iPhone 6S VS Galaxy S6: Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος …πολύ μεγάλος

iPhone 6S VS Galaxy S6: Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος …πολύ μεγάλος
ired.gr

iPhone 6S ή Galaxy S6; Συγκρίνουμε τις κορυφαίες συσκευές της αγοράς.

Για να δούμε, ποιο είναι το καλύτερο Smartphone της αγοράς;

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S: Σχεδιασμός

Είναι σχεδόν από όλους αποδεκτό πως η εταιρεία Apple στον σχεδιασμό της, ακολουθεί μία μινιμαλιστική πορεία και ως εκ τούτου κάθε σχεδιαστική αλλαγή κυριαρχείται από λεπτές γραμμές και ποιοτικά υλικά. Επίσης γνωρίζουμε πως κάθε σχεδίαση νέας εμφάνισης, έχει ορίζοντα διετίας.

ired iphone 6s vs galaxy s6 01

Έτσι σε κάθε έκδοση “S", η εταιρεία επικεντρώνεται στο εσωτερικό της συσκευής με νέες καινοτομίες, χωρίς αισθητικές αλλαγές στο σχεδιασμό της. Σε αντίθεση η Samsung στο τελευταίο της μοντέλο, έκανε ένα μεγάλο άλμα, σε επίπεδο υλικών κατασκευής, από τη χρήση πλαστικού, η εταιρεία πέρασε σε υλικά όπως γυαλί και αλουμίνιο, προκειμένου να δημιουργήσει το νέο της μοντέλο.

Διαβάστε επίσης: iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής; (Μέρος 1ο)

Ναι, η αλήθεια είναι η τωρινή έκδοση θυμίζει λίγο από Apple. H τάση αυτή μόνο κακή δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς το Samsung S6 θεωρείται μία ελκυστική - λόγω ποιότητας - συσκευή.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S: Οθόνη

Ας να κάνουμε τη σύγκρισή μας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Η νέα συσκευή iPhone 6S, διατηρεί το μέγεθος της οθόνης στις 4,7 ίντσες, οθόνη την οποία χρησιμοποίησε η Apple στο προηγούμενό της μοντέλο iPhone 6, με ανάλυση (750 x 1334 pixels ήτοι 326 ppi).

Ωστόσο το μεγάλο άλμα σε επίπεδο οθόνης είναι η τεχνολογία 3D Touch (η αλήθεια είναι πως η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε σε συσκευή τη νέα τεχνολογία force touch, είναι η Huawei). Πρόκειται για την ικανότητα αναγνώρισης της πίεσης της οθόνης που πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την Apple, στο Apple Watch. H τεχνολογία αφής 3D Touch, επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν πολλαπλές λειτουργίες ταυτόχρονα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε νέες δυνατότητες, όπως η ζωντανή προεπισκόπηση.

ired iphone 6s vs galaxy s6 02

Διαβάστε περισσότερα για τη νέα τεχνολογία: Ενσωμάτωση της τεχνολογίας “Force touch” στο επερχόμενο iPhone 6s (φήμες)

Σε επίπεδο οθόνης, μπορούμε να πούμε πως η Samsung συναγωνίζεται μόνο τον εαυτό της. Η οθόνη που φέρει το Galaxy S6, είναι μία 5,1 ιντσών Super AMOLED, QHD ανάλυσης 1440 x 2560 pixels, γι' αυτό και όπως προαναφέραμε το Samsung Galaxy S6, φέρει μία από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S: Λειτουργικό σύστημα

Η συσκευή Galaxy S6 είναι αυτή η οποία χρησιμοποιεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το λειτουργικό Android Lollipop 5.0.2, με επιπλέον τη λειτουργία TouchWiz της Samsung, αξιοποιώντας πλήρως τη δυνατότητα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που αναμένεται στο Android 6.0 Marshmallow. Έως τότε, το "γλειφιτζούρι" της Google, φαίνεται πως συνεργάζεται εξαιρετικά με το Galaxy S6. Η Apple παράλληλα με την εισαγωγή των συσκευών iPhone 6S και iPhone 6S Plus, ενημέρωσε και το λειτουργικό της φθάνοντας αισίως στην ένατη έκδοση (iOS 9).

