Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone

Πώς να αποφύγετε την υπερθέρμανση του iPhone
ired.gr

To iPhone, το πιο HOT smartphone της αγοράς, μπορεί να ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του.

Μπορεί το iPhone να είναι ένα από τα πιο «καυτά» gadgets της αγοράς smartphones, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να «ζεματάει» στα χέρια σας. Η υπερθέρμανση δεν συμβαίνει συχνά αλλά αν εμφανιστεί το προειδοποιητικό μήνυμα, υπάρχουν τρόποι να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία με ασφάλεια.

Πόση θερμοκρασία θα πρέπει να έχει το iPhone;

Το iPhone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά σε περιοχές όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 0 και 35 βαθμών Κελσίου. Στην Ελλάδα, οι θερμοκρασίες βρίσκονται συνήθως μέσα αυτά τα πλαίσια, οπότε δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Παρόλαυτα, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος που έχετε αφήσει τη συσκευή μπορεί να αλλάξει, π.χ. αν αφήσετε το iPhone στο αυτοκίνητο ή αν το πάρετε μαζί σας ενώ κάνετε σκι στα χιόνια.

Μάλιστα, κάποιοι χρήστες του ολοκαίνουριου iPhone 6s που διαθέτει τον πιο γρήγορο επεξεργαστή A9, ανέφεραν στο Reddit, προβλήματα υπερθέρμανσης και απενεργοποίηση του LED flash στη λήψη φωτογραφιών. Ελπίζουμε το πρόβλημα με τη νέα συσκευή να είναι τυχαίο αλλά όπως και να έχει, ας έχουμε το νου μας.

ired iphone from getting hot 01

Τι συμβαίνει όταν το iPhone υπερθερμαίνεται;

Όταν το iPhone ανεβάζει θερμοκρασία, θα εμφανίσει ένα προειδοποιητικό μήνυμα σε μια μαύρη οθόνη: «iPhone needs to cool down before you can use it». Αν δείτε αυτό το μήνυμα, θα πρέπει να μεταφέρετε τη συσκευή σε ένα πιο δροσερό σημείο, να την απενεργοποιήσετε και να περιμένετε να επανέλθει στην κανονική θερμοκρασία. Μέχρι να επανέλθει το iPhone σε φυσιολογική θερμοκρασία, θα μπορείτε να κάνετε μόνο επείγουσες κλήσεις.

Διαβάστε επίσης: «9 συμβουλές για όλους τους χρήστες Smartphone»

Αν η συσκευή παραμείνει εκτεθειμένη σε μεγάλες θερμοκρασίες μπορεί να εμφανιστούν τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Η συσκευή να σταματήσει να φορτίζει
  • Η οθόνη να μαυρίσει
  • Το σήμα να γίνει αδύναμο
  • Το φλας της κάμερας να απενεργοποιηθεί

Τα προβλήματα αυτά είναι προσωρινά, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μόλις η συσκευή «κρυώσει», θα επανέλθει η λειτουργία της σε κανονικούς ρυθμούς.

ired iphone from getting hot 02

Διαβάστε επίσης: «Υπάρχει διακόπτης ΟΝ/OFF για το μυαλό μας»

Συμβουλές για ένα «δροσερό» iPhone

Αν βρεθείτε σε ένα αρκετά θερμό μέρος, μπορείτε να προλάβετε την υπερθέρμανση της συσκευής σας, ακολουθώντας τις οδηγίες μας, από το 1 έως το 9, με βάση το βαθμό ανησυχίας σας.

1. Αφαιρέστε τη θήκη.

2. Μη το αφήνετε στο αυτοκίνητο. Οι θερμοκρασίες, εκεί, μπορεί να ανέβουν επικίνδυνα.

3. Αποφύγετε την έκθεσή του στον ήλιο.

4. Μη χρησιμοποιείτε το Bluetooth, επειδή αποτελεί επιπρόσθετη πηγή θερμότητας.

5. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Το GPS μπορεί να υπερθερμάνει τη συσκευή σας. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Απόρρητο> Υπηρεσίες Τοποθεσίας> ΟΧΙ.

6. Αποφύγετε τη χρήση οδηγιών διαδρομής στους Χάρτες.

7. Μη φορτίζετε τη συσκευή αν βρίσκεστε σε ένα ήδη ζεστό περιβάλλον, αφού η φόρτιση θα ανεβάσει κι άλλο τη θερμοκρασία.

8. Ενεργοποιήστε τη Χρήση σε πτήση που απενεργοποιεί συγχρόνως το GPS, το Bluetooth, το Wi-Fi και τα Δεδομένα.

9. Απενεργοποιήστε τη συσκευή. Ως τελευταία λύση και μόνο αν ανησυχείτε ιδιαίτερα για την υπερθέρμανση της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το iPhone»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status