Παρουσίαση: Apple iPad Smart Cover

Παρουσίαση: Apple iPad Smart Cover
ired.gr

Το κάλυμμα της Apple για το iPad είναι χρήσιμο για σας ή όχι;

Με δυο λόγια ...

Τα υπέρ: Πολύ λεπτό και κομψό, δεν προσθέτει βάρος ή όγκο. Μαγνητικό και άρα εύκολο στην προσθαφαίρεση. Γίνεται βάση στήριξης για παρακολούθηση ταινίας ή για δακτυλογράφηση σαν λάπτοπ. Είναι σε 10 χρώματα (μεγάλη ποικιλία).

Τα κατά: Δεν προστατεύει την οπίσθια όψη του iPad. Η εσωτερική επένδυση δεν καθαρίζει την οθόνη τόσο καλά όσο ισχυρίζεται η Apple.

Τελικά: Ένα πολύ καλό κάλυμμα που προστατεύει την οθόνη του iPad σας και βοηθά και στη στήριξή του χωρίς να προσθέτει επιπλέον όγκο ή βάρος.

Δείτε ακόμη: Παρουσίαση: Apple Magic Mouse

ired 11 android tricks 01

Αφότου κυκλοφόρησε το iPad 2, το κυριότερο χαρακτηριστικό του ήταν ότι ήταν ελαφρύτερο και λεπτότερο από το αρχικό iPad κι από τότε τα iPad (εκτός του μίνι) διατήρησαν αυτές τις διαστάσεις. Αλλά από την αρχή, το iPad είχε μια οθόνη που σίγουρα δεν είναι άθραυστη και καλό θα ήταν να προστατεύεται. Και αυτό που ο καθένας θα σκεφτόταν, είναι ότι ένα κάλυμμα ή μια θήκη, σίγουρα χρειάζεται για την προστασία μιας αγοράς που στοιχίζει το λιγότερο 600€.

ired 11 android tricks 02

Έτσι, η Apple, μαζί με το iPad 2 κυκλοφόρησε και το κάλυμμά του (όπως εκείνη το θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι) και εμείς τώρα, «αφού κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι», θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση του κατά πόσον αξίζει να το έχει κανείς, ή είναι καλύτερο να στραφεί σε μια άλλη, φθηνότερη ή διαφορετική θήκη (όπως αυτές που έχουν ενσωματωμένο πληκτρολόγιο).

ired 11 android tricks 03

Κατ’ αρχήν, το Smart Cover δεν είναι τόσο θήκη, όσο απλό κάλυμμα, δεδομένου ότι καλύπτει μόνο το εύθραυστο τμήμα του iPad, την οθόνη του. Όμως αυτό που κάνει, το κάνει καλά: προστατεύει την οθόνη του iPad σας αποτελεσματικά και μάλιστα, χωρίς να προσθέτει ιδιαίτερο όγκο ή βάρος σε αυτό. Πρόκειται για ένα απλό εύκαμπτο «φύλο» παχύ σαν δύο τσίχλες δίπλα-δίπλα (λιγότερο από 0,1 της ίντσας) με τρία κάθετα «σπασίματα». Έρχεται σε δύο τύπους, είτε από πολυουρεθάνη (~40€), είτε από ιταλικό δέρμα καλυμμένο με ανιλίνη (~70€) με εσωτερική επένδυση από ένα λινό με μικρο-ίνες που έρχεται σε επαφή με την οθόνη του iPad. Η έκδοση από πολυουρεθάνη έρχεται σε πιο φωτεινά χρώματα, ενώ η δερμάτινη έχει πιο «σοβαρά» και σκοτεινά. Το δε εσωτερικό κάλυμμα έχει μια όμορφη αίσθηση σαν βελούδο.

ired 11 android tricks 04

Υπάρχει ένα - από άκρο εις άκρο - μαγνητισμένο μέταλλο στη μία άκρη του Smart Cover που, όταν έρχεται σε κοντινή απόσταση με το μαγνητιζόμενο αριστερό μεταλλικό άκρο του iPad, συνδέεται αυτόματα και καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης. Μαγνήτες που υπάρχουν γύρω από την άκρη αυτή του iPad κρατούν το κάλυμμα στη θέση του. Η αφαίρεση του καλύμματος είναι εξίσου απλή: το τραβάμε και βγήκε. Επειδή χρειάζεται τους ενσωματωμένους μαγνήτες του iPad για να σταθεί, το Smart Cover είναι συμβατό με όλα τα iPad από το 2 και μετά.

ired 11 android tricks 05

Τα «σπασίματα» χρησιμεύουν όταν «ξεδιπλώνουμε» το κάλυμμα. Μπορούμε να το ανοίξουμε «τυλίγοντάς» το και δημιουργώντας μια τριγωνική βάση που θα δώσει στο iPad μια κλήση 30 μοιρών. Αυτό κάνει πιο βολική την πληκτρολόγηση στην οθόνη του iPad. Αν το αναδιπλώσουμε κι άλλο το κάλυμμα, τότε το iPad έρχεται σε όρθια σχεδόν θέση, όπως η οθόνη ενός λάπτοπ, για να παρακολουθήσουμε μια ταινία ή να πληκτρολογήσουμε σε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο.