Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά iPhone - Τα 16 GB πλέον δεν είναι αρκετά

Αγορά iPhone - Τα 16 GB πλέον δεν είναι αρκετά
ired.gr

iPhone στα 16 GB. Φτάνουν; Για ποιους είναι αρκετά και για ποιους όχι

Τα νέα iPhones ανακοινώθηκαν και για μια ακόμη φορά βλέπουμε στα Apple Stores ανά τον κόσμο να γίνεται χαμός προκειμένου οι χρήστες να τα αποκτήσουν. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, κατά βάση, δυσκολευόμαστε στο οικονομικό σκέλος. Και μόνο εκεί φαντάζομαι οι περισσότεροι, γιατί δεν τίθεται θέμα για το iPhone. Αυτό θέλουμε, και το θέλουμε τώρα. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να το αποκτήσουν μέσω της επιδότησης από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται (αυτό το θέμα και το κατά πόσο συμφέρει θα πρέπει κάποια στιγμή να το αναλύσουμε), κάποιοι θα πληρώσουν μόνο τη διαφορά στην τιμή από την πώληση της συσκευής που τώρα κατέχουν και κάποιοι (λίγοι;) θα τα ..σκάσουν χοντρά.

Διαθέσιμες χωρητικότητες συσκευών

ired iphone 16gb 01

Και φέτος, η Apple επέλεξε τα 16 GB να είναι η “entry storage” συσκευή, κάτι που όλοι κατακρίνουμε εδώ και χρόνια. Βέβαια, φέτος η εταιρία βρήκε καλύτερες δικαιολογίες, όπως το “αδυνάτισμα” των εφαρμογών με το “app thinning” αλλά και διάφορες τεχνικές διευκόλυνσης των αναβαθμίσεων.

Οι “λύσεις” της Apple βοηθούν πραγματικά στο να μπορέσουν συσκευές ονομαστικής χωρητικότητας 16 GB να καλύψουν τις ανάγκες μεγάλης μερίδας του κοινού; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: ΟΧΙ!

Είναι το iCloud η λύση;

ired iphone 16gb 02

Η Apple μείωσε τις τιμές στο iCloud Storage και πλέον μπορούμε να έχουμε 50 GB στη διάθεσή μας, μόνο με 1€/μήνα. Ok. Και; Τα αρχεία που έχουμε στο iCloud Drive πάλι θα καταλαμβάνουν χώρο στη συσκευή μας και οι φωτογραφίες του iPhoto Library ακόμα και αν επιλέξουμε να βελτιστοποιηθεί το μέγεθός τους για τη συσκευή μας, θα έχουν ένα “σεβαστό” μέγεθος.

Ακόμη και στην υπηρεσία Apple Music, η πλειοψηφία των χρηστών, αποθηκεύει τοπικά λίστες και στριμάρει μόνο όταν βρίσκεται σε Wi-Fi.

Συμπέρασμα

Όσο και να προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε την Apple στο θέμα αυτό, δεν θα τα καταφέρουμε. Καλό το cloud, αλλά δεν είναι πάντα προσπελάσιμο. Καλές οι λύσεις βελτιστοποίησης του όγκου των εφαρμογών, αλλά είναι απλές ασπιρίνες.

Η επιλογή των 16 GB θα καλύψει μόνο λίγους χρήστες και αν ενδιαφέρεστε να ανήκετε σε αυτούς θα πρέπει περιοριστείτε αρκετά:

  • Δεν θα αποθηκεύετε χιλιάδες φωτογραφίες και videos στη συσκευή σας. Για να προβείτε στην οικονομικότερη (!) αγορά συσκευής χωρητικότητας 16 GB θα πρέπει να έχετε 500, το πολύ 1000 φωτογραφίες στη συσκευή σας.
  • Θα πρέπει να ασχολείστε μόνο με το casual gaming. Αν παίζετε μόνο Angry Birds και συναφή παιχνιδάκια, θα μπορέσετε να κατεβάσετε μια ντουζίνα και να είστε ok. Infinity Blade και λοιπές παιχνιδάρες θα πρέπει να τις ξεχάσετε.
  • 4K videos κλπ, απλά είναι απαγορευτικά. Θα μπορέσετε να συλλάβετε αρκετές φωτογραφίες και μερικά videos, τα οποία όμως θα πρέπει να τα μεταφέρετε στον υπολογιστή σας και να τα διαγράψετε από το camera roll.
  • Δεν θα πρέπει να κατεβάζετε τα πάντα. Ο καιρός που κατεβάζαμε τα πάντα έχει περάσει. Προσεκτικά επιλεγμένες και καλά “στοχευμένες” θα πρέπει να είναι οι εφαρμογές που κατεβάζετε και όσες δεν χρησιμοποιούνται.... delete.

ired iphone 16gb 03

Σύνοψη

Συνοψίζοντας, για να μπορέσουμε να κάνουμε την οικονομικότερη επιλογή και να μην κλαίμε μετά τα χρήματά μας (και να μπορούμε να κάνουμε και κανά update εύκολα), η χρήση του iPhone των 16 GB θα πρέπει να γίνεται για social media, casual gaming, ακρόαση μουσικής με περιορισμένο αριθμό λιστών, περιορισμένη αποθήκευση video και συγχρονισμό μέρους των φωτογραφιών μας.

Για κάποιους όλα αυτά είναι “ok” και δεν συνιστούν “περιορισμό”. Για λίγους όμως. Οι υπόλοιποι μη το σκέφτεστε καν. Είναι καλύτερα να περιμένουμε ένα έτος και να κάνουμε skip μια γενιά iPhone (το ξέρω, είναι δύσκολο, αλλά και οι εποχές επίσης) και του χρόνου να πάρουμε συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Εκτός και αν το iPhone 7 ξεκινάει από τα 32 GB (λέτε να δεήσει η Apple;) και η αναμονή αποδειχθεί χρυσή επιλογή.....

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status