ired iphone 6s vs galaxy s6 03

Η νέα έκδοση, φέρει καλύτερη υποστήριξη γραφικών (παρότι παραμένει με απλές γραμμές), αλλαγές στις υπηρεσίες Apple Pay, με νέο SDK, ανοίγοντας το σύστημα σε τρίτους κατασκευαστές - μία ομολογουμένως σημαντική παραχώρηση από την εταιρεία. Σημειώστε εδώ πως με τη λήξη της συμφωνίας της με τη Google, θα δούμε νέα μηχανή αναζήτησης, πιθανότατα τη “Bing” της εταιρείας Microsoft.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S: Επιδόσεις

Αναμφισβήτητα έως τώρα το Galaxy S6 είχε τις καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικά με όλες τις υπάρχουσες συσκευές στην κατηγορία "smartphone" - κυρίως χάρη στον επεξεργαστή Samsung Exynos 7420 octacore στα 2,1 GHz, με 3 GB μνήμης RAM. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν ομαλότητα στη χρήση και μεγάλες ταχύτητες. Παρόλα αυτά οι μικροκαθυστερήσεις δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς, ακόμη και στην αρχική σελίδα, θέμα που δεν δικαιολογείται σε μία high end συσκευή.

ired iphone 6s vs galaxy s6 04

Εδώ λοιπόν η Apple και το νέο iPhone 6S, υπερτερεί. Ο γίγαντας της τεχνολογίας του Cupertino, χρησιμοποιεί έναν quad-core επεξεργαστή A9, οποίος είναι σημαντικά ταχύτερος και με καλύτερη διαχείριση της ενέργειας. Στο ερώτημα το "ποιος παράγει αυτόν τον επεξεργαστή;", η απάντηση είναι μία, "Η Samsung φυσικά ποιος άλλος;". Η άλλη μεγάλη αλλαγή σε επίπεδο hardware, είναι πως η Apple διπλασίασε την ποσότητα μνήμης, από 1 σε 2 GB RAM, αλλαγή η οποία θα βελτιώσει αισθητά την απόδοση της αναμενόμενης συσκευής.

Samsung Galaxy S6 vs iPhone 6S: Κάμερα

Το iPhone 6S είναι εξοπλισμένο με μία iSight κάμερα των 12 MP. Ο νέος αισθητήρας διαθέτει 50% περισσότερα pixels καθώς και ταχύτερη αυτόματη εστίαση (auto-focus). Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να συλλάβετε καλύτερες φωτογραφίες από οποιαδήποτε άλλο iPhone. Επιπλέον η κάμερα μπορεί να συλλάβει video ανάλυσης 4K, χαρακτηριστικό σύνηθες για ναυαρχίδες λειτουργικού Android, 2014 ή νεότερες.

ired iphone 6s vs galaxy s6 05

Η Samsung διατηρεί επάξια τη φήμη για την ποιότητα των καμερών που κατασκευάζει για τα τηλέφωνά της - και η κάμερα του Galaxy S6, θεωρείται η καλύτερη κάμερα από οποιαδήποτε, των συσκευών Android. Ακριβώς όπως η Apple, η Κορεάτικη εταιρεία έχει αποδείξει πως τα megapixels δεν είναι το παν, διατηρώντας τα 16 megapixels στη οπίσθια κάμερα. Η συσκευή μπορεί να συλλάβει πραγματικά μεγάλες σε διαστάσεις φωτογραφίες λόγου του αισθητήρα της Sony και του έξυπνου σταθεροποιητή, ο οποίος επιτρέψει τη λήψη φωτογραφιών 5312 x 2988 pixels.

ired iphone 6s vs galaxy s6 06

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »