Έρχεται το Apple Car;

Έρχεται το Apple Car;
ired.gr

Το αυτοκίνητο της Apple μπορεί να εμφανιστεί πολύ νωρίτερα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Το Apple Car φαίνεται να γέμισε το κενό των φημολογιών που δημιουργήθηκαν καθώς δεν παρουσιάστηκε νεότερο Apple Watch. Είναι το νέο μυθικό προϊόν που δεν ξέρουμε αν τελικά θα εμφανιστεί. Η Apple δεν επιβεβαίωσε ποτέ τις φημολογίες ότι κάτι τέτοιο είναι καν «στα σκαριά». Υπάρχουν ωστόσο αρκετές αναφορές που διέρρευσαν από το Cupertino και δείχνουν ότι η εταιρία εργάζεται σε κάποιο πρότζεκτ που έχει να κάνει με την αυτοκίνηση.

Πολλοί πιστεύουν ότι - βάσει των διαρροών - ένα μεγαλειώδες αυτοκίνητο της Apple δε θα είναι στη γραμμή παραγωγής για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά μια νέα αναφορά από τη The Guardian λέει αντίθετα: λέει ότι ένα αυτοκίνητο από την Apple πρέπει να είναι ήδη έτοιμο προς παρουσίαση και βασίζεται σε συναντήσεις των υπευθύνων της εταιρίας με αξιωματούχους του Τμήματος Αυτοκίνησης της Καλιφόρνιας (California Department of Motor Vehicles - DMV). Η λογική λέει ότι, αν η Apple ζητάει να λάβει άδεια για κάποιο όχημα, τότε πρέπει ήδη να είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για το όχημα αυτό.

 ired apple car 01

Δείτε ακόμη: Το αυτοκίνητο της Apple επιταχύνει προς το 2019

Μάλλον θα προτιμούσαμε ένα Apple Car να εμφανιστεί νωρίτερα, παρά αργότερα, καθώς εταιρίες όπως Google, Uber, Nissan και άλλες ακόμη κινούνται γρήγορα προς την κατεύθυνση του δικού τους αυτο-κινούμενου οχήματος (δηλ. με τεχνολογία αυτόματης οδήγησης), οπότε και η Apple έχοντας την απαραίτητη εξειδίκευση και τα χρήματα, θα έπρεπε να επιταχύνει το αντίστοιχο πρόγραμμά της. Αν και έχουμε ακούσει πολλές απόψεις για το Apple Car όμως, οι πραγματικές λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι ελάχιστες - θα είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό, και τα δύο; Ή θα είναι κάποιου είδους λογισμικό φτιαγμένο να τρέχει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο;

Η The Guardian λέει πως το DMV της Καλιφόρνιας επιβεβαίωσε μόνο ότι υπήρξε μια συνάντηση με την Apple. Η υπηρεσία αυτή είναι υπεύθυνη για τους κανονισμούς που διέπουν αυτόνομα, αυτο-κινούμενα οχήματα που δοκιμάζονται στους δρόμους της πολιτείας (ένας από αυτούς λέει ότι ένα τέτοιο όχημα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί χωρίς άνθρωπο-οδηγό έτοιμο να το αναλάβει αν χρειαστεί).

Αν και αυτά όλα δε μας δίνουν και πολλές λεπτομέρειες για το «Πρότζεκτ Τιτάνας» (Project Titan), που είναι το φημολογούμενο όνομα του Apple Car πρότζεκτ, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ήδη το πρόγραμμα είναι σε πιο προχωρημένη κατάσταση από ότι νομίζαμε. Αν η Apple ήθελε να κρατήσει μυστική την παρουσία του προγράμματος, θα μπορούσε να κάνει δοκιμές σε κάποια ιδιωτική περιοχή όπου δεν υπάρχουν κανόνες και δε χρειάζονται άδειες από το DMV ή όποια άλλη υπηρεσία. Από τη στιγμή όμως που το αυτοκίνητό της βγει στους δρόμους θα πρέπει να υπάρξει δημοσιοποίηση.

Δείτε ακόμη: Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car

ired apple car 02

Τελικά ακούγεται ότι η Apple έχει θέσει σαν ημερομηνία-στόχο το 2019 για την παρουσίαση του (μάλλον) ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Είναι μάλιστα έτοιμη να προσλάβει μια ομάδα 1800 ατόμων και κάνει «επιθετικές» προσπάθειες για την εξεύρεση ειδικών πάνω στα ηλεκτρικά και αυτο-κινούμενα οχήματα. Το πιθανότερο όμως είναι ότι το πρώτο μοντέλο δε θα είναι αυτο-κινούμενο, αλλά η δυνατότητα αυτή θα ενσωματωθεί σε μελλοντικά μοντέλα.

Οι φήμες για το αυτοκίνητο της Apple έχουν εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν όπως αυτές που έλεγαν ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαζόταν γύρω στο 2020 ή ότι η Apple θα συνεργαζόταν με την BMW πάνω στο συγκεκριμένο πρότζεκτ με σκοπό να χρησιμοποιήσει την καρότσα ενός BMW i3, ή ότι στην πραγματικότητα το πρότζεκτ αφορούσε ένα μεγάλο HUD (Heads Up Display) που θα εμφανιζόταν πάνω στο παρ-μπριζ του αυτοκινήτου, κάτι αντίστοιχο με αυτό που υπάρχει σε κάποια μαχητικά αεροπλάνα. Από την άλλη, μπορεί απλά να είναι ένα μακρόπνοο σχέδιο που έχει σκοπό να «σπρώξει» περισσότερο το ήδη υπάρχον CarPlay, λογισμικό που είναι αυτή τη στιγμή μέρος της πλατφόρμας του iOS κι επιτρέπει τη σύνδεση του iPhone με το CarPlay στα αυτοκίνητα που το ενσωματώνουν.

Όπως γίνεται συνήθως με τις φημολογίες για τα προϊόντα της Apple, καλό είναι να περιμένουμε τελικά μέχρι η εταιρία να εμφανίσει η ίδια τις προθέσεις της. Και επειδή «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά», το ότι 1800 άνθρωποι εργάζονται πάνω στο Project Titan, σημαίνει πως κάτι μεγάλο ετοιμάζεται, αν και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να μάθουμε τι είναι.

Δείτε ακόμη: Γιατί ένα αυτοκίνητο από την Apple μπορεί να αποβεί πολύ καλή ή πολύ κακή ιδέα

από Elichord

Δείτε περισσότερα: