Slash, ένα έξυπνο πληκτρολόγιο για sharing.

Slash, ένα έξυπνο πληκτρολόγιο για sharing.
ired.gr

Μια «πλάγια γραμμή» φέρνει τα πάνω κάτω στο πληκτρολόγιό σας: λέγεται Slash και θα αλλάξει τον τρόπο που στέλνετε μηνύματα.

Το Slash είναι αυτό που λέει το όνομά του: μια πλάγια γραμμή στο πληκτρολόγιο, ένα μαγικό πλήκτρο που δίνει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές και μηχανές αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε κάτι στο μήνυμά σας χωρίς να πηγαινοέρχεστε στις εφαρμογές, να κάνετε copy paste το link και να χάνετε χρόνο.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να στείλετε ένα iMessage, επιλέγετε το πληκτρολόγιο Slash πατώντας το εικονίδιο εναλλαγής πληκτρολογίων, αυτό με την υδρόγειο σφαίρα. Γράφετε /youtube Ed Sheeran και σε δευτερόλεπτα εμφανίζονται επιλογές τραγουδιών του καλλιτέχνη από το YouTube. Μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θέλετε και να στείλετε το link σε ένα φίλο, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψετε τα μηνύματα.

ired iphone slash 01

Οι επιλογές είναι πολλές: μπορείτε να αναζητήσετε με τον ίδιο τρόπο κάτι στο Spotify, SoundCloud, Foursquare, Google Maps, Google search, Giphy. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Slash σε οποιαδήποτε εφαρμογή κάνει χρήση πληκτρολογίου, π.χ. στο Twitter ή στο Facebook Messenger.

Πώς θα το αποκτήσετε

  • Μόλις ολοκληρωθεί το download, ανοίξτε το για να δείτε τις ρυθμίσεις.
  • Μετά πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις του iPhone. Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγια > Slash και ενεργοποιήστε την Πλήρη Πρόσβαση.
  • Το Slash είναι έτοιμο για χρήση.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα παραδείγματα που δοκιμάσαμε στο Slash.

Όταν πατάτε την πλάγια γραμμή στο πληκτρολόγιο εμφανίζεται ένα μενού επιλογών.

ired iphone slash 02

Μπορείτε να ψάξετε στο Giphy για το τέλειο GIF. Επιλέγετε, το πατάτε και μετά απλά κάνετε επικόλληση στο χώρο του μηνύματος. Τώρα, μπορείτε να το στείλετε σε όποιον θέλετε.

ired iphone slash 03

Μπορείτε να ψάξετε κάτι στο YouTube.

ired iphone slash 04

Μπορείτε να αναζητήσετε κάτι στο Spotify. Πατώντας στο αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον link, το οποίο ανοίγει απευθείας στον παραλήπτη, αν έχει το app του Spotify.

ired iphone slash 05

Με την επιλογή του /foursquare μπορείτε να εντοπίσετε bar και εστιατόρια, όπως και τις διευθύνσεις τους. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα link με όλες τις πληροφορίες από το Foursquare. Μάλιστα δεν χρειάζεται να διαθέτει το app αφού υπάρχει και αντίστοιχο site που ανοίγει στον browser.

ired iphone slash 06

Μια άλλη επιλογή είναι να στείλετε μια διεύθυνση μέσω των Χαρτών.

ired iphone slash 07

Όπως καταλαβαίνετε το Slash δεν είναι απλά ένα πληκτρολόγιο, αλλά μια μηχανή αναζήτησης μέσα στο πληκτρολόγιο. Μάλιστα, οι δημιουργοί του φιλοδοξούν να το εξελίξουν σε ένα είδος Siri, χωρίς φωνή. Το πληκτρολόγιο θα μαντεύει τι πρόκειται να πληκτρολογήσετε και ποια μηχανή αναζήτησης θα χρειαστείτε. Ήδη μπορείτε να γράψετε «want to grab a coffee» και άμεσα σας προτείνει καφετέριες σε κοντινή απόσταση.

ired iphone slash 08

Μοναδικό μειονέκτημά του προς το παρόν είναι ότι δεν διαθέτει ελληνικά στις επιλογές της γλώσσας. Η μόνη επιλογή είναι τα αγγλικά αλλά μπορείτε να κάνετε request για γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και τουρκικά.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: