Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο μεγαλύτερος κατάλογος: Απενεργοποιήστε ανεπιθύμητες λειτουργίες στο iOS 9

Ο μεγαλύτερος κατάλογος: Απενεργοποιήστε ανεπιθύμητες λειτουργίες στο iOS 9
ired.gr

Σας ενοχλούν οι διαφάνειες και οι διάφορες μικροεφαρμογές, ιδού το πως θα τις απενεργοποιήσετε.

"Το ημιδιαφανές εφέ δεν μου αρέσει καθόλου", "η γραμματοσειρά έγινε δυσανάγνωστη", εάν επιθυμείτε να επαναφέρετε όλες αυτές τις εμφανισιακές αλλαγές που συναντάμε στο νέο επίσημο iOS 9, σας παραθέτουμε ενέργειες για να απαλλαχθείτε από αυτές τώρα.

Είτε λοιπόν πρόκειται για το πληκτρολόγιο, εφέ εφαρμογών, χειρονομίες ή οτιδήποτε άλλο έφερε το λειτουργικό iOS 9 και για εσάς δεν είναι ευχάριστο, μπορείτε εύκολα να το αλλάξετε ή να το απενεργοποιήσετε, μέσα από τις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

ΟΠΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Εάν σας προκαλούν πονοκέφαλο τα οπτικά εφέ του λειτουργικού iOS 9, σας παραθέτουμε τις ρυθμίσεις κι εσείς επιλέξτε τι από τα παρακάτω δεν χρειάζεστε και απενεργοποιήστε τα.

Μεγαλύτερο έντονο κείμενο

Εάν τα μάτια σας κουράζονται για να διαβάζουν κείμενο στην οθόνη ενός iPhone, μπορείτε να κάνετε αλλαγές από την ενότητα "Προσβασιμότητα". Μεγαλώστε το κείμενο, κάνετέ το πιο έντονο από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερο κείμενο αγγίξτε την επιλογή "Μεγαλύτερο κείμενο", μετακινώντας το ρυθμιστικό στο μέγεθος που σας ικανοποιεί.

ired ios 9 tweaks disable 01

Εάν το κείμενο επιθυμείτε να είναι πιο έντονο, ενεργοποιήστε την εναλλαγή ακριβώς δίπλα, από την επιλογή "Έντονο κείμενο" (Σημείωση: Ενδεχομένως να σας ζητηθεί επανεκκίνηση της συσκευής, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αλλαγές).

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Εμφανίστε έξυπνα στο Safari την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας

Μετατρέψτε το κείμενο σε εικονικά πλήκτρα

Με την έλευση του λειτουργικού iOS 7, η Apple απομάκρυνε όλα τα πλήκτρα από το interface του λειτουργικού της, ώστε να γίνει επίπεδο, διατηρώντας μόνο συνδέσμους. Αν εσάς προσωπικά σας ενοχλεί, έχετε την επιλογή να επαναφέρετε σχηματικά τα πλήκτρα, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα και ενεργοποιώντας την επιλογή "Σχήματα κουμπιών".

ired ios 9 tweaks disable 02

Στις εναλλαγές μπορείτε να προσθέσετε και σύμβολα, ώστε να γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό εάν είναι ενεργοποιημένη μία εναλλαγή ή όχι. Στην ίδια τοποθεσία (Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα), ενεργοποιήστε την επιλογή "Ετικέτες ενεργοποίησης".

Μειώστε το εφέ διαφάνειας - σκούρυνση χρωμάτων

Εάν δεν επιθυμείτε έντονες αποχρώσεις χρωμάτων, όπως φωτεινό μπλε ή κόκκινο χρώμα στο λειτουργικό iOS, έχετε τη δυνατότητα να μειώσετε κάπως την ένταση των χρωμάτων, από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα, στην υποενότητα “Αύξηση αντίθεσης”. Μπορείτε επίσης να μειώσετε την ένταση του λευκού από την ίδια τοποθεσία, ενεργοποιώντας την εναλλαγή "Μείωση σημείου λευκού".

ired ios 9 tweaks disable 03

Μία ακόμη ενέργεια που μπορείτε να κάνετε στην ίδια υποενότητα, είναι να αποφύγετε τις μη επιθυμητές διαφάνειες. Ενεργοποιήστε την ομώνυμη εναλλαγή και όπου υπάρχει διαφάνεια, θα λάβετε μία γκρι ανοιχτή απόχρωση.

Απενεργοποιήστε το εφέ παραλλαγής και το εφέ μεγέθυνσης εφαρμογών

Εδώ είναι πραγματικά μία σημαντική αλλαγή που ενοχλεί αρκετούς χρήστες. Εάν ανήκετε σε όσους ζαλίζονται από τα επαναλαμβανόμενα εφέ, υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε. Με την έλευση του προηγούμενου λειτουργικού iOS 8, πολλοί χρήστες έσπευσαν να τις απενεργοποιήσουν αμέσως.

ired ios 9 tweaks disable 04

Το ίδιο μπορείτε να πράξετε και στο νέο λειτουργικό σύστημα, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Μείωση κίνησης και να θέσετε την εναλλαγή στην θέση ON. Η ενέργεια αυτή θα προκαλέσει την παύση των κινουμένων εφέ, απαλλάσσοντάς σας από την μετακίνηση των Wallpapers και το εφέ μεγέθυνσης των εφαρμογών.

