Που μπορώ να αναζητήσω τον σειριακό αριθμό στο Mac μου;

Που μπορώ να αναζητήσω τον σειριακό αριθμό στο Mac μου;
ired.gr

Χρειάζεστε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας Mac; Δείτε που και πως να τον αναζητήσετε.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας Mac, ιδιαίτερα όταν ο υπολογιστής σας, καλύπτεται από εκτεταμένη εγγύηση AppleCare. Έτσι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να γνωρίζετε εάν βρίσκεται ακόμη εντός εγγύησης, σε περίπτωση βλάβης. Απαραίτητος είναι ο σειριακός αριθμός του υπολογιστή σας και σε οποιαδήποτε επικοινωνία σας με εκπρόσωπο της Apple ή με οποιοδήποτε τρίτο επισκευαστικό κέντρο.

Διαβάστε επίσης: OS X El Capitan: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα αναβάθμιση

Είναι λοιπόν σίγουρο πως κάποια στιγμή κατά τη συμβίωσή σας με ένα μηχάνημα Mac, θα χρειαστείτε τον σειριακό αριθμό του. Εμείς θα σας δείξουμε που και πώς, να τον αναζητήσετε.

Που να αναζητήσετε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας, Mac

Είναι αρκετοί οι χρήστες που δεν γνωρίζουν που να αναζητήσουν τον σειριακό αριθμό σε έναν υπολογιστή Mac. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά κι εύκολα.

  • Αγγίξτε το λογότυπο της Apple , πάνω αριστερά στη γραμμή εργαλείων και στη συνέχεια από το επεκτάσιμο μενού επιλέξτε "Πληροφορίες γι' αυτό το Mac".
  • Εντοπίστε τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή σας, στην ενότητα "Σύνοψη".
  • Ο σειριακός αριθμός ενός υπολογιστή Mac, βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία, σε οποιαδήποτε έκδοση λογισμικού OS X.

ired mac serial number 01

Θεωρούμε πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός του, όσο είναι η ανάγνωσή του, καθώς η γραμματοσειρά είναι μικρή και η αλφαριθμητική ακολουθία δεν έχει καμία συνοχή. Υπάρχουν χρήστες με προβλήματα όρασης, όπως αστιγματισμό ή στραβισμό και είναι σχεδόν αδύνατο να διαβαστεί από αυτούς.

Πολύ περισσότερο δε όταν έχετε ένα υπολογιστή Mac με οθόνη υψηλής ανάλυσης Retina ή μικρή οθόνη όπως ένας υπολογιστής MacBook Air. Σε περίπτωση που ο σειριακός αριθμός δεν διαβαστεί σωστά, τότε κινδυνεύετε να πάρετε λάθος απαντήσεις από τον εκπρόσωπο της εταιρείας ή θα χάσετε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να μαντέψετε τον κάθε αριθμό - γράμμα της ακολουθίας.

Διαβάστε επίσης: Ρωτήστε μας: Ποια η λειτουργία του iCloud και ποιες ενέργειες ακολουθούμε όταν δεν γίνεται συγχρονισμός;

Η καλύτερη λύση σε μία τέτοια περίπτωση είναι ο χρήστης να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα εκφώνησης του λογισμικού OS X, προκειμένου ο υπολογιστής να διαβάσει καθαρά και δυνατά τον σειριακό αριθμό, απομακρύνοντας κάθε πιθανότητα λάθους. Η Apple έχει προβλέψει και ενσωματώσει την ανάγνωση του σειριακού αριθμού, στις επιλογές της ενότητας πληροφορίες συστήματος. Είναι αρκετοί οι χρήστες που δεν γνωρίζουν την ύπαρξη επιλογής εκφώνησης σειριακού αριθμού, οπότε μην ανησυχείτε εάν δεν το γνωρίζετε.

Εκφώνηση του σειριακού αριθμού από λογισμικό OS X

Εάν κι εσείς δεν μπορείτε να διαβάσετε το μικροσκοπικό σειριακό αριθμό όπως ο υποφαινόμενος, τότε αφήστε το λογισμικό να το κάνει για εσάς:

  • Από την πάνω αριστερή γωνία επιλέξτε το λογότυπο της Apple  και στη συνέχεια μεταβείτε ξανά στην ενότητα "Πληροφορίες γι' αυτό το Mac”.
  • Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο “Αναφορά συστήματος” και από τη γραμμή εργαλείων επεκτείνετε την καρτέλα "Αρχείο" κι επιλέγοντας "Εκφώνηση σειριακού αριθμού" (ή εάν είστε οπαδός των συντομεύσεων, ο συνδυασμός είναι Command + 4).

ired mac serial number 02

Μπορείτε λοιπόν να αντιγράψετε την αλφαριθμητική ακολουθία ή να κρατήσετε το τηλέφωνο κοντά στον υπολογιστή σας Mac, ώστε ο συνομιλητής σας να ακούσει την εκφώνηση του σειριακού αριθμού, σημειώνοντάς τον εκείνος. Ο σειριακός αριθμός θα διαβαστεί αργά και καθαρά, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την κατανόηση από κάποιον τρίτο υπεύθυνο υποστήριξης. Παρότι ακούγεται εύκολο, είναι πραγματικά σημαντικό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση που είναι πολύ πιθανή από έναν δυσδιάκριτο σειριακό αριθμό.

Οι προχωρημένοι χρήστες είναι δυνατό να αναζητήσουν τον σειριακό αριθμό με μία γραμμή εντολών ή μέσω απομακρυσμένης βοήθειας από τον εκπρόσωπο, αν και δεν το θεωρούμε αναγκαίο. Η συντριπτική πλειοψηφία χρηστών υπολογιστών Mac, μπορούν να αρκεστούν στο παραπάνω τέχνασμα.

H γνώση του σειριακού αριθμού είναι χρήσιμη για οποιαδήποτε συσκευή Apple στην επικοινωνία σας για υποστήριξη. Εάν δεν γνωρίζετε πως να αναζητήσετε τον σειριακό αριθμό σε μία συσκευή iPhone, iPad ή iPod touch, παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Ρωτήστε μας: Που μπορώ να εντοπίσω τον αριθμό σειράς (Serial number) της συσκευής μου;

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες μπορείτε να αναζητήσετε και να αντιγράψετε τον σειριακό αριθμό ενός υπολογιστή Mac, είτε να τον ακούσετε μέσω της δυνατότητας εκφώνησης, του λογισμικού OS X. Δοκιμάσαμε και τους δύο τρόπους και λειτουργούν άψογα. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν απορίες, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: