Είναι έτοιμη η Apple να γίνει πάροχος κινητής τηλεφωνίας;

Είναι έτοιμη η Apple να γίνει πάροχος κινητής τηλεφωνίας;
ired.gr

Το 2017 η Apple μπορεί να είναι και πάροχος της κινητής τηλεφωνίας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple παρουσίασε ένα πρόγραμμα φροντίδας και αναβάθμισης που επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ένα iPhone το χρόνο, με κόστος εκκίνησης τα $388. Αν συγκρίνουμε αυτό το ποσό με την τιμή του iPhone 6s που ξεκινά στα $649, τότε η νέα υπηρεσία δεν θέλει και πολύ σκέψη. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για την Αμερική και μάλιστα στα ψιλά γράμματα του προγράμματος, οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συμβόλαιο με ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα δίκτυα στις ΗΠΑ, αλλά μόνο για δύο χρόνια. Κρατήστε αυτή τη λεπτομέρεια.

Μερικές σκέψεις

apple cellular service 01

• Το πρόγραμμα αναβάθμισης δίνει τη δυνατότητα σχεδόν στον οποιονδήποτε να αποκτήσει το iPhone 6s. Αυτό δημιουργεί πίεση και άγχος στους κατασκευαστές Android και στη Samsung που προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Apple.

• Ξαφνικά, το iPhone, από εκεί που ήταν ένα πολυτελές αγαθό σε μια υψηλή τιμή, έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές αγαθό που, λίγο έως πολύ, ο καθένας μπορεί να διαθέσει τα χρήματα για να το αγοράσει. Αυτό δεν αφαιρεί κάτι από το λαμπερό του status αλλά αντίθετα προσελκύει νέους φίλους.

• Οι χρήστες iPhone είναι εξαιρετικά φανατικοί. Από τη στιγμή που θα μαγευτούν από τη συσκευή, δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα. Θα μείνουν πιστοί στην Apple για μια ζωή.

• Η κοσμοθεωρία της Apple έχει να κάνει με την απλότητα στη λειτουργία και στη μορφή. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της σε παροχή κινητής τηλεφωνίας είναι μια αρκετά λογική επόμενη κίνηση.

apple cellular service 02

Διαβάστε επίσης: «Οι 6 βασικές διαφορές μεταξύ iPhone 6 και iPhone 6s»

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Apple λειτουργεί δοκιμαστικά στην Αμερική ένα MVNO (mobile virtual network operator) αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα προχωρήσει σε επίσημη λειτουργία του σε Αμερική και Ευρώπη. Στην πράξη, το δίκτυο MVNO θα λειτουργεί ως εξής: αντί να πληρώνεις τον πάροχο κάθε μήνα, θα πληρώνεις απευθείας την Apple για τα δεδομένα, τις κλήσεις και τα μηνύματα. Η Apple θα σου προσφέρει ό,τι είχες και πριν αλλά θα μπορεί να αλλάζει την Apple SIM μεταξύ των παρόχων για να διαθέτει την καλύτερη εξυπηρέτηση. Η Apple θα κάνει τις διαδικασίες με τις άλλες εταιρίες. Εσύ απλά θα έχεις επαφή μόνο με την Apple. One stop shop.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις από το Apple event εδώ

Oι απορίες έρχονται η μία μετά την άλλη: Θα κάνει αυτό το βήμα η Apple; Θα το κάνει παγκοσμίως ή μόνο στην Αμερική; Θα αφορά χρόνο ομιλίας ή μόνο δεδομένα; Και πότε μπορεί να γίνει αυτό; Άμεσα; Θυμάστε τα ψιλά γράμματα στο πρόγραμμα αναβάθμισης της Apple; Η δέσμευση στον πάροχο λήγει σε δυο χρόνια. Το 2017. Μήπως μαζί με το iPhone 7, θα έχουμε κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις;

Διαβάστε επίσης: «5 εταιρείες που πρέπει άμεσα να εξαγοράσει η Apple»

Από mirelen.