Διαβάστε επίσης: 9 λόγοι που θα αγαπήσετε το iOS 9

Απενεργοποίηση εμφάνισης πεζών χαρακτήρων πληκτρολογίου

Η Apple στο λειτουργικό iOS 9, προσπάθησε για μία ακόμη φορά να επανακαθορίσει τη συμπεριφορά του πλήκτρου Shift, με μία κίνηση. Αυτή τη φορά έχετε την επιλογή πατώντας μία φορά το πλήκτρο, να εναλλάσσετε από πεζά σε κεφαλαία γράμματα και το πληκτρολόγιο να αλλάζει την εμφάνιση χαρακτήρων.

ired ios 9 tweaks disable 05

Εάν αυτό σας ενοχλεί μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Πληκτρολόγιο > "Εμφάνιση πεζών πλήκτρων".

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως μόλις η εναλλαγή απενεργοποιηθεί, το πληκτρολόγιο επανέρχεται σε κατάσταση και συμπεριφορά, όμοια με του λειτουργικού iOS 8, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΗ

Στο νέο λειτουργικό θα συναντήσετε αρκετές χειρονομίες οι οποίες διευκολύνουν το χειρισμό ενός iPhone ή iPad. Δείτε εάν κάποιες από αυτές θα σας βοηθήσουν στο χειρισμό της συσκευής.

Απενεργοποίηση της λειτουργίας Reachability (Εύκολη πρόσβαση)

Reachability τιτλοποιείται η λειτουργία της συσκευής iPhone 6 ή iPhone 6 Plus, η οποία επιτρέπει με διπλό άγγιγμα του πλήκτρου αφετηρίας (όχι πάτημα), το πάνω μέρος της οθόνης να πλησιάσει το μέσον της, δίνοντάς σας πρόσβαση με τον αντίχειρα.

ired ios 9 tweaks disable 06

Εάν η λειτουργία αυτή αντί να σας βοηθήσει, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα προκαλώντας ακούσιες ενεργοποιήσεις, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Εύκολη πρόσβαση.

Ακυρώστε τη λειτουργία "Ανακίνηση για αναίρεση”

Για αρκετά χρόνια η λειτουργία "Ανακίνηση για αναίρεση" είναι ο πιο γρήγορος τρόπος, εάν επιθυμείτε να διαγράψετε κείμενο το οποίο μόλις πληκτρολογήσατε. Ανακινήστε τη συσκευή σας και το κείμενο θα εξαφανιστεί. Εάν κάτι τέτοιο δεν σας ενδιαφέρει μπορείτε να απαλλαχθείτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα κι απενεργοποιήστε την εναλλαγή "Ανακίνηση για αναίρεση”.

ired ios 9 tweaks disable 07

Απενεργοποίηση Διαχωρισμού πληκτρολογίου

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που συναντήσαμε με την έλευση του iOS 8 για το iPad, ήταν ο διαχωρισμός πληκτρολογίου. Με τη λειτουργία αυτή και χρησιμοποιώντας τους αντίχειρες, μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιο στα δύο και να φέρετε κάθε τμήμα πιο κοντά στη εκάστοτε πλευρά. Υπάρχει η θεωρία πως βοηθά η ενέργεια αυτή, στην ταχύτερη πληκτρολόγηση. Έχετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης της λειτουργίας, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληκτρολόγιο και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή "Διαχωρισμός πληκτρολογίου”.

ired ios 9 tweaks disable 08

Απενεργοποίηση του Slider over και Split view

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τα νέα χαρακτηριστικά πολυδιεργασιών στη συσκευή σας iPad, μπορείτε επίσης να τα απενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πολυδιεργασία > Επιτρέπονται πολλές εφαρμογές > OFF.

ired ios 9 tweaks disable 09

Αποφυγή ενεργοποίησης της λειτουργίας υπέρθεσης video

H λειτουργία υπέρθεσης video (picture-in-picture) είναι ιδιαίτερα σημαντική, για χρήστες οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθούν κάποιο video, ενώ ταυτόχρονα κάνουν εργασία σε άλλη εφαρμογή. Κανονικά μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία από το εικονίδιο PiP ή πατώντας το πλήκτρο αφετηρίας. Εάν εσείς επιθυμείτε να σταματά η προβολή εάν πατάτε το πλήκτρο αφετηρίας, πηγαίνετε στην τοποθεσία, Ρυθμίσεις > Γενικά > Πολυδιεργασία κι επιλέξτε "Συνεχής υπέρθεση video" > OFF.

ired ios 9 tweaks disable 10

Απενεργοποιείτε χειρονομίες πολυδιεργασιών

Οι χειρονομίες για τους περισσότερους χρήστες όπως και για τον υποφαινόμενο, είναι ιδιαίτερα πρακτικές. Εάν για εσάς δεν είναι τόσο κι επιθυμείτε να τις απενεργοποιήσετε, στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Πολυδιεργασία, απενεργοποιώντας τη λειτουργία “Χειρονομίες”.

ired ios 9 tweaks disable 11

Αφαίρεση του Κέντρου ελέγχου από την οθόνη κλειδώματος και από τις εφαρμογές

Πολύ πιθανό κάποιοι από εσάς να θεωρούν προβληματική την εμφάνιση του Κέντρου ελέγχου, στην οθόνη κλειδώματος ή εντός των εφαρμογών. Η απενεργοποίηση και των δύο καταστάσεων, είναι πολύ εύκολη από το μενού ρυθμίσεων που βρίσκεται στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου. Απενεργοποιήστε την πρόσβαση στο Κέντρο ελέγχου, από την ομώνυμη εναλλαγή και πράξτε το ίδιο και για την Πρόσβαση εντός των εφαρμογών.

ired ios 9 tweaks disable 12

Διαβάστε επίσης: Remote Mouse: Πώς να κάνετε το iPhone ...ποντίκι!


ΗΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΙΚΡΟ-ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Εάν οι ήχοι που συνοδεύουν τις διάφορες λειτουργίες της συσκευής σας, σας προκαλούν εκνευρισμό, θα σας παρουσιάσουμε το πως μπορείτε να τους απενεργοποιήσετε (ή να τους αλλάξετε) στις συσκευές σας iPhone ή iPad.

Αποφυγή ήχων πληκτρολογίου κι ενεργοποίησης συσκευής

Από προεπιλογή, οι συσκευές iPhone και iPad, εκπέμπουν έναν ήχο κάθε φορά που κλειδώνετε τη συσκευή σας. Έχετε τη δυνατότητα απενεργοποίησης του ήχου αυτού, ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Ήχοι > και απενεργοποιώντας την εναλλαγή "Ήχοι κλειδώματος" και "Ήχοι πληκτρολογίου”.

ired ios 9 tweaks disable 13

Αλλάξτε την ένταση της φωνής καθοδήγησης στους Χάρτες

Θέλετε να επιβεβαιώσετε πως αντιλαμβάνεστε τις οδηγίες πλοήγησης που λαμβάνετε από την εφαρμογή Χαρτών ή δεν επιθυμείτε να ακούτε τις φωνητικές οδηγίες; Μπορείτε να επιλέξετε από το να μην ακούτε καθόλου την εκφώνηση, έως να ακούγεται πολύ δυνατά, από την τοποθεσία Ρυθμίσεις > Χάρτες (Σίγαση φωνής έως και Υψηλή ένταση ήχου).

ired ios 9 tweaks disable 14

Απενεργοποιήστε τις προτάσεις αναζήτησης

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ερωτηθεί πολλές φορές για τη συγκεκριμένη λειτουργία. Εάν δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται οι πιο συχνές τηλεφωνικές κλήσεις ή οι προτάσεις αναζήτησης, όταν σύρετε την οθόνη αφετηρίας προς τα κάτω η προς τα δεξιά, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Αναζήτηση Spotlight > Προτάσεις Siri.

ired ios 9 tweaks disable 15

Εάν επίσης δεν επιθυμείτε στην οθόνη κλειδώματος να εμφανίζεται κάτω δεξιά πρόταση για κάποια εφαρμογή, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Handoff και εφαρμογές > Εγκατεστημένες εφαρμογές > OFF.

ired ios 9 tweaks disable 15

Σταματήστε την αυτόματη προώθηση σε συσκευές Bluetooth

Εάν είστε κάτοχος ενός υπερσύγχρονου ηχοσυστήματος αυτοκινήτου ή ακουστικού Bluetooth, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξτε την αυτόματη προώθηση του ήχου από το iPhone σας στη συσκευή σας Bluetooth. (όταν είναι ζευγοποιημένες οι συσκευές). Για να το επιτύχετε ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Δρομολόγηση ήχου κλήσεων κι επιλέξτε μεταξύ Ακουστικά Bluetooth ή Ηχείο.

ired ios 9 tweaks disable 17

Κάπου εδώ θα σταματήσουμε, προκειμένου ν’ αφομοιώσετε όλες τις παραπάνω ενέργειες απενεργοποίησης οπτικών ή ηχητικών εφέ.

Εάν κατά την ενασχόλησή σας με το λειτουργικό iOS 9, προκύψουν λειτουργίες τις οποίες δεν τις έχουμε συμπεριλάβει στην ανάρτηση και δεν γνωρίζετε πως να τις απενεργοποιήσετε ή το αντίθετο, παρακαλούμε απευθυνθείτε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status