Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί κάποιοι αγοράζουν ακόμη κινητά που δεν είναι έξυπνα;

Γιατί κάποιοι αγοράζουν ακόμη κινητά που δεν είναι έξυπνα;
ired.gr

«Βρε κουτό, σε αγαπώ» λένε στο κινητό τους, όσοι δεν έχουν «έξυπνο» smartphone! Και είναι περισσότεροι από όσοι φαντάζεστε!

Ενώ ένα smartphone μαζί με όλα τα αξεσουάρ του και τα εκπληκτικά apps μοιάζει σαν μονόδρομος στην τεχνολογικά ανεπτυγμένη εποχή του σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι δεν επιλέγουν κινητό που τους παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με το internet. Αντιθέτως και για πολλούς και διάφορους λόγους – χαμηλό κόστος αγοράς, καλύτερη ζωή μπαταρίας, μειωμένος μηνιαίος λογαριασμός και λιγότερη απόσπαση προσοχής- διαθέτουν ένα λίγο πιο ...(θα είμαστε ευγενικοί) «κουτό» κινητό! Και όπως φαίνεται, οι εταιρείες δεν έχουν σταματήσει να εισάγουν στην αγορά νέες συσκευές που δεν είναι smartphones.

ired dumb phones vs smartphones 01

Διαβάστε επίσης: «After Dark: 5 πρακτικές που η τεχνολογία εξαφάνισε για πάντα!»

Πρόσφατα η Microsoft παρουσίασε μια νέα συσκευή Nokia, χωρίς 3G ή Wi-Fi. Το Nokia 105 δεν έχει οθόνη αφής και δεν υποστηρίζει εφαρμογές. Το μόνο επιπλέον αξεσουάρ για το τηλέφωνο είναι μια έξτρα μπαταρία. Η τιμή του είναι εξωφρενικά χαμηλή: 20 ευρώ! Ποιοι θα το αγοράσουν;

ired dumb phones vs smartphones 02

Από ό,τι φαίνεται πολλοί! Σύμφωνα με προβλέψεις, ένα σύνολο 2.07 δισεκατομμυρίων συσκευών κινητής τηλεφωνίας θα πωληθούν φέτος. Από αυτά το 1.48 δισεκατομμύρια θα είναι smartphones, γεγονός που σημαίνει ότι τα 590 εκατομμύρια θα είναι κινητά παλαιάς κοπής, τα «κουτά» που λέγαμε! Πρόκειται για συσκευές που μπορούν να κάνουν μόνο τα προφανή: κλήσεις και αποστολή συμβατικών μηνυμάτων. Δεν διαθέτουν οθόνες αφής, ούτε GPS, ούτε κανένα άλλο από τα χαρακτηριστικά των smartphones που τα κάνουν ...smart.

ired dumb phones vs smartphones 03

Διαβάστε επίσης: «Υπολογίστε την ηλικία της μπαταρίας του iPhone»

Οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτές τις συσκευές μπορούν να διαχωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

1. Οι καινούριοι που εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά κινητών. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ανήλικοι που ζουν σε πλούσιες χώρες, 300 εκατομμύρια κάτοικοι της υποσαχάριας Αφρικής που αναμένεται να αγοράσουν το πρώτο τους κινητό μέσα στην επόμενη δεκαετία, αλλά και νέοι πελάτες στην Ινδία, την Κίνα και την Λατινική Αμερική.

2. Αυτοί που δεν θέλουν να αγοράσουν smartphone από άποψη. Άνθρωποι με έμφυτη επιφυλακτικότητα ή μεγάλοι σε ηλικία που δεν ενδιαφέρονται να έχουν καν Facebook.

3. Όσοι θέλουν μια δεύτερη συσκευή με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας για να την παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που χρησιμοποιούν «κουτά» κινητά ως status symbol για να δείξουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους ποιοτικά, αντί του να στέλνουν συνεχώς emails, μηνύματα και να κάνουν κλήσεις.

Διαβάστε επίσης: «Nokia 3210: μπαταρία, αξιοπιστία και ...φιδάκι»

Η αγορά των κινητών που δεν είναι έξυπνα συρρικνώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια αλλά προς το παρόν, οι κατασκευαστές βγάζουν αρκετά κέρδη ώστε να μη χρειάζεται να σταματήσουν την κυκλοφορία τους. Σε αγορές, όπως η Νιγηρία, όπου η κάλυψη του δικτύου 3G είναι ανεπαρκής και ακόμη και η παροχή ρεύματος εμφανίζει προβλήματα, κάποιος χρειάζεται ένα κινητό που θα μπορεί να μείνει ανοιχτό για μια εβδομάδα, όχι για μια ημέρα. Οπότε οι προτεραιότητες είναι εντελώς διαφορετικές, ανάλογα με τον τρόπο ζωής και το πόσο μακριά έχει φτάσει η τεχνολογία.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status