Ρωτήστε μας: Πως απενεργοποιώ τον επαναληπτικό ήχο των μηνυμάτων στο iOS 9;

Ρωτήστε μας: Πως απενεργοποιώ τον επαναληπτικό ήχο των μηνυμάτων στο iOS 9;
ired.gr

Θέλω να απενεργοποιήσω τον επαναληπτικό ήχο των μηνυμάτων, μπορώ;

Σίγουρα είναι απογοητευτικό να χάσετε ένα σημαντικό μήνυμα κειμένου, εάν έχετε απομακρυνθεί στιγμιαία από τη συσκευή σας iPhone ή iPad. Η Apple έχει φροντίσει και ρυθμίσει έτσι τη συσκευή σας iPhone, ώστε να προκαλείται ένα δεύτερος επαναληπτικός ήχος ειδοποίησης δύο λεπτά αργότερα, μετά την αρχική άφιξη ενός SMS ή iMessage, στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας.

Όμως υπάρχουν αρκετοί χρήστες όπως ο Μιχάλης ο οποίος ρωτά:

“Μπορώ να κλείσω τον επαναληπτικό ήχο των μηνυμάτων γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα;”

Η αλήθεια είναι πως κι εμείς βρίσκουμε τις πολλαπλές ειδοποιήσεις περισσότερο ενοχλητικές, παρά χρήσιμες. Θα σας δείξουμε τον τρόπο, προκειμένου να απενεργοποιήσετε τη δεύτερη ενοχλητική ειδοποίηση ή σε αντίθετη περίπτωση να αυξήσετε τον αριθμό επιπλέον ειδοποιήσεων, από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά του πληκτρολογίου σε κεφαλαία στο iOS 9

• Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας iPhone και στη συνέχεια ανοίξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

• Από τη λίστα επιλέξτε “Γνωστοποιήσεις”.

ios 9 notification repeat 01

• Ενδεχομένως το παρακάτω στιγμιότυπο να διαφέρει από τη δική σας οθόνη, αναλόγως με τις εφαρμογές που έχετε εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Φυσικά όλοι οι χρήστες έχουν εγκατεστημένη από προεπιλογή την εφαρμογή “Μηνύματα”.

• Ανοίξτε τα Μηνύματα, κατευθυνθείτε στο κάτω μέρος της σελίδας στην ενότητα ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και αγγίξτε την επιλογή "Επανάληψη ειδοποιήσεων".

ios 9 notification repeat 02

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ελέγχει πόσες φορές θα επαναληφθεί η ηχητική ειδοποίηση, κατά τη λήψη ενός SMS ή μηνύματος iMessage, όταν η συσκευή σας είναι κλειδωμένη. Το διάστημα μεταξύ των ειδοποιήσεων, είναι ακριβώς δύο λεπτά και ο αριθμός των επαναλήψεων, εξαρτάται από την επιλογή σας ή από την ενεργοποίηση της οθόνης αφετηρίας.

Από προεπιλογή η επανάληψη της ηχητικής ειδοποίησης έχει οριστεί ως "1 φορά", η οποία δίνει συνολικά δύο ηχητικές ειδοποιήσεις. Για να απενεργοποιήσετε την επανάληψη, θα πρέπει να τικάρετε την επιλογή "Ποτέ". Εναλλακτικά εάν αρέσκεστε να έχετε επαναληπτικούς ήχους περισσότερους από δύο, δεν έχετε παρά να επιλέξτε μία από τις υπόλοιπες φορές από 1 έως και 10 επαναλήψεις.

Αγγίζοντας τον επιθυμητό αριθμό επαναλήψεων, αυτόματα ορίζεται. Δεν υπάρχει λόγος αποθήκευσης ή επανεκκίνησης της συσκευής σας. Μόλις λάβετε το επόμενο μήνυμα SMS ή iMessage, θα τεθεί σε ισχύ η επιθυμία σας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βοήθεια Wi-Fi”

Γιατί προτείνουμε να απενεργοποιήσετε την επαναληπτική ειδοποίηση

Η επανάληψη της ειδοποίησης ως χαρακτηριστικό της συσκευής iPhone, είναι πραγματικά μία καλή ιδέα θεωρητικά, όμως πρακτικά με το διάστημα των δύο λεπτών που μεσολαβεί από την πρώτη ειδοποίηση, η πιθανότητα να αντιληφθούμε την άφιξη του μηνύματος είναι μηδαμινή. Πιστέψτε μας χρησιμοποιούμε τη συσκευή iPhone πολλά χρόνια, κι από την εμπειρία μας, είναι περισσότερο ενοχλητική παρά χρήσιμη η ηχητική επανάληψη ενός μηνύματος.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο διάστημα των δύο λεπτών, το οποίο δεν είναι αρκετό για τις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν έχουμε χάσει την ειδοποίηση ενός εισερχόμενου μηνύματος, το πιο πιθανό είναι πως είμαστε μακριά από τη συσκευή μας και δύσκολα θα επιστρέψουμε μέσα σε αυτό το διάστημα των δύο λεπτών. Συνήθως είμαστε σε απόσταση ακοής από το iPhone κατά τη λήψη μηνύματος, αλλά δεν έχουμε το χρόνο να απαντήσουμε εκείνη τη στιγμή.

ios 9 notification repeat 03

Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως είμαστε απασχολημένοι με άλλη εργασία και θεωρούμε πως το μήνυμα μπορεί να περιμένει μέχρι να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε ήδη ακούσει την αρχική ειδοποίηση, κι αυτό μας αρκεί. Εάν όμως έχουμε αφήσει την επαναλαμβανόμενη ειδοποίηση ενεργή και μάλιστα σε περισσότερες των μία φορών, θα μας ενοχλεί με ένα δυνατό ντιν, κάθε δύο λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9

Σίγουρα θα μας αποσπάσει την προσοχή από την εργασία που κάνουμε εκείνη τη στιγμή και δεν θα ξέρουμε εάν έχουμε λάβει ένα μήνυμα ή περισσότερα. Μην ξεχνάμε πώς έχουμε στη διάθεσή μας και νέα προϊόντα από την Apple όπως το Apple Watch και τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων κειμένου στο υπολογιστή μας, Mac. Οι επαναλαμβανόμενες ειδοποιήσεις πλέον από το iPhone, θεωρούμε πως είναι περιττές και μόνο ενόχληση προκαλούν.

Εάν λοιπόν ανήκετε κι εσείς στη δική μας κατηγορία, μπορείτε να κάνετε χρήση των παραπάνω βημάτων, προκειμένου να απενεργοποιήσετε τις επαναλήψεις ειδοποιήσεων στη συσκευή σας iPhone. Θα λαμβάνετε την ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος και θα είστε σε θέση να απαντήσετε απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

Αν πάλι έχετε αντίθετη άποψη, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουμε το δικό σας συλλογισμό στα σχόλια.

από DINFUN