Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facedown detection: το iPhone με την οθόνη προς τα κάτω

Facedown detection: το iPhone με την οθόνη προς τα κάτω
ired.gr

Πώς θα εξοικονομήσετε μπαταρία, αναποδογυρίζοντας το iPhone και ποιες συσκευές iPhone δεν το υποστηρίζουν.

Ένα από τα νέα και εντυπωσιακά, αν μη τι άλλο, χαρακτηριστικά που ήρθε μαζί με το iOS 9 είναι το Facedown detection, το οποίο μεταξύ άλλων βοηθάει στην εξοικονόμηση της μπαταρίας προσθέτοντας της ζωή για μια επιπλέον ώρα, αφού απενεργοποιεί την οθόνη όταν δεν η συσκευή δεν είναι σε χρήση.

Οπότε ένα από τα κορυφαία tips and tricks είναι να τοποθετήσετε τη συσκευή σας με την οθόνη προς τα κάτω, ώστε να μην ανάβει όταν λαμβάνετε μια ειδοποίηση.

Παρακάτω θα σας λύσουμε όλες τις απορίες για το Facedown detection ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Πώς ενεργοποιείται το Facedown Detection;

Το Facedown Detection είναι πάντα ενεργοποιημένο, είτε η μπαταρία είναι στο 100%, είτε η συσκευή βρίσκεται σε φόρτιση, είτε σε low power mode. Δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης στις Ρυθμίσεις, αλλά διαβάστε παρακάτω για να δείτε μια άλλη λύση. Όταν η οθόνη είναι προς τα κάτω, η δόνηση λειτουργεί αλλά η οθόνη δεν φωτίζεται όταν έρχεται μια ειδοποίηση. Μόνο αν η συσκευή μετακινηθεί, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ειδοποίηση, η οθόνη θα ανάψει.

Διαβάστε επίσης: Εξοικονόμηση μπαταρίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

face down iphone 01

Το Facedown Detection λειτουργεί σε γυάλινη επιφάνεια;

Ναι. Το Facedown Detection λειτουργεί σε όλες τις επιφάνειες αλλά ακόμη κι αν η οθόνη δεν εφάπτεται πουθενά αλλά η συσκευή είναι απλά γυρισμένη ανάποδα. Φυσικά δεν θα πρέπει να την ακουμπά κανένα χέρι. (Είδαμε ένα video στο YouTube όπου ένας τύπος κόλλησε με αυτοκόλλητη ταινία το iPhone και το κρέμασε στον αέρα ανάμεσα σε δυο καρέκλες, με την οθόνη προς τα κάτω. Το Facedown Detection λειτουργούσε μια χαρά.) Δεν λειτουργεί όμως αν η συσκευή είναι σε μια τσέπη. Αυτό συμβαίνει γιατί το χαρακτηριστικό αυτό εκμεταλλεύεται τη λειτουργία των αισθητήρων του συνεπεξεργαστή του iPhone, ο οποίος συλλέγει δεδομένα από το αξελερόμετρο, το γυροσκόπιο και την πυξίδα και τα στέλνει στη CPU.

Διαβάστε επίσης: «Night Terrors, για εκείνους που θέλουν να φοβηθούν»

Γιατί το Facedown Detection δεν υποστηρίζεται από όλα τα iPhone;

Η λειτουργία Facedown Detection είναι διαθέσιμη με το iOS 9 μόνο για το iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Αν έχετε iPhone 5, iPhone 5c ή iPhone 4s, παρόλο που έχετε δεχτεί την αναβάθμιση του λογισμικού, δεν μπορείτε να κάνετε χρήση του Facedown Detection. Η απάντηση είναι απλή: οι παλαιότερες συσκευές, αν και διαθέτουν αισθητήρες φωτός και προσέγγισης, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν ότι η οθόνη είναι γυρισμένη ανάποδα. Επίσης, το χαρακτηριστικό αφορά μόνο τα iPhone και όχι τα iPad και iPod touch. Για τα iPad, υποθέτουμε επειδή δεν τίθεται σοβαρό θέμα με την εξοικονόμηση της μπαταρίας ενώ για το iPod, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το iPhone 5.

Μπορώ να απενεργοποιήσω το Facedown Detection;

Όπως είπαμε παραπάνω, δεν υπάρχει ρύθμιση απενεργοποίησης για το Facedown Detection. Όμως, αν απενεργοποιήσετε την Παρακολούθηση Άθλησης στις Ρυθμίσεις, συγχρόνως θα απενεργοποιηθεί και το Facedown Detection. Αν λοιπόν έχετε μια συσκευή που το υποστηρίζει και θέλετε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε, πηγαίνετε Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Κίνηση και Άθληση και επιλέξτε ΟΝ ή OFF στην Παρακολούθηση Άθλησης.

face down iphone 02

Είναι σημαντικό αυτό το νέο χαρακτηριστικό για την εξοικονόμηση της μπαταρίας;

Για να πούμε την αλήθεια, όχι και τόσο σημαντικό! Ο χρόνος που ανάβει η οθόνη όταν έρχεται μια ειδοποίηση είναι ελάχιστος, μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Εκτός αν είστε εξαιρετικά δημοφιλείς και λαμβάνετε χιλιάδες ειδοποιήσεις την ημέρα, δεν νομίζω ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα σας σώσει την μπαταρία. Αν όμως είστε στο γραφείο και έχετε Mac, μπορείτε να δείτε τις ειδοποιήσεις για το messenger, το iMessage, το mail, τις κλήσεις και άλλα από την οθόνη του υπολογιστή, γιατί να μην τοποθετήσετε τη συσκευή ανάποδα, αποφεύγοντας τη φόρτιση δυο φορές την ημέρα;

Διαβάστε επίσης: «Android Experiments: νέο site από τη Google για παρουσίαση καινοτόμων apps»

Σε ποια άλλη περίπτωση θα ήταν χρήσιμο;

Αν απενεργοποιήσετε τη δόνηση και τοποθετήσετε το iPhone με την οθόνη προς τα κάτω για να λειτουργήσει το Facedown detection, δεν θα σας ενοχλήσει καμία ειδοποίηση μέχρι να το ξαναπιάσετε στο χέρι σας. Αυτό θα σας φανεί πολύ χρήσιμο αν είστε σε ένα σημαντικό meeting και έχετε τη συσκευή μπροστά σας και όχι στην τσέπη σας στο mute.

Είναι καινούριο το χαρακτηριστικό αυτό;

Όχι, υπάρχει σε Android συσκευές εδώ και αρκετό καιρό και επίσης υπάρχουν Cydia tweaks για jailbroken iPhones (FaceOff).

Από mirelen.

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status