iPhone με το ….αριστερό

iPhone με το ….αριστερό
ired.gr

Γιατί οι αριστερόχειρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με το iPhone;

Την Παρασκευή, «διψασμένοι» πελάτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να αποκτήσουν το πολυπόθητο iPhone 6s και 6s Plus. Παρά όμως τον παροξυσμό που συνοδεύει κάθε κυκλοφορία νέας συσκευής από την Apple, για κάποιους ο ενθουσιασμός για το νέο iPhone υποσκιάστηκε από κάτι άλλο: τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον χειρισμό του όσοι είναι αριστερόχειρες.

Ένας στους 10 ανθρώπους είναι αριστερόχειρες. Με πωλήσεις 13 εκατομμυρίων ολοκαίνουριων iPhone 6s και 6s Plus, μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες, πιθανολογείται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο αριστερόχειρες χρήστες απέκτησαν τις νέες συσκευές. Πολλοί εντόπισαν προβλήματα με κάποια νέα χαρακτηριστικά του iOS9, τα οποία τους δυσκόλεψαν αρκετά.

Το iPhone δεν έλαβε ποτέ υπόψη του τους αριστερόχειρες παραπονιούνται οι lefties. Έτσι κάποιοι επιστρατεύουν και το δεξί τους χέρι στον χειρισμό και το Swype πληκτρολόγιο για να διευκολύνουν τη ζωή τους. Όμως τα πράγματα μάλλον χειροτέρευσαν με το iOS9. Το νέο λογισμικό μοιάζει να έχει δημιουργηθεί μόνο για δεξιόχειρες.

Στο landscape mode, στις μεγάλες, νέες συσκευές, το dock παραμένει στα δεξιά, δίπλα στο Home Button, καθιστώντας αδύνατο στον αριστερόχειρα να το φτάσει.

ired iphone lefthanded 00

Διαβάστε επίσης: «iPhone: οι εφαρμογές που προτιμώ για την Home Screen μου (Kostthem)»

Επίσης, πολλοί αριστερόχειρες όταν ανοίγουν το app της Μουσικής, ενώ κάνουν scroll πάνω κάτω για να επιλέξουν τραγούδι, πατάνε κατά λάθος play σε ένα τραγούδι.

Ακόμη και το Slide to Unlock βολεύει εξαιρετικά μόνο τους δεξιόχειρες και δεν υπάρχει τρόπος αντιστροφής της κίνησης.

ired iphone lefthanded 01

Δοκιμάστε να κλείσετε ένα pop up διαφημιστικό με το αριστερό χέρι. Το Χ βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία.

Διαβάστε επίσης: «Γλιτώστε από τις διαφημίσεις στο iOS9»

Ευτυχώς στην αριστερή πάνω γωνία βρίσκεται το Χ, όταν κάποιος θέλει να διαγράψει ένα app.

ired iphone lefthanded 02

Αλλά δεν φταίει μόνο το iPhone, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν και οι προγραμματιστές. Για παράδειγμα, για να κλείσει κάποιος μια φωτογραφία στο Twitter, θα πρέπει να αλλάξει χέρι, αφού το Χ βρίσκεται κι αυτό πάνω δεξιά.

Μια ευχάριστη αλλά μάλλον τυχαία έκπληξη είναι το multitasking mode (πατώντας δυο φορές το home button) , το οποίο επιτρέπει το ξεφύλλισμα των apps από τα αριστερά στα δεξιά. Μέχρι τώρα, τα apps εμφανίζονταν δίπλα δίπλα, με το πιο πρόσφατο στο κέντρο. Τώρα όμως, οι πιο πρόσφατες εφαρμογές βρίσκονται στα δεξιά της οθόνης και οι υπόλοιπες υπερκαλύπτουν τις υπόλοιπες προς τα αριστερά.

ired iphone lefthanded 03

Επίσης η νέα λειτουργία με την οποία επιστρέφει κανείς στην προηγούμενη εφαρμογή, βρίσκεται πάνω αριστερά.

ired iphone lefthanded 04

Αν όλα αυτά σας ακούγονται υπερβολικά και θα τα χαρακτηρίζατε First World Problems, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση ενός αριστερόχειρα. Βγάζει το κινητό από την τσέπη με το αριστερό χέρι, το κρατάει με το αριστερό και αναγκαστικά το χειρίζεται με το δεξί.

Το μενού Προσβασιμότητα στις Ρυθμίσεις διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για ανθρώπους που έχουν περιορισμένη κινητικότητα ή χρειάζονται φωνητική βοήθεια. Παρόλαυτα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος διευκόλυνσης για τους αριστερόχειρες. Μια λύση είναι να υπάρχει ένα mode-καθρέφτης που θα εξυπηρετήσει απίστευτα τους αριστερόχειρες χρήστες του iPhone.

Αν δεν το γνωρίζετε, υπάρχουν στην αγορά πολλές θήκες iPhone ειδικά για αριστερόχειρες αλλά και το λουράκι του Apple Watch μπορεί να αλλάξει φορά, όπως έχει διευκρινίσει η Apple μετά την αρχική ανησυχία των αριστερόχειρων επειδή τα δύο βασικά κουμπιά του ρολογιού βρίσκονται στη δεξιά πλευρά.

Διαβάστε επίσης: «Πώς να ξεφορτωθείς την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone»

ired iphone lefthanded 05

Είστε αριστερόχειρας και έχετε παρατηρήσει προβλήματα με το iOS 9 ή γενικότερα με τη χρήση του iPhone; Αφήστε μας ένα σχόλιο για να μας ενημερώσετε.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: