Εκτύπωση αυτής της σελίδας

9 κόλπα για το iPhone 6S

9 κόλπα για το iPhone 6S
ired.gr

Εννιά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε το νέο σας iPhone 6S - 6S Plus.

Τα νέα iPhone 6S και 6S Plus είναι πολύ ισχυρές και πολύπλοκες συσκευές. Αν και μοιάζουν με τους προκατόχους τους, έχουν αρκετές νέες λειτουργίες που πάνε σε μεγάλο βάθος. Η Apple προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στις νέες συσκευές της, αλλά δεν είναι πάντα φανερές. Αν λοιπόν θέλετε να ανακαλύψετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά του καινούριου μοντέλου διαβάστε παρακάτω για να πάρετε μια γεύση.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S

1. Πώς να ζωντανέψετε τις φωτογραφίες σας

ired iphone 6s 10 tips 01

Η νέα λειτουργία Live Photos είναι μια από τις πιο cool δυνατότητες του νέου iPhone. Εξ’ ορισμού, με το Live Photos, όταν παίρνετε μια φωτογραφία τραβάει 2 επιπλέον δευτερόλεπτα στην αρχή και στο τέλος της λήψης. Μετά, μπορείτε να δείτε τη ζωντανή κινούμενη φωτογραφία με το να πατήσετε δυνατά πάνω της. Επίσης ηχογραφείται και ο ήχος με τη φωτογραφία. Εννοείται ότι μια Live Photo είναι αρκετά μεγαλύτερη από μια κλασική φωτογραφία. Αν λοιπόν έχετε έλλειψη χώρου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πατώντας το «στόχο» στο κέντρο του εικονιδίου της κάμερας.

2. Πώς να πάτε κατευθείαν στις λειτουργίες μιας εφαρμογής

Αντί να φορτώσετε μια εφαρμογή και να πάτε μετά στις λειτουργίες της, μπορείτε να πάτε απευθείας σε αυτές. Πατώντας δυνατά στο εικονίδιο μιας εφαρμογής, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού με τις λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει η εφαρμογή αυτή και μπορείτε να επιλέξετε κατευθείαν αυτή που θέλετε. Αυτό λειτουργεί μόνο σε κάποιες εφαρμογές προς το παρόν και οι περισσότερες είναι της Apple, αλλά είναι σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες.

4. Πώς να χρησιμοποιήσετε το 3D Touch

ired iphone 6s 10 tips 02

Για το 3D Touch έχουμε ξαναμιλήσει και για τις λειτουργίες του: Peek και Pop. Πατήστε απαλά σε ένα email και θα έχετε μια προεπισκόπηση του περιεχομένου του. Σύροντας το δάχτυλο προς τα πάνω, θα εμφανιστεί ένα μενού με διάφορες επιλογές. Πατήστε δυνατότερα και θα μεταφερθείτε στο σύνδεσμο που μπορεί να υπάρχει μέσα του ή σε κάποιο χάρτη, αν υπάρχει μια διεύθυνση για παράδειγμα κλπ. Αφήνοντας το δάχτυλό σας επιστρέφετε στην προηγούμενη κατάσταση που ήσασταν.

Δείτε ακόμη: 15 ωραία κόλπα για το iOS 9

5. Πώς να επιλέξετε κείμενο με το trackpad

ired iphone 6s 10 tips 03

Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσετε τον κέρσορα όταν γράφετε κάποιο μήνυμα, ειδικά αν γράφετε με το ένα χέρι. Με το 3D Touch μπορείτε απλά να πατήσετε πάνω στο πληκτρολόγιο και θα μετατραπεί σε trackpad που θα σας επιτρέψει να μεταφέρετε τον κέρσορα στο ακριβές σημείο που θέλετε. Πατώντας και πάλι δυνατότερα, μπορείτε να κάνετε διάφορες ενέργειες όπως, Αντιγραφή, Αποκοπή και επικόλληση. Πατάτε και πάλι στο πληκτρολόγιο για να το επαναφέρετε στην κανονική του χρήση. Η επεξεργασία κειμένου μόλις έγινε ταχύτερη και ευκολότερη.

6. Πώς να ρυθμίσετε την ευαισθησία του 3D Touch

Αν έχετε πρόβλημα με τη λειτουργία του 3D Touch μπορείτε πάντα να αλλάξετε την ευαισθησία του. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > 3D Touch και δοκιμάστε τις επιλογές σας με την εικόνα του παραδείγματος. Μπορείτε να αποφασίσετε πόση πίεση χρειάζεται για να έχετε πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες.

7. Πώς να περάσετε γρήγορα σε μια άλλη εφαρμογή

ired iphone 6s 10 tips 04

Μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε το μενού πολυδιεργασίας (multitasking) πατώντας δυο φορές το πλήκτρο Home αλλά με το 3D Touch υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να πάτε σε μια άλλη εφαρμογή από αυτήν που βρίσκεστε. Αν πατήσετε απαλά στην αριστερή μεριά της οθόνης και σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά, θα δείτε την πιο πρόσφατη εφαρμογή σας και μπορείτε να πάτε σ’ αυτήν. Πατώντας δυνατότερα θα εμφανιστούν όλα τα παράθυρα των ανοιχτών εφαρμογών.

Δείτε ακόμη: Ο μεγαλύτερος κατάλογος: Απενεργοποιήστε ανεπιθύμητες λειτουργίες στο iOS 9


8. Πώς να χρησιμοποιήσετε τη Siri χωρίς χέρια

Μπορείτε να πείτε “Hey Siri” οποτεδήποτε στο iPhone 6S, ακόμη κι όταν η οθόνη είναι σβηστή και η συσκευή κλειδωμένη και το τηλέφωνό σας θα εκκινήσει τη Siri. Θα διαμορφώσετε αυτή τη λειτουργία όταν κάνετε την πρώτη ρύθμιση της συσκευής σας, αλλά μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη ρύθμιση αυτή από τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Siri όπου το “Hey Siri” μπορεί να ενεργοποιηθεί και απενεργοποιηθεί. Για να ανταποκρίνεται η Siri μόνο στη δική σας φωνή, θα πρέπει να πείτε το “Hey Siri” τρεις φορές και μετά να κάνετε κάποιες ερωτήσεις. Παρόλα αυτά η Siri μπορεί να ανταποκριθεί και σε άλλους, οπότε ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία ρύθμισης.

9. Πώς να ρυθμίσετε την αναζήτηση στο Spotlight

ired iphone 6s 10 tips 05

Αν σύρετε από αριστερά προς τα δεξιά στην οθόνη του iPhone σας θα εμφανιστεί το μενού του Spotlight μαζί με τις προτάσεις της Siri. Αν θέλετε να ρυθμίσετε το πού θα ψάχνει, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναζήτηση με Spotlight και απενεργοποιήστε ό,τι δε θέλετε. Μπορείτε ακόμη να απενεργοποιήσετε και τις προτάσεις της Siri εκεί, όμως θα ανακαλύψετε ότι βελτιώνονται με τη χρήση, οπότε ίσως είναι καλό να τις αφήσετε.

Δείτε ακόμη: IPHONE 6S PLUS εναντίον GALAXY NOTE 5: η μάχη των PHABLETS

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status