OS X El Capitan - Σημειώσεις: Η νέα ανασχεδιασμένη εφαρμογή προκαλεί οποιαδήποτε του είδους της

OS X El Capitan - Σημειώσεις: Η νέα ανασχεδιασμένη εφαρμογή προκαλεί οποιαδήποτε του είδους της
ired.gr

Μόλις δείτε τις αλλαγές στην εφαρμογή Σημειώσεων στο OS X El Capitan, θα καταργήσετε οποιαδήποτε χρησιμοποιούσατε έως τώρα.

Η εφαρμογή “Σημειώσεις” φέρεται να είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για υπολογιστές Mac. Έρχεται προεγκατεστημένη και είναι δυνατός ο συγχρονισμό της, με όλες τις iOS συσκευές. Πρόκειται πραγματικά για μία απλή εφαρμογή καταγραφής πραγμάτων και δεδομένων.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά, είχα σταματήσει να χρησιμοποιώ την εφαρμογή σημειώσεων του λειτουργικού, χάρη στην υπέρ-εφαρμογή Evernote. Δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω σύντομα, καθώς έχω αποθηκευμένες πάρα πολλές σημειώσεις. Αλλά βλέπω ενδιαφέρουσα την αναβάθμιση και τις νέες δυνατότητες, αναζητώντας τρόπο να την εντάξω στη καθημερινότητά μου.

Διαβάστε επίσης: Εγκαταστήστε σήμερα, την επερχόμενη έκδοση OS X El Capitan (public beta)

Ασχολήθηκα αρκετά με τη νέα αναβαθμισμένη εφαρμογή μέσω της public beta του λογισμικού OS X El Capitan. Έχω λοιπόν να σας παραθέσω όλες τις λεπτομέρειες μέσα από έναν πιο προσεκτικό έλεγχο των νέων χαρακτηριστικών της εφαρμογής. Εδώ να σημειώσουμε πως πρόκειται ακόμη για δοκιμαστικές εκδόσεις, οπότε ενδεχομένως κάποια πράγματα να αλλάξουν μέχρι την επίσημη έκδοση. Η ανάρτηση σε περίπτωση που χρειαστεί, θα ενημερωθεί με όλα τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Η εφαρμογή άλλαξε εμφάνιση

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε πως ακριβώς μοιάζει η νέα αναβάθμιση που πρωτοεμφανίστηκε στο λογισμικό Yosemite, της εφαρμογής Σημειώσεις, δείτε το παρακάτω στιγμιότυπο. Η τωρινή έκδοση της εφαρμογής Σημειώσεων στη ουσία, δεν κάνει και πολλά πράγματα.

ired mac notes app 01

Μπορείτε να την αναζητήσετε στο φάκελο "Εφαρμογές". Στα αριστερά της εφαρμογής σημειώσεων, προβάλλεται λίστα με τα περιεχόμενα και στη δεξιά πλευρά εμφανίζεται αναλυτικά η κάθε σημείωση, (η επιλεγμένη σημείωση μπορεί να ανοίξει και σε ξεχωριστό παράθυρο, με διπλό κλικ πάνω της).

Τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή σας είναι τα βασικά. Έχετε τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας, αλλά αρχεία εκτός εικόνων, όπως PDF ή άλλα αρχεία ήχου και video, δύναται να εμφανιστούν ως συνημμένα μεν, αλλά ανενεργά. Στην τελευταία αναβάθμιση η εφαρμογή “Σημειώσεις”, σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα. Το interface θυμίζει μία άλλη εφαρμογή της εταιρείας Apple, την προεγκατεστημένη εφαρμογή Mail.

Η νέα εφαρμογή σημειώσεων, διαθέτει τρεις στήλες, με το αριστερό τμήμα να εμφανίζει φακέλους, μία μεσαία στήλη στην οποία εμφανίζεται η λίστα σημειώσεων του επιλεγμένου φακέλου και η δεξιά στήλη στην οποία είναι το πρόγραμμα προβολής. Ένα εικονικό πλήκτρο δίνει την επιλογή στο χρήστη να αποκρύψει ή να εμφανίσει τη στήλη φακέλων, προκειμένου να γίνεται εναλλαγή μεταξύ των δύο στηλών ή τριών στηλών εμφάνισης.

ired mac notes app 02

Διαβάστε επίσης: OS X El Capitan: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα αναβάθμιση

Η πιο σημαντική αλλαγή που διαπιστώσαμε, είναι πως έχουμε πλέον ένα πιο ισχυρό αρχείο σημειώσεων. Τα αρχεία ήχου και video, εμφανίζονται ενεργά όπως και τα αρχεία PDF, σε μία σημείωση. Τα αρχεία video και ήχου προβάλλονται μέσω του ενσωματωμένου player, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικού προγράμματος, αναπαραγωγής. Σύροντας ένα αρχείο PDF, σε μία σημείωση, οι σελίδες του αρχείου εμφανίζονται κανονικά.

Αναζήτησή Επισυναπτόμενων αρχείων

Εφαρμογές όπως Evernote, και OneNote μπορεί μεν να είναι προγράμματα για σημειώσεις, αλλά πολύ συχνά βλέπουμε να χρησιμοποιούνται και ως αποθήκη τυχαίων συνδέσμων, εικόνων, αρχείων που θα ήθελε κάποιος χρήστης να επανέλθει αργότερα, χωρίς καμία ταξινόμηση εντός της εφαρμογής.

Η νέα αναζήτηση επισυναπτόμενων αρχείων στην εφαρμογή “Σημειώσεις” του λογισμικού OS X El Capitan, σας βοηθάει και προς την κατεύθυνση αυτή. Αγγίζοντας το πλήκτρο “συνημμένα”, εμφανίζονται έξι καρτέλες, όπου η κάθε μία αντιπροσωπεύει συγκεκριμένο τύπο αρχείων. Εάν δεν θυμάστε τον τίτλο του αρχείου, η αναζήτηση θα σας βοηθήσει να το εντοπίσετε, βάσει της κατηγορίας ή του τύπου του.

ired mac notes app 03

Διαβάστε επίσης: OS X El Capitan - Safari: Οι μικρές διαφορές κάνουν τις μεγάλες αλλαγές

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »