Δείτε την υπολειπόμενη μπαταρία των συνδεδεμένων συσκευών σας στη σελίδα γνωστοποιήσεων

Δείτε την υπολειπόμενη μπαταρία των συνδεδεμένων συσκευών σας στη σελίδα γνωστοποιήσεων
ired.gr

Θέλετε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση ενέργειας των συνδεδεμένων συσκευών στο iPhone σας, δείτε πώς θα το επιτύχετε.

Μόλις συνδεθεί ένα αξεσουάρ - το οποίο στηρίζεται για τη φόρτισή του σε υπολογιστές Mac ή PC -, η συσκευή σας iPhone, γίνεται αυτομάτως ψηφιακός κόμβος και κεντρικό σημείο ελέγχου, για ένα πλήθος από αυτά τα λεγόμενα περιφερειακά μέσα. Δεδομένου του ότι όλα αυτά τα μέσα είναι φορητά, η Apple προσπάθησε να καταστήσει ευκολότερη την παρακολούθηση της κατάστασης κατανάλωσης ενέργειας, με μία νέα μικρο-εφαρμογή (Widget), στις γνωστοποιήσεις του λειτουργικού iOS 9.

Σε αυτή την εύχρηστη μικρο-εφαρμογή εμφανίζεται η εναπομείνασα ενέργεια και η κατάσταση φόρτισης, για συσκευές οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το iPhone σας, όπως για παράδειγμα το Apple Watch, ένα ασύρματο ηχείο ή ακουστικά Bluetooth. Εμείς θα σας δείξουμε πως μπορεί να λειτουργήσει.

ired ios9 widget batteries 01

Διαβάστε επίσης: Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βοήθεια Wi-Fi”

Καταρχήν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες οφείλεται να πληρούνται, πρωτού να είστε σε θέση να εμφανίσετε και να ενεργοποιήσετε την μικρο-εφαρμογή (Widget) στις γνωστοποιήσεις του λειτουργικού iOS 9. Πρόκειται για χαρακτηριστικό της έκδοσης iOS 9, οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε στη συσκευή σας να τρέχει λειτουργικό iOS 9.0 ή νεότερη έκδοση.

Επίσης η μικρο-εφαρμογή εμφανίζεται στη σελίδα “Γνωστοποιήσεις”, μόνο εάν έχετε αντιστοιχίσει και συνδέσει στο iPhone σας μία εξωτερική συσκευή. Στα παραδείγματα που προαναφέραμε, συμπεριλαμβάνονται συσκευές όπως το Apple Watch, ένα ηχείο Jambox ή ένα ζευγάρι ακουστικά Bluetooth.

Εάν δεν έχετε αντιστοιχισμένη συσκευή, εάν έχετε ορίσει τη συσκευή σας σε λειτουργία πτήσης (fly-mode) ή αν έχετε απενεργοποιήσει τη σύνδεση Bluetooth, από τις ρυθμίσεις, δεν θα είναι ορατή η μικρο-εφαρμογή. Με δεδομένο λοιπόν πως έχετε συνδεδεμένη έστω μία συσκευή μέσω της σύνδεσης Bluetooth, ας δούμε πως θα ενεργοποιήσουμε τη μικρο-εφαρμογή (Widget) της μπαταρίας στις γνωστοποιήσεις της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιλύσετε προβλήματα κινητού δικτύου δεδομένων στο λειτουργικό iOS 9

  • Σύρετε το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, προκειμένου να αποκαλύψετε τη σελίδα "Γνωστοποιήσεις".
  • Φροντίστε να είστε στην καρτέλα "Σήμερα" και μεταβείτε στο τέρμα της καρτέλας.

ired ios9 widget batteries 02

  • Αγγίξτε το πλήκτρο “Επεξεργασία", προκειμένου να αλλάξετε τη διάταξη ή να προσθέσετε μία μικρο-εφαρμογή και από τη λίστα με τίτλο "Να μην συμπεριλαμβάνονται", αναζητήστε τη μικρο-εφαρμογή (Widget) της μπαταρίας.
  • Αγγίξτε το πράσινο εικονίδιο με το σταυρό, ώστε να προσθέσετε τη μικρο-εφαρμογή στη λίστα "Σήμερα". Ομοίως μπορείτε να καταργήσετε μία μικρο-εφαρμογή από την καρτέλα, αγγίζοντας το κόκκινο εικονίδιο διαγραφής. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στην προσθήκη μικρο-εφαρμογών στην ενότητα “Σήμερα”.

ired ios9 widget batteries 03

Διαβάστε: Προσθέστε εύκολα widgets στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων (λίστα widgets)

Ανάλογα με τη διαμόρφωση της σελίδας “Γνωστοποιήσεις", μπορείτε να ορίσετε τη μικρο-εφαρμογή της μπαταρίας, στην πρώτη θέση. Αγγίξτε τις τρεις γραμμές δεξιά της μικρο-εφαρμογής και στη συνέχεια σύρετέ τη, στην κορυφή.

  • Αφού καταλήξετε στην ταξινόμηση των μικρο-εφαρμογών και στη σειρά εμφάνισης, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Τέλος” στην επάνω δεξιά γωνία, ώστε να κλείσετε το παράθυρο επεξεργασίας.

Μία νέα υποενότητα θα εμφανιστεί στις γνωστοποιήσεις σας, ή οποία συμπεριλαμβάνει μία λίστα με τις συνδεδεμένες συσκευές, το ποσοστό μπαταρίας τους, καθώς και την κατάσταση φόρτισης, ανά περίπτωση.

ired ios9 widget batteries 04

Παρότι συσκευές όπως το Apple Watch και τα ηχεία Bluetooth, έχουν δικές τους μεθόδους προσδιορισμού της υπολειπόμενης διάρκειας της μπαταρίας, εν τούτοις η νέα μικρο-εφαρμογή (Widget) της μπαταρίας προσφέρει μία βολική τοποθεσία, για να παρακολουθείτε όλες τις συσκευές σας.

Έτσι θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να απομακρυνθείτε από το σπίτι ή το γραφείο με εξαντλημένη μπαταρία των ακουστικών σας Bluetooth, ή της συσκευής Apple Watch.

Προσθέσαμε λίγη ακόμη γνώση η οποία αφορά το νεοφερμένο λειτουργικό iOS 9 και τη μικρο-εφαρμογή (Widget) της μπαταρίας στη σελίδα "Γνωστοποιήσεις". Εάν υπάρχουν απορίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: