Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το φαινόμενο του αργού iPhone

Το φαινόμενο του αργού iPhone
ired.gr

Οι αναζητήσεις για «iPhone slow» στο Google πληθαίνουν μυστηριωδώς κάθε φορά που ανακοινώνεται η κυκλοφορία μιας νέας συσκευής iPhone. Υπάρχει εξήγηση;

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε αυτό το συναίσθημα. Τη μια ημέρα είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι με το smartphone μας, το οποίο χρησιμοποιούμε εδώ και ένα χρόνο περίπου, και μετά συναντάμε έναν φίλο ο οποίος μας δείχνει το καινούριο του gadget. Ξαφνικά, το δικό μας μοιάζει να είναι ανεπαρκές, μεγάλο και πολύ αργό.

ired slow iphone phenomenon 01

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί που το νιώθουμε αυτό. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Google Trends, οι αναζητήσεις στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης με τον όρο «iPhone slow», δηλαδή «iPhone αργό», κάνουν ρεκόρ μια φορά το χρόνο, αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου της Apple.

Διαβάστε επίσης: «Εξαλείψτε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS9»

Οι πιθανές εξηγήσεις

Υπάρχουν δυο πιθανά σενάρια για το φαινόμενο του «αργού» iPhone. Το πρώτο είναι το ψυχολογικό. Μόλις συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει ένα νέο iPhone στην αγορά, στιγμιαία νιώθουμε ότι το δικό μας έχει χάσει κάτι από την ταχύτητά του. Έτσι ψάχνουμε στο Google γιατί είναι ένας τρόπος να πείσουμε τον εαυτό μας ότι χρειαζόμαστε, πάση θυσία, να αγοράσουμε την καινούρια συσκευή. Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι νέες κυκλοφορίες των iPhone συχνά συμπίπτουν με μια νέα version του λειτουργικού συστήματος iOS. Αν και η Apple προτείνει ανεπιφύλακτα την αναβάθμιση του iOS και σε παλαιότερες συσκευές, κάποια μοντέλα εμφανίζουν προβλήματα, μόλις κατεβάσουν τη νέα έκδοση. Οπότε, είναι λογικό να στρέφονται στο Google για να βρουν μια απάντηση στο τι πάει στραβά με τη συσκευή τους.

Διαβάστε επίσης: «Πώς θα επιλύσετε προβλήματα κινητού δικτύου δεδομένων στο iOS9»

ired slow iphone phenomenon 02

Το φαινόμενο του «αργού» iPhone δεν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως θα παρατηρήσετε στο διάγραμμα. Τα προηγούμενα χρόνια, δεν κρατούσε πάνω από 2 εβδομάδες μέχρι να επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα.

ired slow iphone phenomenon 03

Το διάγραμμα περιγράφει πώς η αναζήτηση στο Google με τον όρο «iPhone slow» τείνει να φτάνει στα ύψη, αμέσως μετά από κάθε παρουσίαση ενός νέου μοντέλου iPhone. Τα στατιστικά δεδομένα αφορούν τα 7 τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: «Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS9»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status