Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βοήθεια Wi-Fi"

Γιατί επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία "Βοήθεια Wi-Fi"
ired.gr

Εάν δεν είστε κάτοχος μεγάλου πακέτου δεδομένων, επιβάλλεται να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Βοήθεια Wi-Fi.

Η λειτουργία Βοήθεια Wi-Fi (WI-Fi Assist), είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που συναντήσαμε στο iOS 9, η οποία συγκαταλέγεται στις σημαντικές προσθήκες για το λειτουργικό σύστημα της Apple.

Όμως δεδομένου του ότι η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή κατά την αναβάθμιση στην έκδοση iOS 9, ενδεχομένως να προκαλέσει πονοκέφαλο σε αρκετούς χρήστες, ανάλογα με το πακέτο δεδομένων ή των ρυθμίσεων χρήσης εφαρμογών. Σας παραθέτουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τι ακριβώς προσφέρει η Βοήθεια Wi-Fi (Wi-Fi assist) και γιατί επιβάλλεται να την απενεργοποιήσετε το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης: 3 Σημαντικές βελτιώσεις του λειτουργικού iOS 9 που δεν είναι ορατές με “γυμνό μάτι”

Πώς λειτουργεί η Βοήθεια Wi-Fi (Wi-Fi assist)

Ας δούμε περί τίνος πρόκειται. Πολλές φορές η εταιρεία Apple είναι τυπικά ασαφής με τις τεχνικές λεπτομέρειες ενός νέου χαρακτηριστικού. Εξετάζοντας τη λειτουργία, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για μία δυνατότητα του επεξεργαστή να ανιχνεύει το ασθενές σήμα Wi-Fi και αυτόματα η συσκευή iPhone του χρήστη, να χρησιμοποιεί το κινητό δίκτυο δεδομένων, εάν υπάρχει διαθέσιμο, ώστε η σύνδεση με το διαδίκτυο να μην διακοπεί από ένα χαμηλής εμβέλειας δίκτυο Wi-Fi.

ired iphone wifi assist off 01

Πρακτικά το πραγματικό όφελος της λειτουργίας είναι όταν ο χρήστης εγκαταλείπει ένα περιβάλλον ασύρματου δικτύου (π.χ. του γραφείου ή του σπιτιού) ενώ η συσκευή βρίσκεται σε εξέλιξη λήψης, μιας ταινίας ή ενός μουσικού κομματιού. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η συσκευή iPhone αυτόματα μπορεί να κάνει την εναλλαγή μεταξύ δικτύου Wi-Fi και κινητού δικτύου δεδομένων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, το πρόβλημα όμως είναι πως η χρήση του διακόπτη, δεν κάνει την εναλλαγή ομαλά.

Χρήστες αναφέρουν, στιγμιαία απώλεια της σύνδεσης, καθώς απομακρύνονται από ένα περιβάλλον Wi-Fi, καθώς οι τελευταίες προσπάθειες σύνδεσης, αποτυγχάνουν, πριν όμως την αναγνώριση έλλειψης και μετάβασης σε κινητό δίκτυο δεδομένων από τη συσκευή. Με τη λειτουργία Βοήθεια Wi-Fi, το iPhone, έχει την ικανότητα να ανιχνεύσει την κατάσταση πριν από την πλήρη απώλεια σήματος Wi-Fi, επιτρέποντας έτσι στο χρήστη μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης, κι αυτό παραδέχονται πως συμβαίνει πολλοί χρήστες iOS συσκευών.

Διαβάστε επίσης: Καθαρή εγκατάσταση: Τι κερδίζετε και τι χάνετε από τη διαδικασία;

Γιατί θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Βοήθεια Wi-Fi

Υπάρχουν δύο σενάρια κατά τα οποία η λειτουργία Βοήθεια Wi-Fi, ενδεχομένως να είναι επιζήμια, για τον χρήστη και τη χρήση κινητού δικτύου δεδομένων κι εξαρτώνται και από τη διαδικτυακή συμπεριφορά των εφαρμογών του χρήστη. Για τη χρήση κινητού δικτύου δεδομένων θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν ενεργοποιείται αυτόματα, μόνον κατά την αποχώρηση από ένα περιβάλλον Wi-Fi, για παράδειγμα από τον χώρο του σπιτιού, αλλά ενεργοποιούνται όταν η συσκευή κρίνει πως έχουν ισχυρότερo σήμα από το υπάρχον δίκτυο Wi-Fi.

Χρήστες οι οποίοι καλύπτονται από συμβόλαια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν υψηλά πακέτα δεδομένων δικτύου, ίσως να μην τους ενοχλεί, όμως όλοι οι υπόλοιποι χρήστες, επιβάλλεται να μην εφαρμόσουν τη λειτουργία και να παραμείνουν εκτός σύνδεσης ή με χαμηλό σήμα ή καθόλου σήμα διασύνδεσης.

Για παράδειγμα σε ένα μεγάλο γραφείο ή σπίτι, ενδεχομένως να έχει χαμηλό σήμα Wi-Fi στη βεράντα του σπιτιού (εκτός αν κλέβετε σήμα από το γείτονα) αλλά όχι τόσο ώστε να διακοπεί εντελώς και να περάσει σε σύνδεση κινητού δικτύου δεδομένων. Εάν λοιπόν έχετε περιορισμένο πακέτο δεδομένων, ενδεχομένως να είναι προτιμότερο να βιώσετε την περιστασιακή δυσλειτουργία, κατά τη μετακίνησή σας, διατηρώντας τα πολύτιμα δεδομένα δικτύου.

ired iphone wifi assist off 02

Ομοίως ορισμένες εφαρμογές για κινητά, συνήθως εταιρικού προφίλ, απαιτούν σύνδεση με ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi για λόγους ασφαλείας και λειτουργικότητας. Σε αυτή την περίπτωση η λειτουργία Wi-Fi, κάνοντας εναλλαγή σύνδεσης με το κινητό δίκτυο δεδομένων, θα διακόψει ακαριαία τη σύνδεση.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »