Παρουσίαση: Apple TV 3

Παρουσίαση: Apple TV 3
ired.gr

Ένας από τους καλύτερους «streamer» περιεχομένου.

Με δυο λόγια:

Τα υπέρ: Πανεύκολη τοποθέτηση-ρύθμιση, ποιότητα 1080p HD, δυνατότητα να παίζετε παιχνίδια από την iOS συσκευή ή το Mac σας στην τηλεόραση μέσω του AirPlay Mirroring

Τα κατά: Δεν έχει τηλεοπτικό δέκτη.

Τελικά: Με τη εξαιρετική τιμή της, την ποιότητά της και αν έχετε iOS (iPhone, iPad, iPod Touch) συσκευή ή και Mac, σας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες οικιακής διασκέδασης σε μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης.

apple tv review 01

Πρόσφατα η Apple, στο καθιερωμένο πια event του Σεπτεμβρίου, παρουσίασε την αναβαθμισμένη Apple TV 4 που θα έχει επιπλέον δυνατότητες πέρα από το streaming και την ενοικίαση ή αγορά ταινιών, να δούμε και άλλες υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, να παίζουμε παιχνίδια που θα κατεβάζουμε από το AppStore της συσκευής και τη μετατρέπει έτσι σε ένα ολοκληρωμένο κέντρο οικιακής διασκέδασης. Στα προηγούμενα μοντέλα χρειαζόταν να κάνουμε jailbrake για να έχουμε κάποιες επιπλέον δυνατότητες και πάλι, ανάλογα με το μοντέλο (δείτε εδώ).

Ας δούμε όμως το μέχρι τώρα υπάρχον μοντέλο της Apple TV (3), το οποίο θα συνεχίσει να κυκλοφορεί παράλληλα με το 4 - όπως λέγεται λόγω διαφορών και τιμής. Το τρέχον μοντέλο λοιπόν έχει παρουσιαστεί στην αγορά από το Μάρτιο του 2012, αναβαθμίζοντας το προηγούμενο μοντέλο (2) με ένα ταχύτερο επεξεργαστή και ένα πιο πλήρες και ανανεωμένο μενού.

Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο, ήταν η ανανεωμένη δυνατότητα για streaming περιεχομένου full 1080p HD καθώς το προηγούμενο μοντέλο μπορούσε να απεικονίσει μόνο μέχρι 720p ανάλυση, κάτι που ήταν και το μόνο που υπήρχε στο iTunes Store σαν περιεχόμενο ούτως η άλλως. Βέβαια, λόγω της κυκλοφορίας του νέου μοντέλου, το περιεχόμενο του iTunes Store, όσον αφορά τις ταινίες, αναβαθμίστηκε πια σε πλήρη ανάλυση HD.

Επιπλέον της ενοικίασης ταινιών από το Store, η Apple TV 3 λειτουργεί και σαν Internet browser για επιλεγμένους διαδικτυακούς τόπους όπως π.χ. το Youtube, Vimeo, Netflix, iCloud, να ακούσουμε Podcasts, αλλά και το σπουδαιότερο, να δέχεται μέσω του AirPlay, πέρα από ταινίες, και άλλο περιεχόμενο (όπως παιχνίδια) από συσκευές iOS ή από υπολογιστές Mac και να μπορείτε να παίξετε έτσι στην τηλεόρασή σας.

Δείτε ακόμη: Κάνετε την Apple TV παιχνιδοκονσόλα

apple tv review 03

Το μειονέκτημά της όμως εξακολουθεί να είναι ότι δεν έχει ένα κανονικό περιηγητή Διαδικτύου και δε μας επιτρέπει να δούμε άλλα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια (μέσω Internet), πέρα από αυτά που μας παρέχει εκείνη.

Και αυτό το καταλαβαίνουμε ξεκάθαρα όταν σκεφτούμε μερικούς δημοφιλείς ιστοτόπους που θα είχε νόημα μάλιστα να μπορούσαμε να τους δούμε μέσω της Apple TV όπως το iPlayer του BBC στην Αγγλία ή το iview του ABC στην Αυστραλία. Βέβαια αυτό παρακάμπτεται αν φορτώσετε αυτούς τους ιστότοπους στο iPhone-iPad σας και μετά τους προβάλετε μέσω AirPlay στην τηλεόρασή σας, αλλά και πάλι θα ήταν απλούστερο να το κάνει η ίδια η Apple TV.

apple tv review 04

Και βέβαια, εννοείται ότι λόγω του ότι είμαστε στον κόσμο της Apple, δεν υπάρχουν εφαρμογές τρίτων για την Apple TV που θα μπορούσαν να προσθέσουν νέες δυνατότητες και να βελτιώσουν την εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι η Apple TV δεν είναι φτιαγμένη για να μπορούμε να την «πειράξουμε» (τουλάχιστον επισήμως - όλες οι γενναίες ψυχές μπορούν να ασχοληθούν με το jailbraking που όμως λειτουργεί καλύτερα στο μοντέλο 2 παρά στο 3). Οι υπόλοιποι περιμένουμε από τη μεγαλοψυχία της Apple και τις αναβαθμίσεις λογισμικού που θα κάνει, ώστε να προστεθούν νέες δυνατότητες.

Δείτε ακόμη: Απαραίτητο το Apple TV, για χρήση HomeKit on-the-go

Τι έχει το κουτί

Μέσα στο κουτί λοιπόν, θα βρείτε, πέρα από την ίδια τη συσκευή, που είναι ένα μικρό κουτί με διαστάσεις 23mm x 98mm x 98mm και βάρος μόλις 0.27kg, ένα όμορφο αλουμινένιο Apple Remote (ίδιο με αυτό που παίρνετε με την αγορά ενός iMac), το καλώδιο τροφοδοσίας και ένα λιτό βιβλίο οδηγιών-manual.

apple tv review 05

Η Apple TV έχει τις ίδιες ακριβώς θύρες στο οπίσθιο μέρος της όπως και το προηγούμενο μοντέλο. Υπάρχει η θύρα ethernet (ενσύρματου δικτύου) μια θύρα οπτικής ίνας για ήχο, μια θύρα HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση και την υποδοχή του καλωδίου ρεύματος. Επίσης υπάρχει και μια θύρα Micro-USB που δεν έχει καμία απολύτως πρακτική χρήση για τον απλό χρήση (είναι για το σέρβις ή για τους γενναίους jailbrakers).