Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε;

Πόσα από αυτά τα μυστικά του Android ξέρατε;
ired.gr

Εγκυκλοπαιδική γνώση: γιατί φτιάχτηκε το Android, τροφοδοτούσε η Google την CIΑ; Και άλλα ενδιαφέροντα.

Ίσως νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το Android, αλλά πάντα υπάρχουν μυστικά «κάτω από το χαλί», η πραγματική ιστορία του και άλλα ενδιαφέροντα όπως φήμες. Αν λοιπόν είστε από τους σκληροπυρηνικούς φαν του Android, δείτε πόσα ξέρατε από τα παρακάτω.

1. Γιατί φτιάχτηκε το Android εξ’ αρχής;

ired android secrets 02

Πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό: το Android αρχικά φτιάχτηκε σαν λειτουργικό για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Τελικά οι ιδρυτές του - και μεταξύ αυτών ο Andy Rubin που είχε το ψευδώνυμο «Android» όταν δούλευε στην Apple στα τέλη του ’80 και χρησιμοποιούσε το δικτυακό χώρο android.com σαν προσωπική του ιστοσελίδα μέχρι και τα τέλη του 2008 - αναγνώρισαν τη δυναμική που έκρυβε μέσα του για την αναδυόμενη αγορά των smartphone και θέλησαν να προκαλέσουν το Windows Mobile και το Symbian. Απ’ όσο φαίνεται, τα κατάφεραν.

Δείτε ακόμη: 10 σημαντικές νέες δυνατότητες με την έλευση του Android 5.1 Lollipop

2. Η Google χρηματοδοτήθηκε από την NSA και τη CIA;

ired android secrets 03

Φορέστε τα αλουμινένια καπέλα σας παιδιά, οι εξωγήινοι με τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη μας. Και σύμφωνα με την δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας η Google στην αρχή, χρηματοδοτήθηκε από την NSA και τη CIA σαν ένα από τα προγράμματα ελέγχου και παρακολούθησης πληροφοριών. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την ανάπτυξη «πολλά υποσχόμενων» νέων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το στρατό και την κυβέρνηση στην τεχνολογική τους υπεροχή για το μέλλον.

Είτε πιστεύετε ότι το Πεντάγωνο μυστικά κινεί τα νήματα μέσα στη Google, είτε ότι ο Sergey και ο Larry έχουν ένα κόκκινο τηλέφωνο που συνδέεται άμεσα με το διευθυντή του FBI, υπάρχουν πραγματικά κάποιες ενδιαφέρουσες (το λιγότερο), και μερικές φορές τρομακτικές, σχέσεις μεταξύ της Google και της Αμερικάνικης κοινωνίας πληροφοριών που είναι πολύ παλαιότερες του PRISM. Το Android μάλιστα έχει τη θέση του σε αυτές σαν ένας προσωπικός «φάρος» παρακολούθησης του χρήστη. (Το PRISM ήταν πρόγραμμα παρακολούθησης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ).

Δείτε ακόμη: Έχει δίκιο ο Tim Cook; «Δεν πρέπει να δίνουμε τα ιδιωτικά μας δεδομένα στην Google»

3. Το Android Marshmallow θα τα θυμάται όλα

ired android secrets 04

Θυμάστε αυτή την «ασήμαντη» εφαρμογή για εφεδρικά αντίγραφα στο μενού «backup and reset» στην Android συσκευή σας; Αυτή που την προσπεράσατε στα γρήγορα μη δίνοντας και πολύ σημασία όταν κάνατε τις πρώτες ρυθμίσεις και μετά ξεχάσατε και την ύπαρξή της;

Η ρύθμιση αυτή σας επιτρέπει να έχετε εφεδρικό αντίγραφο όλων των κωδικών, ρυθμίσεων και επιλογών για τη συσκευή και το λογαριασμό σας και να φυλάσσονται στους σέρβερς της Google ώστε να μη χρειάζεται να τους εισάγετε κάθε φορά και να κάνετε ρυθμίσεις εκ νέου αν χρειαστεί να αλλάξετε συσκευή. Η ίδια ρύθμιση πρέπει να γίνει από σας στις προηγούμενες εκδόσεις του Android, αλλά από τη Marshmallow και μετά γίνεται αυτόματα.

Έτσι, αν έχετε συσκευή με το Android Marshmallow, όλες σας οι ρυθμίσεις και εφαρμογές και κωδικοί είναι αποθηκευμένα, ώστε, όταν αλλάξετε συσκευή, να επανεγκατασταθούν και ρυθμιστούν αυτόματα.

Δείτε ακόμη: H Google φέρνει το λογισμικό Android wear στις iOS συσκευές