iPhone: οι πέντε πιο σημαντικές καινοτομίες όλων των εποχών

iPhone: οι πέντε πιο σημαντικές καινοτομίες όλων των εποχών
ired.gr

Η Apple δεν έρχεται πάντα πρώτη στις καινοτομίες αλλά δικαιωματικά της ανήκουν οι παρακάτω πέντε ιδέες που άλλαξαν το σκηνικό των smartphones.

Όσο κι αν αγαπάμε την Apple, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έρχεται πάντα πρώτη στις καινοτομίες. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει σε software και hardware των νέων συσκευών iPhone, υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό σε Android συσκευές.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Apple έρχεται πάντα ...δεύτερη. Παρακάτω, αναλύουμε 5 καινοτομίες-κλειδιά που η Apple εγκαινίασε πριν από τον ανταγωνισμό και την επιρροή που είχαν αυτές στη βιομηχανία των smartphones.

Διαβάστε επίσης: «AfterDark: 6 ατυχείς καινοτομίες που θα έχουμε σύντομα στα αυτοκίνητά μας»

2008: το iOS App Store

ired iphone top inovations 01

Μια από τις πιο επιτυχημένες καινοτομίες του iPhone ήταν το App Store. Πρωτοεμφανίστηκε το 2008 και σε συνεργασία με το iTunes προσέφερε τον πιο απλό τρόπο να κατεβάζει και να αγοράζει κανείς εφαρμογές και να τις εγκαθιστά στη συσκευή του. Η Google ακολούθησε με το δικό της κατάστημα που σήμερα ονομάζεται Google Play και το Blackberry εγκαινίασε το δικό του μαγαζί, το Blackberry World Store.

Το App Store, επίσης, τράβηξε την προσοχή των προγραμματιστών στη δημιουργία εφαρμογών για smartphones, οι οποίοι μέχρι τότε ασχολούνταν με την ανάπτυξη προγραμμάτων για υπολογιστές και laptop.

2011: Siri

ired iphone top inovations 02

Μπορεί να μη χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά τη Siri, αφού δεν μιλάει ελληνικά, όμως η Siri είναι εκεί, έτοιμη να σας βοηθήσει στο οτιδήποτε. Ήταν η πρώτη ψηφιακή βοηθός που εμφανίστηκε στα smartphones. Σύντομα ακολούθησε το Google Now των Android και η Cortana της Microsoft. Η Siri άνοιξε την πόρτα στην αλληλεπίδραση κινητού και χρήστη με βάση τη φωνή και θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη αν η Apple προχωρήσει στην κατασκευή του Apple Car.

Διαβάστε επίσης: «Έρχεται το Apple Car;»

2013: Ο 64-bit A7 επεξεργαστής

ired iphone top inovations 03

Αν και οι ανταγωνιστές τον υποδέχτηκαν ως «μαγικό επινόημα», ο 64-bit A7 επεξεργαστής έδωσε στους προγραμματιστές την ευκαιρία να δημιουργήσουν πιο ισχυρά apps, αφού τα chip με περισσότερα bits μπορούν να διαχειριστούν περισσότερη μνήμη. Φυσικά, για να λειτουργήσει ικανοποιητικά ένα smartphone θα πρέπει να διαθέτει και την ανάλογη RAM. Για αυτό και το 2013 κάποιοι θεώρησαν τον Α7 ανέκδοτο: επειδή το iPhone 5s είχε RAM 1GB. Τώρα που το iPhone 6s ήρθε στην αγορά με 2GB RAM, o 64-bit επεξεργαστής θα δείξει την αξία του.

Διαβάστε επίσης: «Ένα μαγικό ταξίδι σε 10 ιστορικές στιγμές της εταιρείας Apple»

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »