3 στους 5 έχουν κατεβάσει το iOS 9

3 στους 5 έχουν κατεβάσει το iOS 9
ired.gr

Δεν της έφταναν οι 13 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone 6s το πρώτο Σαββατοκύριακο, η Apple σπάει όλα τα ρεκόρ και με την μεγαλύτερη υιοθέτηση του iOS 9, τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με μετρήσεις της Apple, τρεις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του iOS 9, το 57% των χρηστών που διαθέτουν συμβατές συσκευές το έχουν ήδη κατεβάσει. Ένα 33% των χρηστών διαθέτει το iOS 8 ενώ ένας στους δέκα έχουν «κολλήσει» σε πιο παλιό λογισμικό.

Τα στατιστικά στοιχεία προήλθαν από τις επισκέψεις των χρηστών στο App Store στις 5 Οκτωβρίου.

ired ios9 success 01

Επειδή μας αρέσουν οι συγκρίσεις, πέρυσι, χρειάστηκε ο διπλάσιος χρόνος ώστε να αφομοιωθεί το iOS 8 σε ποσοστό πάνω από 50% (περίπου 6 εβδομάδες).

Διαβάστε επίσης: «5 εξαιρετικά πράγματα για το iPhone 5 από το iOS 9»

Η αφομοίωση του iOS 9 σπάει όλα τα ρεκόρ συγκριτικά και με τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις λογισμικού στα Android. Το υψηλότερο ρεκόρ είχε γίνει με το KitKat, το 2013, και ήταν 38.9%. Η τελευταία έκδοση, το Lollipop 5.1. έχει σκαρφαλώσει μετά δυσκολίας στο 7.9%, γεγονός που σημαίνει πως εκατομμύρια χρήστες Android δεν θέλουν ή δεν ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν ακόμη το λογισμικό τους. Ή βεβαίως, απλά δεν είναι διαθέσιμη κάποια ενημέρωση για τη συσκευή τους.

Διαβάστε επίσης: «Νέο selfie folder με το iOS 9»

Τα νούμερα για το iOS 9 θα ανεβαίνουν όσο περισσότεροι χρήστες θα αποκτούν και τις νέες συσκευές iPhone 6s και iPhone 6s Plus, οι οποίες έχουν προεγκατεστημένο το iOS 9. Κάποια πρώτα στατιστικά μιλάνε για μεγαλύτερη υιοθέτηση του iOS 9 από χρήστες που αρέσκονται να ξοδεύουν χρήματα σε παιχνίδια.

Το iOS 9 ήταν διαθέσιμο σε iPhone, iPad και iPod στις 16 Σεπτεμβρίου. «Το iOS είναι πολύ περισσότερο από το λογισμικό που τρέχει στο iPhone. Είναι ό,τι πιο σχετικό με το πώς οραματίζεται η Apple το μέλλον των υπολογιστών» δήλωσε ο Tim Cook, στην σκηνή του Apple Event, όταν παρουσίαζε το iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: «iOS 9: Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: