Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9

Έξυπνα tips: Απαλλαχθείτε από τις καθυστερήσεις του λειτουργικού iOS 9
ired.gr

Βελτιώστε άμεσα την απόδοση του λειτουργικού iOS 9 της συσκευής σας, με μερικά έξυπνα τεχνάσματα.

H νέα ανανεωμένη έκδοση iOS 9, έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μίας μεγάλης μερίδας χρηστών, ιδίως ιδιοκτήτες παλαιότερων συσκευών. Συγκεκριμένα χρήστες με συσκευές iPad 2, iPhone 4S, έχουν αναφέρει πως η νέα έκδοση, είναι υποφερτή, δεδομένων των χαρακτηριστικών των συσκευών τους. Πριν μερικές ημέρες αναρτήσαμε ανάλυση για την υποδοχή της νέας έκδοσης, από τις συσκευές iPhone 4S, την οποία μπορείτε να αναγνώσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: iPhone 4S και iOS 9: Η εκτέλεση αναστέλλεται, τίποτε περισσότερο

Για όλους τους υπόλοιπους χρήστες, οι αντιδράσεις ποικίλουν ανάλογα την έκδοση της συσκευής (iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6 κ.λ.π.). Από τους τολμηρούς που έσπευσαν πρώτοι να αναβαθμίσουν, τα μηνύματα ήταν θετικά όσον αφορά τη σταθερότητα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως στο νέο λειτουργικό σύστημα, η Apple έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο να υποστηρίξει τις παλαιότερες συσκευές της και λιγότερο στο να φέρει στις νεότερες, καινούρια χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Σίγουρα χρήστες συσκευών προηγούμενων ετών δεν θα πρέπει να περιμένουν απόκριση, όμοια με τις τελευταίες εκδόσεις των iPhone 6 και iPhone 6S Plus. Τούτη τη στιγμή μπορείτε να αναβαθμίσετε όποια συσκευή κι αν κατέχετε και στη συνέχεια εάν δεν είστε ευχαριστημένοι, να επιστρέψετε στην αμέσως προηγούμενη έκδοση λειτουργικού (με κάθε επιφύλαξη). Εμείς σας έχουμε προσφέρει όλες τις απαραίτητες οδηγίες να το πράξετε:

Διαβάστε: Πως να επαναφέρετε το λειτουργικό της συσκευής σας στην έκδοση 8.4

Για όσους όμως χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουμε ευχάριστα νέα. Σε σχολαστική αναζήτηση που κάναμε στο διαδίκτυο, συγκεντρώσαμε ό,τι είναι τεχνικώς δυνατό να επιχειρήσετε, προκειμένου να καλυτερεύσετε την απόδοση της συσκευής σας.

Επιθετική επανεκκίνηση

Είμαστε και γλωσσοπλάστες. Ο όρος που έχει επικρατήσει, είναι το Hard reset και είναι η πρώτη ενέργεια την οποία συστήνει και η ίδια η εταιρεία Apple, όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα λειτουργικού. Στην περίπτωση που στη συσκευή σας iPhone ή iPad, το μενού των ρυθμίσεων και οι εφαρμογές, καθυστερούν να ανοίξουν, η κάμερα δεν λειτουργεί ή απουσιάζουν εικονίδια μετά την αναβάθμιση, όπως του App Store, μία επιθετική επανεκκίνηση, θα φανεί σωτήρια. Πάμε να θυμίσουμε πως γίνεται η ενέργεια αυτή.

Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο αφετηρίας (Home button) και το πλήκτρο ενεργοποίησης (Power button) μέχρι η συσκευή σας να απενεργοποιηθεί τελείως και στη συνέχεια εμφανιστεί το λογότυπο της εταιρείας (μήλο).

ired ios 9 tips for speed 01

Ενδεχομένως να υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην πλήρη επανεκκίνηση της συσκευής σας, αλλά αυτό είναι σύνηθες. Σημειώστε πως σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά συστήματα, δεν θα διαγραφεί τίποτα από τα δεδομένα σας. Η συσκευή κάνει ουσιαστικά μία “αναδιοργάνωση” των στοιχείων του λειτουργικού της συστήματος.

Καθυστερήσεις και χαμηλής ποιότητας εικόνα

Το χαρακτηριστικό parallax που πρωτοσυναντήσαμε στο λειτουργικό iOS 8, πολλές φορές προσθέτει καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής. Εάν ανήκετε στους χρήστες που αναζητούν τρόπο να απαλλαχθούν από τέτοιου είδους εφέ, ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή, προκειμένου να το απενεργοποιήσετε:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωσης κίνησης > θέση ON

ired ios 9 tips for speed 02

ired ios 9 tips for speed 03

Για να μειώσετε ακόμη περισσότερο το σύνολο των γραφικών εφέ τα οποία επιβραδύνουν τις παλαιότερες κυρίως συσκευές, ακολουθήστε τη διαδρομή:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Αύξηση αντίθεσης > Μείωση Διαφάνειας > θέση ON

ired ios 9 tips for speed 04

ired ios 9 tips for speed 05

Επαναφορά Ρυθμίσεων

Μία επιπλέον μη επώδυνη ενέργεια που μπορείτε να πραγματοποιήσετε χωρίς δυσάρεστες συνέπειες όταν η συσκευή σας παρουσιάζει προβλήματα - κυρίως στο λειτουργικό της - είναι η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων της συσκευής σας, iPhone ή iPad.

Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Όλες οι ρυθμίσεις.

ired ios 9 tips for speed 06

Σημειώστε πως και η παραπάνω ενέργεια δεν πρόκειται να βλάψει τα δεδομένα σας, καθώς δεν διαγράφεται τίποτε από αυτά. Το μόνο που θα χρειαστεί να επαναφέρετε είναι οι συνδέσεις μέσω δικτύων Wi-Fi και η ζευγοποιήση με περιφερειακές συσκευές Bluetooth. Σημαντικό είναι επίσης πριν προχωρήσετε στην παραπάνω ενέργεια, να κρατήσετε σημειωμένα τα στοιχεία δικτύου LTE/3G.

Ρυθμίσεις > Δεδομένα > Κινητό δίκτυο δεδομένων > APN

ired ios 9 tips for speed 07

ired ios 9 tips for speed 08

Με την ολοκλήρωση της επαναφοράς, εισάγετε εκ νέου τα στοιχεία που σημειώσατε, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε το κινητό δίκτυο δεδομένων του παρόχου σας, και πάλι.

Πλήρης επαναφορά ρυθμίσεων

Υπάρχουν δυστυχώς και περιπτώσεις που οι παραπάνω ενέργειες δεν αποδίδουν στο βαθμό που επιθυμούμε και η συσκευή συνεχίζει τις απρόσμενες καθυστερήσεις. Σε τέτοιες καταστάσεις οφείλουμε να πάρουμε δραστικά μέτρα, αφού όμως πρώτα διασφαλίσουμε τα δεδομένα μας.

Στην περίπτωση που η συσκευή σας iPhone ή iPad έχει δραματική καθυστέρηση στην απόκριση, κάνετε ολική επαναφορά του λειτουργικού στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ακολουθώντας την οδό:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά > Περιεχόμενα και ρυθμίσεις

ired ios 9 tips for speed 09

ired ios 9 tips for speed 10

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »