Το αυτοκίνητο της Apple επιταχύνει προς το 2019

Το αυτοκίνητο της Apple επιταχύνει προς το 2019
ired.gr

Η Apple φαίνεται να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της στην σχεδίαση ενός οχήματος που θα κυκλοφορήσει το 2019.

Το πρόγραμμα με την κωδική ονομασία Titan, μόλις πήρε έγκριση να τριπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο σήμερα αποτελείται από μία ομάδα 600 ατόμων. Ο στόχος της Apple φαίνεται να είναι η κυκλοφορία ενός οχήματος το 2019. Όλα αυτά σύμφωνα με αναφορές της Wall Street Journal.

apple car 2019 02

Περιμένουμε το τιμόνι του Apple Car να είναι πιο εντυπωσιακό.

H “κυκλοφορία” του οχήματος όμως δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Αντίθετα ο όρος που χρησιμοποιείται στα Αγγλικά είναι “ship date” και μπορεί να αναφέρεται στην υπογραφή των βασικών χαρακτηριστικών του οχήματος από τους μηχανικούς. Έτσι λοιπόν η αποκάλυψη ενός οχήματος από την Apple μπορεί να βρίσκεται ακόμη πιο μακριά.

Η Apple δεν θέλησε να σχολιάσει την σχετική δημοσίευση.

Οι επιδιώξεις της Apple να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο, άρχισαν να κυκλοφορούν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο και από τότε ακούμε συχνά νέες φήμες. H Apple είναι η πιο πολύτιμη εταιρία στον κόσμο και κατά την διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχει προσλάβει πολλούς βετεράνους της αυτοκινητοβιομηχανίας. Νωρίτερα φέτος το Bloomberg είχε αναφέρει πως στα σχέδια της Apple είναι η κυκλοφορία ενός οχήματος το 2020.

apple car 2019 06

Θα δούμε ποτέ μία τέτοια παρουσίαση;

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει γίνει ένα τεχνολογικό πεδίο μάχης καθώς όλες οι εταιρίες προσπαθούν να προσθέσουν όλο και πιο νέες τεχνολογίες και gadget στα οχήματά τους.

Τα αυτόνομα οχήματα περιμένουμε να γίνουν αρκετά δημοφιλή για την επόμενη γενιά. Η Apple σχεδιάζει να προετοιμαστεί για αυτό το κοντινό μέλλον ολοκληρώνοντας το Project Titan. Βέβαια το πρώτο όχημα της Apple δεν αναμένεται να είναι αυτόνομο.

apple car 2019 03

Αυτό είναι το μοντέλο που ενδιέφερε την Apple.

Η Apple είχε έρθει σε συζητήσεις με την BMW καθώς ήθελε να χρησιμοποιήσει ένα πρωτότυπο μοντέλο της ως βάση για το δικό της πρώτο όχημα. Οι συζητήσεις όμως δεν καρποφόρησαν.

apple car 2019 05

Βέβαιά εάν το θελήσει η Apple δεν θα δυσκολευτεί να βρει άλλους συνεργάτες.

Από ότι φαίνεται η Apple θα δημιουργήσει ένα ολότελα δικό της όχημα και παράλληλα θα σχεδιάσει λειτουργίες και τεχνολογίες για τα μελλοντικά αυτόνομα οχήματά της.

Το Project Titan είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα της Apple, η οποία έχει κατακτήσει την αγορά των tablets και smartphones. Όμως το επιχειρηματικό μοντέλο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι αρκετά διαφορετικό. Η Apple ως γνωστόν σχεδιάζει τις συσκευές της και μοιράζει με συμβόλαια σε τρίτους την εργασία της κατασκευής και της συναρμολόγησης.

apple car 2019 01

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία είναι πολύ διαφορετική από την αγορά των Smartphones.

Κάτι τέτοιο είναι πιο δύσκολο στην αυτοκινητοβιομηχανία, αφού υπάρχουν λίγα διαθέσιμα εργοστάσια που κατασκευάζουν κατά παραγγελία αφού οι περισσότερες εταιρίες έχουν δικά τους εργοστάσια παραγωγής.

apple car 2019 04

Προς το παρόν αυτή είναι η μοναδική αυθεντική φωτογραφία που εμφανίζεται στα αποτελέσματα της αναζήτησης Google, με τους όρους "Apple Car".

Πιστεύετε πως η Apple θα μπει δυναμικά στην αυτοκινητοβιομηχανία;

Θα προσπαθήσει να συνεργαστεί με κάποια άλλη εταιρία ή θα προχωρήσει μόνη της, στο δύσκολο αυτό εγχείρημα;

από jericho