Νέα τηλεόραση έπιπλο από την Samsung

Νέα τηλεόραση έπιπλο από την Samsung
ired.gr

Αν βαρεθήκατε τις νέες τηλεοράσεις που γίνονται όλο και πιο λεπτές υπάρχει μια λύση για σας και αυτή προσφέρεται από την Samsung.

Η νέα τηλεόραση της μεγάλης κορεάτικης εταιρείας προσφέρει το βάθος που λείπει από τις ηλεκτρονικές συσκευές στο σαλόνι μας. Το όνομα αυτής είναι Serif TV. Αν σας θυμίζει όνομα γραμματοσειράς τότε έχετε απόλυτο δίκιο. Η γραμματοσειρά Σερίφ μπορεί κάλλιστα να περιγράψει το σχεδιασμό της νέας τηλεόρασης.

ired serif tv 01

Βλέποντας την τηλεόραση θα καταλάβετε ότι είναι λίγο δύσκολο να την κρεμάσετε στον τοίχο όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη νέα τηλεόραση. Η Samsung συνεργάστηκε με δύο Γάλλους σχεδιαστές. Ο στόχος τους ήταν μέσω του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού να μετατρέψουν την τηλεόραση σε ένα έπιπλο και όχι σε μία απομονωμένη συσκευή.

Ή όπως το μετέφεραν με τα δικά τους λόγια οι Ronan και Erwan Bouroullec:

Αυτό που ψάχναμε ήταν μία στιβαρή παρουσία θα μπορούσε να σταθεί φυσικά σε κάθε περιβάλλον.

ired serif tv 02

Όπως ακόμη εξομολογήθηκαν οι δύο σχεδιαστές, έμπνευσή τους αποτέλεσε το γράμμα “ i ”, στην γραμματοσειρά Serif.

serif tv 03

Τυχαία εικόνα από το αρχείο.

Η τηλεόραση είναι διαθέσιμη σε τρία βασικά χρώματα, λευκό, κόκκινο και μπλε και σε τρία διαφορετικά μεγέθη:

  • Ultra high definition στις 40 ίντσες
  • Full high definition στις 32 ίντσες
  • Και απλό High definition στις 24 ίντσες

ired serif tv 04

Τα δύο μεγαλύτερα έπιπλα τηλεόρασης συνοδεύονται, εάν το επιθυμείτε, από ποδαράκια, τα οποία επιτρέπουν στην τηλεόραση να σταθεί από μόνη της.

Οι εξωχές στο κάτω μέρος τηλεόρασης καθώς και στο πάνω μέρος, που παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ράφι, δεν δίνουν την δυνατότητα να στερεώσουμε την τηλεόραση στον τοίχο.

Οι Αδελφοί Bouroullec έδωσαν σημασία ακόμη και στο πίσω μέρος της τηλεόρασης καλύπτοντας τις υποδοχές με ένα υφασμάτινο κάλυμμα. Εκτός από την τηλεόραση σχεδίασαν ένα νέο τηλεχειριστήριο καθώς και νέο interface για να ταιριάζει στο στυλ της γραμματοσειράς Σερίφ.

Το εάν αυτή η τηλεόραση θα ταίριαζε στον δικό σας χώρο είναι θέμα προσωπικού γούστου, σε κάθε περίπτωση όμως είναι θετικό να βλέπουμε τη Samsung να κατασκευάζει ένα προϊόν το οποίο εκτός από λειτουργική έχει και αισθητική σημασία.

serif tv 01

Σίγουρα η τηλεόραση Serif μπορεί να προκαλέσει θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη η τηλεόραση αυτή είναι πολύ ικανοποιητική αισθητικά. Μερικά από τα σχόλια που άκουσα όμως ήταν ελεύθερα προς μετάφραση, όπως αυτό:

Όπως κάθε άλλη μόδα, έτσι και το σεμεδάκι ήταν αναπάντεχο να επιστρέψει.

serif tv 02

Είναι αλήθεια ότι η τηλεόραση Serif γεμίζει το χώρο χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι αναμμένη. Ενώ παράλληλα πιστεύω πως θα μπορούσε να συνεργαστεί άψογα με το νέο Apple TV.

Τέλος, έχουν ανακοινωθεί οι τιμές πώλησης της Serif για την Αγγλία και αυτές θα είναι:

24 ίντσες - 688 €

32 ίντσες - 964 €

40 ίντσες - 1,654 €

H Serif θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Σουηδία και τη Δανία στις 2 Νοεμβρίου.

από jericho

Δείτε περισσότερα: