Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Android 6 Marshmallow: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Android 6 Marshmallow: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά
ired.gr

Δείτε τα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού της Google.

Το Android 6 Marshmallow είναι πια γεγονός και ο κατάλογος χαρακτηριστικών του επισημοποιήθηκε από τη Google. Ο γίγαντας της αναζήτησης παρουσίασε λεπτομέρειες για το νέο του λειτουργικό κατά το καλοκαιρινό συνέδριο και μετά παρείχε φειδωλά πληροφορίες γι’ αυτό, τους επόμενους μήνες με αποκορύφωμα τα τελικά στοιχεία του, κατά την παρουσίαση των Nexus 5X και Nexus 6P, το Σεπτέμβριο. Παρακάτω λοιπόν, είναι τα νέα χαρακτηριστικά κλειδιά που χρειάζεται να ξέρετε για το νέο Android 6.0.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

Android 6 - Το σύστημα αναβάθμισης

ired marshmallow 01

Η Google άρχισε ήδη να παρέχει το Android 6.0 σε ορισμένα από τα Nexus μοντέλα της και μεταξύ αυτών, τα Nexus5 και Nexus 6 από τις 5 Οκτωβρίου. Η αναβάθμιση θα γίνεται απευθείας μέσω Internet. Τα νέα Nexus 5Χ και 6Ρ θα έχουν προεγκατεστημένο το Android 6. Οι υπόλοιπες μη-Nexus συσκευές θα αναβαθμιστούν εν καιρώ, αλλά, ως συνήθως, μην «πάτε ως τη γωνία για να δείτε αν έρχονται».

Android 6 - Το νέο «Now On Tap»

ired marshmallow 02

Η Google επέκτεινε τις δυνατότητες αναζήτησης στο Android 6. Το Now On Tap ενεργοποιείται με παρατεταμένο πάτημα στο πλήκτρο Home και παρέχει βοήθεια βασισμένη στην ενεργό εφαρμογή ή το περιεχόμενο κάποιου μηνύματος που διαβάζουμε.

Άδειες - Android 6

ired marshmallow 03

Οι άδειες σε εφαρμογές - όπως για χρήση του μικροφώνου, της κάμερας, της περιοχής, του τηλεφώνου, των μηνυμάτων, του ημερολογίου - είχαν σοβαρά κενά ασφαλείας σε προηγούμενες εκδόσεις του Android. Έπρεπε να επιτρέψεις σε μια εφαρμογή τον πλήρη έλεγχο της συσκευής σου, αν ήθελες να τη χρησιμοποιήσεις. Το Android 6 εισάγει ένα νέο μοντέλο αδειοδοτήσεων που επιτρέπει, όχι μόνο να απαγορέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά να την ανοιγοκλείνουμε όποτε θέλουμε.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι παρόμοιος με του iOS. Μπορούμε να αρνηθούμε την πρόσβαση σε κάποια υποσυστήματα της συσκευής μας. Αν αλλάξουμε γνώμη, μπορούμε μετά να πάμε σε ένα ειδικό μενού και να αλλάξουμε τις επιλογές μας. Οι αδειοδοτήσεις υποσυστημάτων είναι οχτώ συνολικά.

Δείτε ακόμη: Android vs iOS: Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των χρηστών

Chrome Custom Tabs - Android 6

ired marshmallow 04

Το «Chrome Custom Tabs» είναι μια εξέλιξη του «Web View», του browser που είναι ενσωματωμένος σε όλες τις εφαρμογές στις μέχρι τώρα εκδόσεις του Android. Η Google φέρνει την ήδη αργοπορημένη πλήρη εμπειρία του Chrome στις εφαρμογές εντός του browser. Το Custom Tabs θα υποστηρίζει αυτόματο sign in, αποθηκευμένους κωδικούς, αυτόματη συμπλήρωση φορμών και «ασφάλεια πολλαπλών διεργασιών». Αν είστε από αυτούς που κατεβάζουν εφαρμογές τρίτων από διάφορες ιστοσελίδες, αυτά είναι πολύ καλά νέα.

Android Pay

ired marshmallow 05

Το Android Pay βασίζεται γύρω από την απλότητα χρήσης, την ασφάλεια και την επιλογή του χρήστη. Πρακτικά, μοιάζει πολύ με το Google Wallet - μπορείτε να πληρώσετε μέσω ασύρματων τερματικών. Αλλά, αντίθετα από το Google Wallet, το Android Pay έχει χιλιάδες συνεργάτες ήδη - όπως πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σαν τις American Express, Discover, Mastercard, και Visa και ακόμη και παρόχους τηλεφωνίας.

