Βοήθεια, το iPhone δεν φορτίζει!

Βοήθεια, το iPhone δεν φορτίζει!
ired.gr

Πριν ρίξετε το φταίξιμο στην μπαταρία, ελέγξτε αν συντρέχει κάποιος από τους 4 λόγους μη φόρτισης του iPhone και επιλύστε το πρόβλημα σαν επαγγελματίας!

Όταν μια συσκευή δεν φορτίζει σωστά ή στην χειρότερη περίπτωση δεν φορτίζει καθόλου, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργικότητά της, με αποκορύφωμα την απενεργοποίησή της μετά από λίγες ώρες. Όμως μια δυσλειτουργία στη φόρτιση δεν σημαίνει απαραίτητα πρόβλημα στην μπαταρία ή στον φορτιστή του iPhone. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να συμβαίνει κάτι πιο απλό που επιλύεται πολύ εύκολα.

ired iphone not charging 01

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, πριν στείλετε τη συσκευή σας για service.

1. Μπορεί να φταίει το app που μόλις κατεβάσατε

 ired iphone not charging 02

Τα apps που κατεβάζουμε από το App Store έχουν κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη και διασκεδαστική. Όμως κάποιες από αυτές μπορεί να κάνουν κακό στη διαδικασία της φόρτισης της συσκευής. Αν το πρόβλημα παρουσιάστηκε αμέσως μετά το download ενός νέου app, τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή για να δείτε αν θα διορθωθούν τα πράγματα.

2. Κρασάρισμα στο λογισμικό

 ired iphone not charging 03

Προβλήματα στη φόρτιση μπορεί να δημιουργήσει κάποιο κρασάρισμα στο λογισμικό. Το αποτέλεσμα είναι ότι παρόλο που ο φορτιστής και τα καλώδια βρίσκονται σε άψογη κατάσταση, η συσκευή δεν τα αναγνωρίζει και δεν δέχεται τη φόρτιση. Ένα hard reset θα λύσει την κατάσταση. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ «Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση σε ένα iPhone/iPad»

3. Ελέγξτε τα καλώδια

 ired iphone not charging 04

Ελαττωματικά καλώδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα την ώρα της φόρτισης. Ένα φθαρμένο καλώδιο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με ένα καινούριο απλά προσέξτε αυτά του τύπου «lightning». Διαβάστε περισσότερα εδώ «Γιατί τα καλώδια iPhone lightning δυσλειτουργούν»

4. Ελέγξτε την πρίζα

Μπορεί να ακούγεται ανόητο, όμως καμιά φορά παραβλέπουμε το προφανές. Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη συσκευή σας αλλά με την ίδια την πρίζα. Δοκιμάστε άλλη πρίζα ή φορτίστε το κινητό σας μέσω του υπολογιστή σας ή του laptop.

Διαβάστε επίσης: «Υπολογίστε την ηλικία της μπαταρίας του iPhone»

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: