Στις αιτήσεις για πατέντες της Apple κρύβεται το μέλλον των συσκευών της

Στις αιτήσεις για πατέντες της Apple κρύβεται το μέλλον των συσκευών της
ired.gr

Αν αναρωτιέστε πώς θα είναι τα μελλοντικά iPhone και iPad, θα πρέπει να ψάξετε στοιχεία στην ατζέντα με τις πατέντες που έχει κατοχυρώσει η Apple.

Αυτό που ήταν το νέκταρ για τους Έλληνες Θεούς, είναι και οι πατέντες για τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, όπως η Google,η Apple και η Microsoft, προσθέτουν χιλιάδες από αυτές στην ατζέντα τους, ενθουσιάζοντας το κοινό. Αν και αρκετές παραμένουν ανενεργές για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες πατέντες που βγαίνουν στη δημοσιότητα, μας αφήνουν να ρίξουμε μια κρυφή ματιά σε πιθανά μελλοντικά προϊόντα.

Η Apple μπορεί να μην έρχεται πρώτη στον αριθμό, αλλά οι περισσότερες από τις πατέντες που θέλει να κατοχυρώσει έχουν αυτό το «κάτι» που τις κάνει διαφορετικές από τις άλλες και μας κάνει να φανταζόμαστε ότι συμπρωταγωνιστούμε με τον Tom Cruise σε μια ταινία των Επικίνδυνων Αποστολών.

Ποιες είναι οι κορυφαίες πατέντες που θέλουμε να δούμε να εφαρμόζονται στα προϊόντα της Apple;

Οι εξής επτά:

1. Το έξυπνο δαχτυλίδι

ired seven apple patents 01

Έχουμε ήδη ένα αξεσουάρ, το Apple Watch, στην αγορά. Γιατί να μην κυκλοφορήσουν κι άλλα, όπως π.χ. ένα δαχτυλίδι. Η Apple έχει υποβάλει αίτηση για πατέντα iRing.

Διαβάστε περισσότερα: «iRing από την Apple, έρχεται;»

2. Μια μπαταρία με διάρκεια ζωής για ημέρες (αν όχι εβδομάδες)

ired seven apple patents 02

Η αίτηση έχει ήδη εγκριθεί από τον Μάρτιο και μιλάει για ένα φορητό και οικονομικό σύστημα με κυψέλες καυσίμου που προορίζεται για μία φορητή συσκευή. Οι κυψέλες αυτές συνήθως συνδυάζουν υδρογόνο και οξυγόνο για να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και θα μπορούσαν να διευκολύνουν την παράταση της λειτουργίας των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών για ημέρες ακόμη και για εβδομάδες, χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμός, σημειώνει η Apple στο κείμενο που συνοδεύει την πατέντα.

Ακόμη κι αν η Apple ακολουθήσει αυτή την ιδέα, θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι η τεχνολογία να ενσωματωθεί σε καταναλωτικά προϊόντα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια ημέρα, στο μέλλον, δεν θα υπάρξει μια μπαταρία που θα έχει διάρκεια ζωής μια εβδομάδα.

3. Ακουστικά βιομετρικής παρακολούθησης

ired seven apple patents 03

Η πατέντα εγκρίθηκε τον περασμένο χειμώνα αλλά η αίτηση είχε αρχικά κατατεθεί το 2008. Πρόκειται για ένα σύστημα ακουστικών με ενσωματωμένους αισθητήρες που θα μπορούν να ανιχνεύσουν τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του χρήστη και τα ποσοστά εφίδρωσης, ώστε να είναι εύκολη η παρακολούθηση των κινήσεων και του επιπέδου της δραστηριότητας.

4. Αδιάβροχες συσκευές

ired seven apple patents 04

Τον Μάρτιο, η Apple έκανε αίτηση για μια πατέντα αδιαβροχοποίησης των συσκευών, με μια υδρόφοβη επικάλυψη των ηλεκτρονικών μερών. Όλοι θα θέλαμε να έχουμε ένα αδιάβροχο iPhone και από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει.

5. Walk & Text

ired seven apple patents 05

To 2012, η Apple κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα «διάφανο» σύστημα αποστολής μηνυμάτων, που θα διευκολύνει τη διαδικασία, όταν αυτή γίνεται καθ’ οδόν. Η ιδέα είναι απλή: όταν ένας χρήστης γράφει ένα μήνυμα, η συσκευή θα κάνει χρήση της μπροστινής κάμερας για να εμφανίζει στο υπόβαθρο ό,τι είναι ακριβώς μπροστά του, αντικαθιστώντας το τυπικό background των γραπτών μηνυμάτων.

Διαβάστε περισσότερα: «Walk & Text»: Επικίνδυνες αποστολές»

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »