Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος χρειάζεται περισσότερο το Dislike Button;

Ποιος χρειάζεται περισσότερο το Dislike Button;
ired.gr

Το Facebook σας είπε ψέματα: δεν πρόκειται για Dislike Button αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο κόσμος των social media βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Οι φήμες για το dislike button που έρχεται στο Facebook οργιάζουν. Κάποια scams εμφανίστηκαν ήδη στο ίντερνετ που καλούν τους χρήστες να δοκιμάσουν πρώτοι το νέο button αλλά καταλήγουν σε κακόβουλες σελίδες, παρασύροντας τον κόσμο. Φυσικά πρόκειται για απάτη.

ired facebook dislike button 01

Διαβάστε επίσης: «Το Facebook είναι το ...internet για εκατομμύρια χρήστες»

Τι θα σημαίνει, όμως, αυτό το button όταν κυκλοφορήσει επίσημα, πώς θα μοιάζει και πώς θα επηρεάσει την αλληλεπίδραση των χρηστών;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η αλήθεια είναι ότι δεν θα πρόκειται για Dislike button. Κι αν και ακόμη κανείς δεν ξέρει πώς ακριβώς θα μοιάζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Facebook.

Τι έχουμε ακούσει για το Dislike button δια στόματος Mark Zuckerberg;

Σε μια πρόσφατη δημόσια συνάντηση που είχε ο Mark Zuckerberg με κοινούς θνητούς σαν εμάς, απάντησε, σε σχετική ερώτηση, ότι σκέφτονται σοβαρά να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό button του Like. Όμως αυτό δεν θα είναι απαραίτητα αρνητικό αλλά θα μπορεί να εκφράζει συναισθήματα όπως π.χ. λύπη και εμπάθεια για κάτι λυπηρό που αναφέρει κάποιος σε ένα status. Παρακολουθήστε το video με το απόσπασμα για να ακούσετε ακριβώς τι ειπώθηκε.

Τι θα σημαίνει αυτό για τα δυσάρεστα γεγονότα;

Αν, για παράδειγμα, κάποιος γράφει κάτι που αφορά μια τραγωδία ή ένα δυσάρεστο οικογενειακό συμβάν, το Facebook θα σου δίνει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεσαι με μεγαλύτερη ακρίβεια. Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε Like και να αφήσουμε ένα σχόλιο.

ired facebook dislike button 02

Διαβάστε επίσης: «Έρχονται τα βίντεο ως εικόνες προφίλ στο Facebook»

Τι να περιμένουμε;

Ο Zuckerberg ανέφερε ότι ήδη εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα και παραδέχτηκε ότι είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται. Ίσως το Facebook φτιάξει ένα button που θα λέει «λυπάμαι» ή θα προβάλλει μια χειρονομία που θα μοιάζει με αγκαλιά ή καρδούλα. Πάντως, σίγουρα δεν θα πρόκειται για κάτι που θα προσδίδει αρνητική διάθεση, όπως π.χ. στο Reddit.

ired facebook dislike button 03

Υπάρχει παγίδα;

Όταν το Facebook φτιάξει αυτό το button της ενσυναίσθησης, θα επιτρέψει στους χρήστες να εκφράζουν πιο ξεκάθαρα τα συναισθήματά τους ως προς το status του άλλου. Αυτό θα επιτρέψει και σε όσους ασχολούνται με το marketing και τη στατιστική να βγάλουν τα συμπεράσματά τους πιο εύκολα.

Φυσικά, οι περισσότερες δυνατότητες αλληλεπίδρασης θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να προωθήσουν καλύτερα τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους. Αν π.χ. σας αρέσει η Apple και κάνετε dislike στα Android, ίσως να βλέπετε περισσότερες διαφημίσεις σχετικές με την Apple στο Feed σας. Κάνετε Like στην Coca-Cola και δεν σας αρέσει η Pepsi. Όλο και περισσότερες διαφημίσεις με Coca-Cola θα βλέπετε μπροστά σας.

Τι πιστεύετε;

Σας αρέσει που το Dislike δεν θα έχει μόνο αρνητική χροιά αλλά θα μπορεί να εκφράζει και συναισθήματα λύπης και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για τον άλλον; Θα σας ενοχλήσει που το Facebook θα μπορεί με αυτόν τον τρόπο να γνωρίζει περισσότερα για το τι προτιμάτε και το τι απεχθάνεστε;

Διαβάστε επίσης: «Πώς να διαγράψετε το προφίλ σας στο Facebook»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status