Παρουσίαση: Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 ο έτερος των γιγάντων

Παρουσίαση: Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 ο έτερος των γιγάντων
ired.gr

Παρουσιάζουμε ένα ακόμη (και το τελευταίο για την ώρα) γιγα-tablet.

Με λίγα λόγια ...

  • Τα υπέρ: Πολύ ισχυρό hardware με δυνατότητα για παράθυρα εφαρμογών ταυτόχρονα (δίπλα-δίπλα). Πολύ καλή κι εντυπωσιακή οθόνη, μεγάλη και ευκρινής. Καλή τιμή για τα δεδομένα. Πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας. Αρκετά ελαφρύ για το μέγεθός του.
  • Τα κατά: Αν και καλή κατασκευή, το πίσω τμήμα δείχνει «φτηνιάρικο». Η σχεδίαση του εξωτερικού είναι άσχημη και οι «θόρυβοι» που ακούγονται από τα πλαστικά όταν το σηκώνουμε είναι αποκαρδιωτικοί κάπως. Θερμαίνεται κατά τη χρήση.
  • Τελικά: Αν θέλετε σχετικά φθηνό (το φθηνότερο από τα μεγάλα) υπέρ-tablet, η Samsung έχει την απάντηση. Αλλιώς, κοιτάξτε αλλού.

ired samsung galaxy tab 02

Η Samsung είναι γενικώς γνωστή στο χώρο των smartphone για τις μεγάλες οθόνες της και - όπως φαίνεται - αποφάσισε να εξαπλωθεί και στο χώρο των μεγάλων tablet πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα για να ανέβει στις 12,2 ίντσες. Μάλιστα, είναι ένα από τα πρώτα tablet που εμφανίστηκαν στην αγορά - μαζί με το Surface Pro 3 της Microsoft - σε τέτοιο μέγεθος.

Το ερώτημα είναι πάντα το αν και κατά πόσον αξίζει τα λεφτά που μας ζητά για την απόκτησή του. Και η αλήθεια είναι ότι, τα λεφτά που ζητά το συγκεκριμένο υπέρ-tablet είναι κάπως πιο λίγα από τους ανταγωνιστές του. Οπότε, τι μπορούμε να περιμένουμε;

Ας δούμε.

Δείτε ακόμη: Google Pixel C: εμπρός στο δρόμο που χάραξε το iPad Pro.

Γενικά χαρακτηριστικά

Το Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 έρχεται με Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, USB 3.0, GPS, Bluetooth 4.0, Infrared, μια MicroSD θύρα (μέχρι 64GB) που προσθέτει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και από άποψη δυνατότητας συνδέσεων και επικοινωνίας είναι υπερπλήρες. Επίσης, έχει δύο κάμερες, μία εμπρόσθια των 2 megapixel και μία οπίσθια 8 megapixel.

Όλα αυτά, σε μια συσκευή πάχους 7.95mm και βάρους 734g. Η οθόνη των 12.2 ιντσών έχει ανάλυση 2560 x 1600, με 4 εκατομμύρια pixel και 16 εκατομμύρια χρώματα. Σχεδιαστικά είναι κάτι συνηθισμένο και γενικώς δεν είναι ένα επαναστατικό προϊόν. Το πίσω κάλυμμα είναι πλαστικό, με απομίμηση δέρματος στο σχέδιο, δεν ενθουσιάζει, αλλά έχει καλό κράτημα. Ωστόσο, η απομίμηση είναι καλή και ξεγελάει στην αρχή.

ired samsung galaxy tab 03

Αν και αρκετά ελαφρύ για χρήση με το ένα χέρι, δεν είναι και τόσο άνετο για τέτοια χρήση λόγω μεγέθους και από το βάρος του (όταν το κρατάμε με το ένα χέρι) τα πλαστικά κάνουν ελαφρούς ήχους (κρακ) λόγω στρέβλωσης. Κάτι που είναι πολύ κακό ως πρώτη εντύπωση.

Επεξεργαστική ισχύς

Το Galaxy Tab Pro έρχεται με το Android KitKat 4.4.2 προεγκατεστημένο και με δυνατότητα αναβάθμισης από τη Google σε προσεχείς αναβαθμίσεις του Android. Η Samsung όμως, έχει προσθέσει πολλά δικά της χαρακτηριστικά. Το νέο interface Magazine UX αντικατέστησε το παλιότερο TouchWiz κι έχει προσθέσει καινούρια και χρήσιμα χαρακτηριστικά.

ired samsung galaxy tab 04

Η δυνατότητα πολλαπλών παραθύρων της Samsung, όπου μπορούμε να έχουμε μικρά παράθυρα με ανοιχτές εφαρμογές δίπλα-δίπλα, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Με τον οχταπύρηνο επεξεργαστή και τα 3 GB RAM το Galaxy Tab Pro 12.2 μπορεί άνετα να εκτελεί κάθε εργασία. Και η μεγάλη οθόνη βοηθάει ακόμη περισσότερο και κάνει πολύ χρήσιμη αυτή τη νέα δυνατότητα.

Η μπαταρία του Galaxy Tab Pro είναι πολύ καλή και κρατάει δύο μέρες γεμάτες με κανονική χρήση πριν χρειαστεί φόρτιση. Είναι χωρητικότητας 9500mAh και πολύ καλά ρυθμισμένη με τη συσκευή ώστε να αποδίδει περισσότερο από το αναμενόμενο.

Δείτε ακόμη: iPad Pro εναντίον Surface Pro 3 - Μάχη γιγάντων

Κάμερα

Όπως είπαμε, υπάρχουν 2 κάμερες μία των 2 megapixel (μπροστά) και μία των 8 (πίσω). Είναι αλήθεια ότι το να χρησιμοποιεί κανείς ένα τέτοιο tablet (ή ένα tablet) γενικώς για να βγάζει φωτογραφίες στο δρόμο, τον κάνει να μοιάζει μάλλον με «ούφο», οπότε δεν θα περιμέναμε η πίσω κάμερα (κυρίως) να είναι κάτι το σπουδαίο. Παρόλα αυτά, η κάμερα των 8 megapixel είναι πολύ καλή και, αν δε σας νοιάζει το πως σας κοιτάνε, τότε θα μπορούσε το Galaxy Tab Pro να αντικαταστήσει την κάμερά σας.

ired samsung galaxy tab 05

Η οπίσθια κάμερα λοιπόν, παράγει καθαρές, φωτεινές φωτογραφίες και με πολύ καλή χρωματική ισορροπία. Όμως με χαμηλό φωτισμό, η απόδοσή της πέφτει κατακόρυφα και το τελικό αποτέλεσμα είναι κακό. Το δε ενσωματωμένο φλας, κάνει μόνο για μικρές αποστάσεις και χώρους.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα χρήσης των δύο καμερών ταυτόχρονα, όπου μπορείς να πάρεις μια φωτογραφία ενός φίλου με την οπίσθια και τον εαυτό σου με την εμπρόσθια.

Δείτε ακόμη: iPad Pro + γραφίδα: εργαλείο για καλλιτέχνες

ired samsung galaxy tab 06

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »