Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για 12$

O άνθρωπος που αγόρασε το Google.com για 12$
ired.gr

Ένας απλός πολίτης θα ζήσει να διηγείται στα εγγόνια του ότι κάποτε ήταν ιδιοκτήτης του Google.com για μερικά λεπτά.

Τι θα κάνατε αν σας ανήκε το domain google.com; Θα πετάγατε από χαρά; Πόσο μάλλον αν το είχατε αγοράσει με κάτι λιγότερο από 15 ευρώ!

Όταν η συζήτηση έρχεται σε αναγνωρίσιμα web domains, το google.com είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα που μας έρχεται στο μυαλό. Για μερικά δευτερόλεπτα όμως, ο βασιλιάς των μηχανών αναζήτησης έχασε τον έλεγχο από έναν άντρα που αγόρασε τη διεύθυνση της σελίδας για το μηδαμινό ποσό των δώδεκα δολαρίων!

Διαβάστε επίσης: «Android Experiments: νέο site από την Google για παρουσίαση καινοτόμων apps»

Σε ένα εκτενέστατο post στο Linkedin, ο Sanmay Ved περιέγραψε με λεπτομέρειες πως κατέληξε να αγοράσει ένα από τα πιο σημαντικά domains στον κόσμο και πώς τα έχασε όλα ένα λεπτό αργότερα!

Σύμφωνα με τον Ved, είχε τυχαία πληκτρολογήσει google.com στο εργαλείο αναζήτησης του domains.google.com, για να δει πως λειτουργεί το όλο θέμα, όταν βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια ευκαιρία: να αγοράσει το domain για 12 δολάρια το χρόνο, στην ίδια τιμή δηλαδή με άλλες λιγότερο αναγνωρίσιμες διευθύνσεις. Χωρίς να μπορεί να πιστέψει στα μάτια του, συνέχισε και ολοκλήρωσε την αγορά.

ired tech bought google 01

Λίγο μετά, είχε αποκτήσει πρόσβαση στα webmaster notifications της σελίδας του. Τα πάντα έδειχναν ότι είχε αγοράσει το google.com. Η χαρά του όμως κράτησε λίγο.

Διαβάστε επίσης: «Τα κρυμμένα μυστικά στη σελίδα της Google»

Μαζί με τα emails που επιβεβαίωναν την αγορά, ήρθε και ένα email που τον ενημέρωνε ότι η αγορά του είχε ακυρωθεί. Μάλιστα, έγραφε, λανθασμένα, ότι η πιστωτική του κάρτα δεν είχε χρεωθεί, ενώ ο ίδιος είχε λάβει απόδειξη για τα 12 δολάρια.

ired tech bought google 02

Ο τόνος του Ved, στο κείμενό του, είναι ανάλαφρος και διασκεδαστικός. Όμως κάποια από τα σχόλια που υποβλήθηκαν, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο πώς η Google ακύρωσε μια επιβεβαιωμένη συναλλαγή χωρίς άλλη αιτία, προφανώς, χρησιμοποιώντας τη δύναμή της.

ired tech bought google 03

Η Google θέλησε να ανταμείψει τον Ved, όπως κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν χρήστες βρίσκουν κενά ασφαλείας στο σύστημά της. Όμως εκείνος δεν ενδιαφερόταν για τα χρήματα και ζήτησε να γίνει κάποιου είδους δωρεά στο Art of Living India Foundation. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τα χρήματα ήταν πάνω από 10.000$.

Διαβάστε επίσης: «Τι θα γίνει εάν η Apple απομακρύνει τη μηχανή αναζήτησης της Google;»

Το συμβάν μας θύμισε κάτι παρόμοιο που είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν η Microsoft είχε ξεχάσει να ανανεώσει την web διεύθυνση hotmail.co.uk και κάποιος άλλος πρόλαβε να την πάρει.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status