Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωτήστε μας: Εμφανίστε έξυπνα στο Safari την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας

Ρωτήστε μας: Εμφανίστε έξυπνα στο Safari την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας
ired.gr

Μπορώ να εμφανίσω την πλήρη έκδοση μιας ιστοσελίδας; Φυσικά και μπορείτε.

Παρότι οι περισσότερες ιστοσελίδες αυτές τις ημέρες έχουν αγκαλιάσει την ιδέα του σύγχρονου σχεδιασμού, ώστε η mobile έκδοσή τους να ανταποκρίνεται και να ταιριάζει σωστά σε μικρότερων διαστάσεων οθόνες (responsive) , εν τούτοις υπάρχουν αρκετές που επιμένουν σε ένα είδος συρρικνωμένης εμφάνισης δεδομένων, ιδιαίτερα δύσχρηστης σε συσκευές iPhone και iPad.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους, διαγράψετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το iPhone, iPad ή iPod touch

Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να αναζητούμε επί ώρες ένα δεδομένο που ενδεχομένως ο κάτοχος της ιστοσελίδας να μην το έχει συμπεριλάβει καν στη mobile έκδοση της ιστοσελίδας του.

Η αλήθεια είναι πως μπορείτε να αγνοήσετε τις βουλές του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και να αλλάξετε την εμφάνισή της, με ένα μικρό τέχνασμα. Ας απαντήσουμε λοιπόν στο φίλο μας Χάρη, ο οποίος με αγωνία μας ρώτησε το εξής:

"Θα μπορούσα να ανοίγω τις ιστοσελίδες στην εφαρμογή Safari του iPhone και να εμφανίζονται όπως στον υπολογιστή μου;”

Ναι μπορείτε να το επιτύχετε πολύ εύκολα. Θα πρέπει να σημειώσετε πως το παρακάτω τέχνασμα, λειτουργεί σε mobile sites (m.domain.com), τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής μεγέθους (responsive).

Διαβάστε επίσης: 2 λύσεις στο μήνυμα «Software Update Failed» για το iOS 9

Αναζητήστε τη μορφή "ιστότοπος σε υπολογιστές" μίας ιστοσελίδας, από το πρόγραμμα περιήγησης Safari ενός iPhone

• Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που επιθυμείτε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

• Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο ανανέωσης σελίδας, στη γραμμή διευθύνσεων.

• Επιλέξτε "Ιστότοπος για υπολογιστές”, στο αναδυόμενο μενού.

safari version tip 01

Στα παραπάνω στιγμιότυπα μπορούμε να παρατηρήσουμε ένα γνωστό ιστότοπο, στη mobile εμφάνισή του. Κάνοντας το παραπάνω τέχνασμα, έχουμε τη δυνατότητα να προβάλλουμε την ιστοσελίδα στην πλήρη έκδοσή της.

Διαβάστε επίσης: iOS 9: Οι λειτουργίες που ανακαλύψαμε

Η σελίδα θα παραμείνει σε μορφή για υπολογιστές έως ότου την κλείσετε. Εάν εισέλθετε σε νέα ιστοσελίδα από την ίδια καρτέλα, ο νέος ιστότοπος θα εμφανιστεί και πάλι σε έκδοση για mobile συσκευές. Αξίζει να αναφέρουμε πως η παραπάνω ενέργεια δεν είναι αναστρέψιμη, τουλάχιστον όχι κατά την ίδια διαδρομή. Θα πρέπει να κλείσετε την καρτέλα του ιστοτόπου και να την ανοίξετε εκ νέου ώστε να εμφανιστεί στην mobile έκδοσή της.

Έχετε απορίες για τις αγαπημένες σας iOS συσκευές; Είμαστε πρόθυμοι να σας απαντήσουμε, αρκεί να μας θέσετε τα ερωτήματά σας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status