Η ολοκλήρωση της εφαρμογής, είναι επίσης πολύ καλύτερη. Πολλές επιχειρήσεις ήδη το υποστηρίζουν ή έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στο άμεσο μέλλον. Το Android Pay, όπως και το Wallet, δε στέλνει τα στοιχεία της κάρτας σας κατά τη διαδικασία, αλλά ένα ασφαλή κωδικό μιας χρήσεως που διαγράφεται μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Και επίσης το Android M θα υποστηρίζει και την εισαγωγή δαχτυλικού αποτυπώματος και κατά τη διεξαγωγή πληρωμών.

Αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος - Android 6

ired marshmallow 06

Μιλώντας για αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, το Android 6 κάνει στάνταρ την υποστήριξη της λειτουργίας αυτής. Συσκευές όπως τα Motorola Atrix και Galaxy S5 είχαν ήδη τέτοιους αισθητήρες, αλλά η υποστήριξή τους γινόταν από τις κατασκευάστριες εταιρίες με ειδικό λογισμικό που δε λειτουργούσε και πολύ απρόσκοπτα (για να το πούμε ευγενικά). Μπορούσε κανείς να ξεκλειδώσει τη συσκευή του και μόνο, αλλά η Google συμπεριέλαβε προγραμματιστικά εργαλεία για να δημιουργηθούν νέοι τρόποι χρήσης της δυνατότητας. Σκεφτείτε, ας πούμε, να μπορείτε να εκκινήσετε κάποια εφαρμογή με το δείκτη του χεριού σας.

Δείτε ακόμη: 5 εφαρμογές που πρέπει να βγάλετε από το Android smartphone

Παρακολούθηση Συγχρονισμού Συσκευής

ired marshmallow 07

Η Google δημιούργησε δύο τρόπους προστασίας της μπαταρίας: τα Project Volta και JobScheduler, με το προηγούμενο, Android Lollipop. Αλλά και τα δύο ήταν προαιρετικά και οι προγραμματιστές τα χρησιμοποιούσαν αν ήθελαν. Με το Android 6.0, η Google παρουσιάζει μια λειτουργία «κουβέρτα» τη Doze, που αναλαμβάνει η ίδια και στέλνει τις εφαρμογές για «ύπνο», όταν δει ότι δεν τις χρησιμοποιούμε για ώρα. Ωστόσο, οι «κοιμισμένες» εφαρμογές μπορούν πάντα να απαντήσουν σε υψηλής προτεραιότητας μηνύματα.

Σύμφωνα με τη Google, οι δοκιμές σε Nexus 5 και Nexus 6 έδειξαν ένα 30% αύξησης του χρόνου της μπαταρίας σε standby και είναι μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματική η λειτουργία αυτή, αν ξεχάσουμε να φορτίσουμε το κινητό μας τη νύχτα. Σε δοκιμές σε tablet Nexus 9 ο χρόνος ζωής της μπαταρίας διπλασιάστηκε.

USB Type-C καλύτερες επιδόσεις σε λειτουργίες κειμένου και άλλα

ired marshmallow 08

Το USB Type-C, που έχουν οι συσκευές, υποστηρίζεται καλύτερα με νέο λογισμικό. Επίσης η επιλογή λέξεων σε ένα κείμενο έχει βελτιωθεί, η αντιγραφή και επικόλληση βρίσκονται τώρα σε ένα επιπλέον μενού πάνω από το κείμενο. Τα ρυθμιστικά της έντασης είναι καλύτερα σε απόκριση, μπορούμε να ρυθμίσουμε ξεχωριστά τους ήχους καθώς εργαζόμαστε και επίσης υπάρχει μια πολύ καλύτερη λειτουργία σίγασης.

Η οθόνη κλειδώματος έχει μια συντόμευση για φωνητικές εντολές και οι εντολές αυτές μπορούν να συνδυαστούν με εφαρμογές επιτρέποντας καλύτερη χρήση του Android στο μέλλον. Τα εφέ κίνησης είναι πολύ πιο ομαλά και οι εφαρμογές κλείνουν με απλό σύρσιμο προς τα κάτω. Η οθόνη Home έχει ένα σύστημα αναζήτησης και οι εφαρμογές αναδιανέμονται ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους.

Δείτε ακόμη: Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε;

Τελικά

Η Google αποκαλεί το Android 6 Μarshmallow, το πιο καλογυαλισμένο Android ως τώρα και είναι αλήθεια έτσι. Δεν έχει προσθέσει ένα τόνο νέα χαρακτηριστικά, αλλά περισσότερο έχει εστιαστεί στην καλή απόκριση των είδη υπαρχόντων και στη «λείανση των προεξοχών» που παρουσιάστηκαν με την εμφάνιση του Lollipop. Και αυτό είναι πάρα πολύ καλό.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status