Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο λειτουργικό iOS 9

Διορθώστε προβλήματα διαρροής μπαταρίας στο λειτουργικό iOS 9
ired.gr

Έχετε πρόβλημα με την μπαταρία σας μετά την αναβάθμιση στην έκδοση iOS 9; Δείτε πως μπορείτε να τα διορθώσετε.

Σας παρουσιάζουμε ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, σε περίπτωση που η νεότερη έκδοση iOS 9, μείωσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Έχουμε αισθανθεί πως η νέα έκδοση iOS 9 δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία των συσκευών iPhone, iPad ή iPod touch.

Αυτό συμβαίνει επειδή η νέα έκδοση, περιλαμβάνει πλήθος νέων χαρακτηριστικών, σχεδιασμένα κατάλληλα για να προσφέρουν αποτελεσματικότητα και διάρκεια ζωής στη μπαταρία. Με αφορμή τα παραπάνω πρέπει να αναφέρουμε πως όλοι οι χρήστες δεν βιώνουμε την ίδια εμπειρία.

Ενδεχομένως σε αρκετές συσκευές η εγκατάσταση να ήταν προβληματική από πλευράς μπαταρίας ή αναβαθμίσεων κάποιων εφαρμογών. Εάν ανήκετε στους χρήστες οι οποίοι αισθάνονται πως ελαττώθηκε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, σας παραθέτουμε κάποιες οδηγίες ώστε να επιμηκύνετε τον χρόνο ζωής και χρήσης της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας - iPhone με iOS 8

ired ios 9 battery 01

1. Να είστε υπομονετικοί

Οι ενημερώσεις και οι επανεκκινήσεις έχουν ανάγκη αρκετή ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης διακινείται μεγάλος όγκος δεδομένων, προκειμένου να ενημερωθούν οι βιβλιοθήκες, να γίνει αναδημιουργία του ευρετηρίου περιεχομένων, καθώς και το να γίνει στη συνέχεια εκ νέου διαμόρφωση, ώστε να είναι έτοιμη για χρήση.

Οι παραπάνω διαδικασία διατηρεί τον επεξεργαστή της συσκευής σε εγρήγορση, καθώς επίσης και τη λειτουργία σύνδεσης Wi-Fi, ή το κινητό δίκτυο δεδομένων, ώστε να ενημερωθούν και σχεδόν όλες οι εφαρμογές. Αφήστε λοιπόν τουλάχιστον μία ημέρα, να ολοκληρωθούν όλες οι επιμέρους διεργασίες. Εάν στη συνέχεια μείνετε ικανοποιημένοι τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση.

2. Δοκιμή σε κατάσταση αναμονής

Πέραν της ενέργειας που καταναλώνει η λήψη μίας μεγάλης αναβάθμισης, οι χρήστες αναζητούν και δοκιμάζουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά, που φέρει η ανανεωμένη έκδοση, με αποτέλεσμα την εξάντληση της μπαταρίας. Έτσι η οθόνη της συσκευής iPhone ή iPad μένει συνεχώς αναμμένη, όπως και οι λειτουργίες σύνδεση, είναι ενεργοποιημένες για μεγαλύτερο διάστημα από το σύνηθες.

Όλα αυτά συνηγορούν ώστε ο χρήστης να λάβει μία ψευδή αίσθηση μεγαλύτερης απώλειας ενέργειας (διαρροή μπαταρίας). Με άλλα λόγια εάν πιστεύετε πως η μπαταρία σας έχει τη μισή διάρκεια στη νέα έκδοση, σκεφθείτε μήπως εσείς χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας διπλάσιο χρόνο κατ’ αρχήν.

Σημειώστε το ποσοστό ενέργειας που σας έχει απομείνει πριν κάνετε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Στη συνέχεια θέστε τη συσκευή σας σε κατάσταση αναμονής για 15-20 λεπτά. Σημειώστε ξανά το ποσοστό μπαταρίας που θα εμφανιστεί. Εάν δεν υπάρχει μεγάλη μεταβολή, στο διάστημα που η συσκευή βρισκόταν σε κατάστασης αναμονής, τότε δεν έχετε κάποιο πρόβλημα επιπρόσθετης διαρροής. Η μπαταρία σας θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, μόλις κι εσείς κάνετε και πάλι φυσιολογική χρήση της συσκευής. Αν όμως η διαφορά είναι μεγάλη ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή, ακολουθήστε την παρακάτω οδηγία.

