Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με το Google Images

Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων με το Google Images
ired.gr

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Google Images μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε γρήγορα παρόμοιες φωτογραφίες από όλο το internet.

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να ανεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία από τον υπολογιστή σας στο Google images και να δείτε παρόμοιες εικόνες που χρησιμοποιούνται σε πολλά sites αλλά ακόμη και την ίδια φωτογραφία σε διαφορετικά μεγέθη;

Διαβάστε επίσης: «Chrome για iPhone 6 κατεβάστε αρχεία στο Google Drive»

Πώς γίνεται;

Πηγαίνετε στη σελίδα images.google.com

Πατήστε το εικονίδιο με τη φωτογραφική μηχανή.

Επιλέξτε το αρχείο φωτογραφίας από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να αναζητήσετε και φωτογραφία μέσω URL. Απλά κάντε copy paste το URL στο πεδίο.

ired reverse image search 01

Σε ποιους χρησιμεύει;

Οι δημοσιογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αντίστροφη αναζήτηση για να βρουν την αυθεντική πηγή μιας φωτογραφίας και να γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία που η εικόνα αυτή πρωτοδημοσιεύτηκε στο internet. Οι φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το « search by image» για να δουν ποιες ιστοσελίδες κάνουν χρήση των δικών τους φωτογραφιών, ίσως χωρίς την άδειά τους.

ired reverse image search 02

Υπάρχει πρόσβαση από το κινητό;

Αν ένας φίλος σας έχει στείλει μια φωτογραφία στο WhatsApp ή στο Facebook που θέλετε να ελέγξετε, θα πρέπει πρώτα να μεταφέρετε αυτή τη φωτογραφία στον υπολογιστή σας για να πραγματοποιήσετε την αντίστροφη αναζήτηση.

Διαβάστε επίσης: «Μετατρέψτε εικόνες σε emoji»

Όμως ευτυχώς υπάρχει ένα μικρό web app που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς το ίδιο από το κινητό. Πηγαίνετε στο ctrlq.org/google/images και επιλέξτε εικόνα για να ανεβάσετε. Μετά πατήστε Search και η μηχανή θα κάνει την ίδια δουλειά με την desktop version.

Ένας άλλος τρόπος είναι να ανοίξετε το Google Image Search στο κινητό μέσω του Chrome. Αγγίξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αναζητήσετε για να την ανοίξετε σε μεγαλύτερη version. Πατήστε πάνω στην οθόνη και στο κουτί που θα εμφανιστεί επιλέξτε « Search Google for this image».

ired reverse image search 03

Διαβάστε επίσης: «Εμφανίστε την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας σε iPhone»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: