Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9

Εξαλείψετε προβλήματα δικτύωσης  Wi-Fi που έφερε μαζί του το λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα δικτύωσης Wi-Fi στο λειτουργικό iOS 9, δείτε πως θα τα διορθώσετε.

Κάθε νέο λειτουργικό σύστημα της Apple, φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις, συνοδευόμενες όμως με διαφορά μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτά μπορούμε να συμπεριλάβουμε παράπονα χρηστών συσκευών iPhone ή iPad, για προβλήματα σύνδεσης Wi-Fi.

Στα προβλήματα συγκαταλέγονται, η αδυναμία σύνδεσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον Wi-Fi, η λήψη μηνύματος για λανθασμένη εισαγωγή κωδικού πρόσβασης, η αχνή εναλλαγή Wi-Fi, περιστασιακή απώλεια σύνδεσης ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Για όλα τα παραπάνω, εμείς αναζητήσαμε πιθανές λύσεις, προκειμένου να διορθώσετε τα προβλήματα Wi-Fi σύνδεσης, που τυχόν αντιμετωπίσετε κατά την ενασχόλησή σας, με το λειτουργικό iOS 9.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιλύσετε προβλήματα κινητού δικτύου δεδομένων στο λειτουργικό iOS 9

Επιθετική επανεκκίνηση

Όπως σε όλα τα προβλήματα έτσι και στα προβλήματα Wi-Fi σύνδεσης, δεν θα είναι λανθασμένη ενέργεια να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του θέματος, κάνοντας μία επιθετική επανεκκίνηση της συσκευής σας iPhone ή iPad.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής και το πλήκτρο αφετηρίας για περίπου 10 δευτερόλεπτα, έως ότου η οθόνη εμφανίσει το λογότυπο της Apple και στη συνέχεια αφήστε τα, ώστε η συσκευή να επανεκκινήσει και πάλι. Εάν αποτύχατε να διορθώσετε τα “κακώς κείμενα”, μην απογοητεύεστε, έχετε ακόμη στη φαρέτρα σας, μερικά ακόμη όπλα.

ired wifi problems 01

Αγνόηση δικτύου Wi-Fi

Εάν η συσκευή σας iPhone ή iPad δεν είναι σε θέση να συνδεθεί σε ένα συγκεκριμένο Wi-Fi δίκτυο ή σας ζητά εκ νέου τον κωδικό εισόδου , θα σας συμβουλεύατε να προσπαθήσετε να αγνοήσετε το δίκτυο αυτό και να αιτηθείτε στη συνέχεια, την επανασύνδεσή του. Για να αγνοήσετε το δίκτυό σας:

  • Από τις Ρυθμίσεις επιλέξτε την ενότητα Wi-Fi.
  • Επιλέξτε το δίκτυό σας και πάνω πάνω αγγίξτε την επιλογή "Αγνόηση αυτού του δικτύου".
  • Θα σας ζητηθεί με ένα αναδυόμενο μήνυμα, να επιβεβαιώσετε την αγνόηση δικτύου.

ired wifi problems 02

ired wifi problems 03

  • Επιβεβαιώστε την απόφασή σας.
  • Από την οθόνη αφετηρίας επιστρέψτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Wi-Fi κι επιλέξτε εκ νέου το δίκτυό σας.
  • Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης και προσπαθήστε να συνδεθείτε. Εάν το πρόβλημα συνεχίζεται, συνεχίστε κι εσείς τις προσπάθειες, ακολουθώντας το επόμενο βήμα.

Απενεργοποίηση υπηρεσιών δικτύωσης Wi-Fi

Πολλοί χρήστες iOS συσκευών με προβλήματα Wi-Fi, αναφέρουν πως αυτά επιλύθηκαν, μετά από την απενεργοποίηση των υπηρεσιών δικτύωσης Wi-Fi. H διαδρομή της συγκεκριμένης εναλλαγής είναι:

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας > κάτω κάτω "Υπηρεσίες συστήματος" > Δικτύωση Wi-Fi.

ired wifi problems 04

ired wifi problems 05

Η ενέργεια αυτή, αποτρέπει από τις υπηρεσίες τοποθεσίας να εντοπίζουν το δίκτυο Wi-Fi, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη της πλήρης απενεργοποίησης, της σύνδεσης Wi-Fi.

Διαβάστε επίσης: 3 Σημαντικές βελτιώσεις του λειτουργικού iOS 9 που δεν είναι ορατές με “γυμνό μάτι”

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου

Τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται γενικά με τη δικτύωση, έχουν βρει την λύση τους μέσα από μία “Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου”. Η συγκεκριμένη επαναφορά, προκαλεί επανεκκίνηση σε caches και ρυθμίσεις DHCP και σε άλλες πληροφορίες σχετιζόμενες με τη δικτύωση. Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Από την οθόνη αφετηρίας της iOS συσκευή σας, ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων.
  • Αναζητήστε την επιλογή Γενικά > Επαναφορά > Ρυθμίσεις Δικτύου.
  • Επιβεβαιώστε την πρόθεσή σας και περιμένετε να γίνει η επαναφορά.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »