Τα τεστ αντοχής για iPhone 6S και 6S Plus δείχνουν εντυπωσιακά

Τα τεστ αντοχής για iPhone 6S και 6S Plus δείχνουν εντυπωσιακά
ired.gr

Τα πρώτα «crash test» για τα νέα iPhone 6S και 6S Plus έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Λόγω του περυσινού «σκανδάλου του λυγίσματος» (the ... bendgate) όλοι περιμέναμε με αγωνία να δούμε πώς θα πάνε τα καινούρια iPhone 6S και 6S Plus (ιδιαίτερα το δεύτερο) στα διάφορα τεστ αντοχής που - είναι σίγουρο - ότι κάποιοι θα φρόντιζαν να τα επιβάλουν. Τα νέα smartphone τις Apple έχουν πιο ισχυρά κράματα αλουμινίου στο περίβλημα, «που είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται στην αεροπορική βιομηχανία» (κατά την Apple) μαζί με ένα γυαλί στην οθόνη που (πάλι κατά την Apple) είναι το πιο ανθεκτικό στη βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων. Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά, ή είναι απλά διαφημιστικά τρικ;

ired iphone 6s test 00

Μαζέψαμε διάφορα βίντεο από το Internet που δείχνουν την ανθεκτικότητα των νέων iPhone σε διάφορες καταστάσεις και, όπως θα δείτε και μόνοι σας, τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά και δείχνουν ότι τα νέα iPhone αντέχουν πολύ καλά και σε αρκετά αντίξοες συνθήκες.

Δείτε ακόμη: 13 εκατομμύρια iPhone 6S και 6S Plus!

Αντοχή iPhone 6S στο νερό

Αν λοιπόν σας πέσει το iPhone στο νερό ξέρετε τι να κάνετε: θα τραβάτε τα μαλλιά σας. Το ίδιο πιθανότατα κι αν σας πέσει νερό επάνω του. Όμως τα νέα iPhone 6S φαίνεται να έχουν κάποια περιθώρια αντοχής στην επαφής τους με το νερό και με αυτό εννοούμε ακόμη και τη βύθισή τους μέσα σε αυτό. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν κάποια από τα βίντεο δοκιμών, όπου ένα μάλιστα δείχνει την πλήρη βύθιση ενός iPhone 6S σε ένα μπολ με νερό και μάλιστα για μια ώρα χωρίς πρόβλημα! Ενώ ένα άλλο δείχνει ότι σε μια πισίνα και σε βάθος ενάμισι μέτρου περίπου άρχισε να έχει προβλήματα μετά από μερικά λεπτά. Δείτε από μόνοι σας.

Βίντεο 1: επαφή με νερό.

Βίντεο 2: βύθιση σε νερό.

Βέβαια δε θα λέγαμε να το δοκιμάσετε κι εσείς, αλλά είναι πολύ ευχάριστο να ξέρετε ότι το νέο και πανάκριβο iPhone σας έχει και τόσο καλές σχέσεις με το νερό (δεν ξέρουμε για τον καφέ τι γίνεται). Πάντως, και μέχρι η Apple να αρχίσει διαφημίσεις ότι το iPhone είναι αδιάβροχο, καλό θα είναι να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. «Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε» που λένε. Αν λοιπόν σας πέσει σε νερό, μην επαναπαυτείτε και το αφήσετε να «πάρει το μπανάκι του», αλλά στεγνώστε όσο πιο γρήγορα και προσεκτικά μπορείτε.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S

Το iPhone 6S Plus στραβώνει;

Θα θυμάστε οπωσδήποτε τον περυσινό σάλο με το iPhone 6 Plus και το στράβωμα. Τέλος πάντων, αποδείχτηκε μάλλον υπερβολικό το θέμα, αλλά η Apple είναι οπαδός της παροιμίας «όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι», οπότε φέτος έδωσε μεγάλη προσοχή στο θέμα. Έτσι λοιπόν, αυτό το θέμα δεν υφίσταται πλέον στο καινούριο iPhone 6S Plus που με το καινούριο αλουμινένιο κάλυμμα είναι σίγουρο ότι πρώτα θα σπάσει και μετά θα λυγίσει αν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Δείτε το παρακάτω βίντεο δοκιμής.

Βίντεο 3: λύγισμα iPhone 6S Plus

Όπως φαίνεται, τέρμα τα λυγίσματα και στραβώματα εκτός κι αν το βάλετε σε μέγγενη και τραβάτε.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: iPhone 6S Plus

Αντοχή σε πτώσεις

Όπως θα δείτε και στα επόμενα βίντεο, τα iPhone 6S και 6S Plus, φαίνεται να αντέχουν σε λογικές πτώσεις πάνω σε σκληρές επιφάνειες αρκετά καλά. Και επειδή ο νόμος του Μέρφυ εμπλουτίστηκε με τη νέα αρχή «αν πάρεις νέο πανάκριβο iPhone, είναι σίγουρο ότι θα σου πέσει κάτω στα δέκα πρώτα λεπτά», είναι ενδιαφέρον να ξέρουμε πώς τα πάνε τα καινούρια μοντέλα σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Υπό κανονικές συνθήκες μία πτώση από ύψος ενός τραπεζιού, π.χ., σε σκληρό γυμνό πάτωμα, θα μπορούσε να αφήσει στην καλύτερη περίπτωση κάποια γρατζουνιά. Όμως ας δούμε τι γίνεται τελικά.

Βίντεο 4: Πτώση iPhone από ύψος 3 μέτρων.

Βίντεο 5: Κι άλλες πτώσεις

Και πάλι, αυτό δε σημαίνει να είστε απρόσεκτοι με το στυλ, «εντάξει μωρέ, αντέχει». Όπως έχουν σκοτωθεί άνθρωποι που σκουντούφλησαν σ’ ένα σκαλί κι άλλοι γλίτωσαν από ύψος πέντε ορόφων, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε μια πτώση ακόμη κι από χαμηλά πού μπορεί να καταλήξει. Καλό είναι λοιπόν να έχετε μια θήκη για προστασία για να μη βρεθείτε να κλαίτε τα περίπου 1000€ που δώσατε να το αγοράσετε.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: