Παρουσίαση: iPhone 6S Plus

Παρουσίαση: iPhone 6S Plus
ired.gr

Παρουσιάζουμε το πολυαναμενόμενο iPhone 6S Plus. Αξίζει να το πάρετε;

Με λίγα λόγια ...

  • Τα υπέρ: Ισχυρότερο από το iPhone 6 Plus. 3D Touch. Eκπληκτική κάμερα με λήψη . Καλύτερη ακόμη κατασκευή. Εκπληκτική οθόνη. Μέγεθος και ικανότητες μίνι tablet.
  • Τα κατά: Μικρότερη μπαταρία από το iPhone 6 Plus. Τα 16 GB του εισαγωγικού μοντέλου είναι πια ελάχιστος χώρος.
  • Τελικά: Ένα εξαιρετικό νέο τηλέφωνο με την ποιότητα σήμα κατατεθέν της Apple. Αν θέλετε μίνι tablet ίσως αυτό να σας καλύψει και για τις δύο εργασίες.

ired iphone 6s plus 02

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας για το iPhone 6S, η Apple στο φοβερό event του Σεπτεμβρίου παρουσίασε - τι άλλο; - τα δύο καινούρια της μοντέλα smartphone: iPhone 6S και 6S Plus. Και όπως είπαμε και πάλι, το σχέδιο μπορεί να μην άλλαξε, αλλά κάτω από το καπάκι, βρίσκεται μια σχεδόν νέα συσκευή, με τόσο πολλές καινοτομίες που κάλλιστα θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο και όχι απλά για την «S» αναβάθμιση που μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Αναρωτιέμαι μετά από την παρουσίαση αυτού του μοντέλου, τι θα κάνει για να ξεπεράσει τον εαυτό της και να μας παρουσιάσει το μοντέλο 7.

Δείτε ακόμη: iOS 9 : Τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά!

Μοιάζει ίδιο αλλά δεν είναι

Το iPhone 6S Plus είναι μεγάλο, εντυπωσιακό και λαμπερό όπως και ο προκάτοχός του. Είναι ένα phablet με όλη τη σημασία της λέξεως και έρχεται να αντιμετωπίσει και να συναγωνιστεί άξιους αντιπάλους στην κατηγορία του. Η οθόνη των 5,5 ιντσών είναι ίδια με την αντίστοιχη του περυσινού Plus με τον ίδιο αριθμό pixels, ανάλυση 1920 Χ 1080 HD και πυκνότητα 401 ΡΡΙ (pixel/ίντσα).

Παρόλο που οι ανταγωνιστές του έχουν οθόνες με αναλύσεις που αγγίζουν τα 2560 Χ 1440 pixel, το iPhone 6S Plus εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικό λόγω της μεγάλης πυκνότητας των pixel ανά ίντσα στην οθόνη του και στέκεται αντάξια απέναντι σε αντιπάλους όπως το Samsung Galaxy Note 5 and S6 Edge Plus. Στα χαρτιά οι οθόνες των αντιπάλων είναι καλύτερες, αλλά κάτι τέτοιο δεν θα το δείτε στην πράξη, εκτός κι αν είστε λάτρεις των αριθμών και στατιστικών.

ired iphone 6s plus 03

Κι αν η ανάλυση της οθόνης του 6S Plus στα 1080p σας φαίνεται σαν ... επιστροφή στο παρελθόν του 2014, σκεφτείτε ότι από την άλλη, σας κάνει εξοικονόμηση στη ζωή της μπαταρίας σε σχέση με τα smartphone πολλαπλάσιας ανάλυσης. Βέβαια δε θα εκπλαγούμε αν η Apple κρατάει αυτόν τον «άσο στο μανίκι της» για τα επόμενα μοντέλα. Όπως και να ‘χει, η ανάλυση 1080p είναι εξαιρετική για ένα smartphone αυτού του μεγέθους και οι επιπλέον αναλύσεις είναι μόνο μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας, κάτι που το iPhone 6S Plus το χρειάζεται απεγνωσμένα όπως θα δούμε παρακάτω.

Το Touch ID λειτουργεί ακόμη καλύτερα και άμεσα από ότι στο προηγούμενο μοντέλο, όπως έγινε αντίστοιχα και μεταξύ των iPhone 6 και 6S. Όσον αφορά την κατασκευή του «κελύφους», είναι από ένα νέο κράμα αλουμινίου, που θεωρητικά είναι ακόμη πιο σκληρό και ανθεκτικό, κάτι πολύ σημαντικό μάλιστα για μια συσκευή αυτού του μεγέθους. που υπέφερε πέρυσι από το σκάνδαλο του «λυγίσματος» (υπερβολές εδώ που τα λέμε). Έτσι, όσοι φέτος θέλετε να το βάλετε στην κολότσεπη του τζιν σας, μάλλον δε θα έχετε πρόβλημα (αν δεν έχετε πρόβλημα με ένα τέτοιο «τέρας» στην κολότσεπη, εγώ τι άλλο να πω).

ired iphone 6s plus 04

Και πάλι, όπως και με το 6S, έχουμε ένα επιπλέον χρώμα στη συλλογή, το χρυσό-ροζ, που έκανε μεγάλη αίσθηση φέτος στην παρουσίαση. Στην ουσία πρόκειται για μια πιο «ζεστή» απόχρωση του χρυσού που είναι καλή και για τα δύο φύλλα, απλά πρόκειται για θέμα γούστου από εκεί και πέρα. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι φαίνεται πιο σοβαρό από το καθαρά χρυσό που «βγάζει μάτια».

Το 3D Touch και πάλι

Όπως και στο μικρό «αδέρφι» το 6S Plus περιλαμβάνει το περίφημο 3D Touch για το οποίο τόση φασαρία έχει γίνει. Και μάλιστα η λειτουργία αυτή έρχεται και «δένει» έξοχα με το iOS 9 (που στην ουσία φτιάχτηκε περισσότερο για τα νέα μοντέλα iPhone και iPad). Όπως είπαμε και στο άρθρο μας για το iPhone 6S οι λειτουργίες του 3D Touch ονομάστηκαν από την Apple, Peek και Pop. Δε θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, απλά δείτε το άρθρο μας για το iPhone 6S, για μια πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η λειτουργία αυτή είναι ακόμη πιο φυσική στη μεγαλύτερη οθόνη του iPhone 6S Plus, όπου, πέρα από τις επιπλέον λειτουργίες των μενού που προστίθενται, αποδίδει εκπληκτικά και σε προγράμματα σχεδίασης. Και μάλιστα αποδίδει εξίσου καλά ακόμη και με γραφίδες.

Δείτε ακόμη: Η τεχνολογία Force touch της Apple αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούσατε με το iPhone ή iPad έως τώρα

ired iphone 6s plus 05