις που δεν αγγίζουν καν την ανάλυση 720p (εξαιρούνται το δημόσιο κανάλι υψηλής ευκρίνειας και τα συνδρομητικά κανάλια), ο υπόλοιπος κόσμος έχει προχωρήσει. Πλέον οι αναλύσεις ακόμα και στα κινητά τηλέφωνα φτάνουν ή και ξεπερνούν την ανάλυση 1080p και τα videos που παρακολουθούμε στο YouTube υπερτερούν σε ποιότητα εικόνας (αν και συμπιεσμένη) από αυτή των τηλεοπτικών σταθμών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε την εικόνα του Ant1 (4:3 παρακαλώ) στα ματς του Europa League; Θολούρα, παραμόρφωση και... κολλύριο.

Στους προσωπικούς υπολογιστές λοιπόν, η Apple πριν καιρό είχε κυκλοφορήσει τον iMac των 27 ιντσών με ανάλυση 5k. Όμως, είχε αφήσει το μικρό αδερφάκι του με την “φτωχή” Full HD ανάλυση. Τα πράγματα πλέον άλλαξαν και ο iMac 4K στις 21,5 ίντσες είναι γεγονός!

Χαρακτηριστικά

ired new imac 4k 01

  • Οθόνη Retina 21,5 ιντσών με ανάλυση 4096 x 2304 pixels
  • Επεξεργαστής Intel Core i5 3,1 Ghz (μπορεί να επιλεγεί ανώτερος επεξεργαστής - i7 στα 3,3 Ghz)
  • Κάρτα γραφικών Intel Iris Pro Graphics 6200
  • FaceTime HD Camera
  • Δίσκος 1TB (5400-rpm), αναβαθμίσιμος σε 2TB Fusion ή 512GB SSD
  • 8GB μνήμης τύπου 1867MHz LPDDR3
  • Δύο θύρες Thunderbolt 2
  • Apple Magic Keyboard & Magic Mouse 2 (υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του νέου Magic Trackpad 2)
  • Τιμή εκκίνησης $1500 (+φόροι)

ired new imac 4k 02

Οι πρώτες παρατηρήσεις μας

Η νέα οθόνη Retina πραγματικά τα σπάει. Διαθέτει εκπληκτική ευκρίνεια και σχεδόν τέλεια χρωματική απεικόνιση. To El Capitan “λάμπει” σε αυτή την οθονάρα.

Όμως... έχω πολλές ενστάσεις για κάποιες από τις επιλογές της Apple:

  • Στο έτος 2015 είναι απαράδεκτο το βασικό μοντέλο να έχει σκληρό δίσκο 5400 στροφών ανά λεπτό. Σε καμία περίπτωση μην το αγοράσετε. Κινηθείτε προς την κατεύθυνση του δίσκου SSD. Μην σκεφτείτε καν την επιλογή δίσκου Fusion. Γιατί;
  • Γιατί οι νέοι δίσκοι Fusion, αντί των 128GB που ήταν πριν (μέσα σε “κέλυφος” 1TB παραδοσιακού δίσκου), πλέον, στην έκδοση του 1TB, μόνο τα 24GB αποτελούν το γρήγορο (SSD) κομμάτι. Απαράδεκτο και μη πρακτικό. Εκτός αν θέλετε να τρέχουν ταχύτατα μόνο το OS X και 2-3 μεγάλες εφαρμογές.
  • Γιατί Thunderbolt 2 και όχι USB-C; Η τεχνολογία Thunderbolt 3 με πλήρη συμβατότητα είναι εδώ, αλλά η Apple επέλεξε να μην την χρησιμοποιήσει.

ired new imac 4k 03

Επίλογος

Μην παρεξηγηθώ, ο νέος iMac είναι ένας καταπληκτικός προσωπικός υπολογιστής. Όχι όμως το βασικό μοντέλο του. Θα πρέπει να “πλησιάσετε” ή και να ξεπεράσετε τα 2 χιλ€ σε επιλογές built to order (επιλέγοντας δίσκο SSD και τον επεξεργαστή i7) προκειμένου να τον χαρείτε.

Αν έχετε αυτά τα χρήματα, πραγματικά σας το συνιστούμε. Θα τον ευχαριστηθείτε!

Γκρινιάζουμε όμως (και οφείλουμε να το κάνουμε) για κάποιες από τις επιλογές της Apple. Η εταιρία που κατήργησε τα floppy drives, τα CD’s, τα DVD’s και “ευθύνεται” για την μη επιτυχία των Blu-Ray’s στους προσωπικούς υπολογιστές, οφείλει να καταργήσει άμεσα τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους και τις “ενσωματωμένες” κάρτες γραφικών. Όπως επίσης (σε αυτή την κατηγορία τιμής) και να παρέχει δωρεάν το νέο Magic Trackpad 2.

Καταπληκτικό προϊόν λοιπόν, αλλά θα πρέπει να δείξετε προσοχή στις επιλογές σας κατά την αγορά του, προκειμένου να το ευχαριστηθείτε πραγματικά. Αναμένεται πολύ σύντομα και στα ελληνικά καταστήματα.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status