Διαβάστε επίσης: iOS 8 - Ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την μπαταρία σου;

3. Επανεκκίνηση

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο και χιλιοειπωμένο, αλλά τις περισσότερες φορές μία σωστή επανεκκίνηση (hard reset), θα απομακρύνει όλα τα κακώς κείμενα. Συγκεκριμένα:

  • Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης και το πλήκτρο Αφετηρίας ταυτόχρονα.
  • Συνεχίστε να πατάτε τα πλήκτρα, έως ότου εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.
  • Περιμένουμε να επανεκκινήσει η συσκευή.

ired ios 9 battery 02

Μόλις η συσκευή iPhone ή iPad επανεκκινήσει, επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα, προκειμένου να εξετάσετε εάν η μπαταρία σας επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν και πάλι δεν έχετε επιτύχει κάτι, θα πρέπει να συνεχίσετε στο τέταρτο βήμα, του οδηγού μας.

4. Ελέγξτε για δυσλειτουργίες

Εάν σε γενικές γραμμές, η διάρκεια της ζωής της μπαταρία σας, είναι σχετικά σύντομη και εντοπίζετε συνεχώς προβλήματα διαρροής, θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικές ενέργειες ακόμη, οι οποίες κατά τη γνώμη μας, είναι εύκολες να γίνουν.

  • Ελέγξτε τη χρήση της Μπαταρίας: Το λειτουργικό iOS 9, προσφέρει καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας - γνωστή ως battery shaming - σε συσκευές iPhone - iPad. Η λειτουργία αυτή βρίσκεται στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Μπαταρία και σας γνωστοποιεί ποιες εφαρμογές ή υπηρεσίες τους συστήματος, προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση, σε τι ποσοστό κι αν η κατανάλωση αυτή αφορά το προσκήνιο ή το παρασκήνιο λειτουργιών. Εάν κάποια εφαρμογή εμφανίζεται εκεί και η κατανάλωση ενέργειας είναι δυσανάλογη της χρήσης, προσπαθήστε να κλείνετε την εφαρμογή αυτή, όταν δεν την χρησιμοποιείτε. (Κάνετε διπλό κλικ στο πλήκτρο αφετηρίας και σύρετε προς τα επάνω την καρτέλα της συγκεκριμένης εφαρμογής). Συνιστάται επίσης, η διαγραφή και η επανεγκατάστασή της .
  • Ελέγξτε το σήμα κεραίας της συσκευής σας: Εάν βρίσκεστε σε περιοχή ασθενούς σήματος ή στα όρια εμβέλειας σήματος LTE ή 3G, ενδεχομένως να απαιτείται μεγαλύτερη ισχύ, προκειμένου να παραμείνει στο δίκτυο ή κατά τη συχνή εναλλαγή των τύπων σύνδεσης. Εάν έχετε πολύ καλό σήμα LTE, η απόδοσή του είναι κατά πολύ καλύτερη από το να έχετε καλό σήμα 3G, καθώς η δουλειά σας γίνεται γρηγορότερα και τα radios εργάζονται λιγότερο. Όμως εάν έχετε οριακά LTE τότε τα radios δουλεύουν πολύ περισσότερο, προκειμένου να διατηρήσουν τον τύπο σύνδεσης. Εάν λοιπόν είστε στα όρια, μεταβείτε στην αμέσως χαμηλότερη σύνδεση, στη περίπτωση εδώ, σε 3G. Τώρα εάν είστε εκτός δικτύου σύνδεσης, θα σας συμβουλεύαμε να απενεργοποιήσετε το κινητό δίκτυο δεδομένων, εντελώς.
  • Κύκλος φόρτισης: Καλό θα ήταν μια φορά το μήνα και σίγουρα όταν αισθάνεστε πως η κατανάλωση της μπαταρίας, είναι μεγαλύτερη του κανονικού, να κάνετε πλήρη κένωση της μπαταρίας. Η ενέργεια αυτή επαναπροσδιορίζει τις ενδείξεις, έχοντας μια πιο ρεαλιστική εικόνα της συσκευής σας.

ired ios 9 battery 03

5. Επαναφορά ως νέα

Η μεγαλύτερη αιτία των προβλημάτων και ιδιαίτερα της ζωής της μπαταρίας, εμφανίζονται σε συσκευές, όπου οι χρήστες τους, τις αποκαθιστούν από αντίγραφο ασφαλείας και δεν διαμορφώνουν τη συσκευή τους ως νέα. Έτσι σε περίπτωση που κολλάνε οι εφαρμογές σας, η κάμερα, η οθόνη η λύση είναι μόνο μία. Η καθαρή εγκατάσταση και η διαμόρφωση αυτής ως νέα συσκευή. Θα συνιστούσαμε την παραπάνω ενέργεια είτε έχετε προβλήματα με κάποια από τις αναβαθμίσεις είτε όχι.

Ιδιαίτερα σε μεγάλες αναβαθμίσεις από iOS 8+ σε iOS 9, θα λέγαμε πως επιβάλλεται. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν, όπως για παράδειγμα τα επίπεδα παιχνιδιών ή τα μηνύματά σας, αλλά η μπαταρία σας θα συμπεριφέρεται καλύτερα από ποτέ.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »