Τα κορυφαία νέα χαρακτηριστικά του watchOS 2

Τα κορυφαία νέα χαρακτηριστικά του watchOS 2
ired.gr

Πριν κλείσει τους 5 μήνες ζωής, το Apple Watch απέκτησε την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού του, μήπως και καταφέρει να σε πείσει να το αγοράσεις!

Και ενώ οι περισσότεροι ασχολούνται με το iOS9 και τις νέες δυνατότητές του, σχεδόν αθόρυβα έκανε την εμφάνισή του και το watchOS2. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού, η οποία είναι 515 ΜΒ. Αν διαθέτετε το φαντασμαγορικό αυτό ρολόι, τότε θα σας ενδιαφέρει πολύ να μάθετε τα τοπ χαρακτηριστικά του. Αν πάλι δεν το έχετε αποκτήσει ακόμη, διαβάστε παρακάτω για να δείτε τι χάνετε.

ired watch os 2 01

Νέα Watch faces

Η Apple φροντίζει να αλλάζετε watch face τόσο συχνά όσο αλλάζετε και τις κάλτσες σας. Έτσι με το νέο λογισμικό εγκαινίασε νέα βίντεο με time lapse που τραβήχτηκαν μέσα σε 24 ώρες, με επιλογή από 6 μεγάλες πόλεις του κόσμου: Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Mack Lacke, Shangai. Αν δεν έχετε Apple Watch, μπορείτε να τα θαυμάσετε στη σελίδα της Apple.

ired watch os 2 02

Διαβάστε επίσης: «Pebble Watch: Συνεργάτης του iPhone»

Ταξίδι στο χρόνο

Η Apple εγκαινίασε ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει γεγονότα σε χρονικό ορίζοντα 72 ωρών. Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή κορώνα, μπορεί , γυρίζοντάς την, να ενημερώνεται για τα μελλοντικά του σχέδια ή να γυρνάει πίσω στο χρόνο και να βλέπει ό,τι έχει ήδη πραγματοποιήσει.

ired watch os 2 03

Complications από τρίτους

Πρόκειται για watchfaces που είναι κατασκευασμένα από τρίτους προγραμματιστές και υποστηρίζουν πρόσβαση σε πληροφορίες από άλλα apps. Είναι, δηλαδή, σαν τα widgets του iPhone που μπορούν μεταξύ άλλων να παρουσιάζουν στοιχεία για τον καιρό, την ώρα, πτήσεις αεροπλάνων και πολλά άλλα.

ired watch os 2 04

Διαβάστε επίσης: «Το Apple Watch, θύμα του Logogate»

Nightstand mode

Εκτός από ρολόι, το Apple Watch είναι και ξυπνητήρι φυσικά. Με το Nightstand Mode, όταν η συσκευή φορτίζει, το Watch face γυρίζει ώστε να προβάλλεται οριζόντια. Σε αυτή τη μορφή, η ψηφιακή κορώνα λειτουργεί ως snooze button, ενώ το παράπλευρο πλήκτρο χρησιμεύει για την παύση του ξυπνητηριού.

ired watch os 2 05

Face Time ήχου

Με το νέο λογισμικό watchOS 2, ξεκινάει και η λειτουργία του Face Time ήχου, για κλήσεις που πραγματοποιούνται με το Apple Watch.

ired watch os 2 06

Απάντηση σε email

Μια μικρή αλλά σούπερ βολική αλλαγή είναι η δυνατότητα απάντησης σε εισερχόμενο email. Ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύσει την απάντηση στη Siri, να εισάγει emojis αλλά και να χρησιμοποιήσει έτοιμες απαντήσεις. Στην αρχική έκδοση, οι χρήστες μπορούσαν μόνο να διαβάσουν τα email και όχι να στείλουν απάντηση.

ired watch os 2 07

Λειτουργία Transit

Όπως και στο iOS9 έτσι και στο watchOS2 ήρθαν οι transit directions, δηλαδή πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς: λεπτομερή δρομολόγια αλλά και διαδρομές μέσω του Maps για πρόσβαση στους σταθμούς των μέσων.

ired watch os 2 08